sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Saimaan sinessä 4

Pielinen olisi kyllä ansainnut ihan oman otsikkonsa, mutta menköön nyt tämän kerran, kun kuitenkin yhdestä ja samasta kesälomareissusta on kyse.
Matkasimme Joensuusta 67 km Pielisjokea pitkin, päästäksemme tänne Pieliselle, (Pielisjärvelle) ja kyllä kannatti! Vielä Uimaharjussa "tuoksuva" sellutehdas ja sataman ohi ajaa rymistäneet tukkirekat latistivat "erämaatunnelmaa", mutta täällä Pielisellä sekin asia korjaantui, ja olemmekin saaneet nauttia rauhallisesta ja hiljaisesta ympäristöstä, sekä uskomattoman kauniista maisemista.

Joensuusta lähdettyämme, emme koko jokimatkan aikana nähneet kuin yhden ainoan veneen, joka tuli meitä ensimmäisessä sulussa vastaan. Ainakin osittain huviveneiden määrän vähyys selittynee sillä, ettei koko Pielisen alueella ole yhtään tankkausasemaa, lähin on siis Joensuussa. Kuulimme eilen, että tähän on vihdoinkin tulossa muutos, ja ensi vuonna veneen voi tankata myös Kolin vierasvenesatamassa. Joitain saattaa myös häiritä se, että useimpien satamien palvelutaso on vähintäänkin vaatimatonta, mutta meitä "erähenkisiä erakoita" se ei haittaa yhtään ;)

Tässä tunnelmia kolmannelta lomaviikoltamme:

Seuraava postaus sisältää kuvia sekä totuttuun tapaan myös epämääräistä höpinää mm. Kolin huippujen kierrokselta.  Nyt meikäläisen on ihan pakko painua pehkuihin, sillä aikaisin huomenna aamulla matkamme taas jatkuu...

♥ Suloista suvisunnuntaita 
-ansku-18 kommenttia:

 1. Upeat maisemat ja kuvat! Olen kovasti yrittänyt houkutella hra Karhua noihin maisemiin, en ole ollut sielläpäin viimeksi kuin aivan pikkulapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rautatie- ja maantiesillat kun laskeutuivat, minusta tuntui kuin ne olisivat samalla sulkeneet meidät ihan omaan, erilliseen maailmaan. Pielisellä olin nyt ensimmäistä, mutta en taatusti viimeistä kertaa :) Toivottavasti saat hra Karhun puhuttua ympäri ;)
   Kiitos Sussi ♥

   Poista
 2. Kaunista, kaunista! <3 Upeiden maisemien lisäksi hieno esim. tuo vanha kirkkovene(?)
  Ja kapteeni Kirsun kuva myös niin suloinen. :)
  Vaikka päähuomio tietysti noissa maisemissa, niin tuossa riippakoivu-kuvassa asuu KESÄ!<3
  Ihan sain kuule sateen jälkeisen koivun tuoksun nenääni!
  Kiitos Ansku ihanasta retkestä kulkemiinne maisemiin! <3
  Ja uusia nautinnollisia päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hieman" uudempia kirkkoveneitä näimme Savonlinnan ja Sulkavan seuduilla. Treenasivat Sulkavan soutuihin, jotka muuten päättyivät tänään :)
   Tuo kuvan kirkkovene on nimeltään Kanavan Helmi ♥ Se löytyy Jakokosken Museokanavan rannalta.
   "Kapteenska Kirsu" vahtii silmä kovana kipparia, joka meni uimaan ja mokoma vielä hävisi näkyvistä kokonaan (sukelsi) =D
   Kaunis kiitos sinulle Mirjam-Matilda ♥

   Poista
 3. Kauniissa maisemissa olette saanut viikon viettää.
  Täällä toinen venekunta, joka ei merkillisiä palveluja satamaltaan kaipaa. Toki palvelut on ihan kivoja, mutta ei suurta ihmispaljoutta. :) Polttoaineen saanti tietysti on tarpeellista, mutta sitäkin pystyy hiukan ennakoimaan.
  Mukavaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain saisi toivoa, niin edes hieman vähemmän ukkosta ja pilviä, ja enemmän aurinkoa ;) Vaan näillä mennään mitä on annettu, ja hyvin on tähänkin asti pärjätty ja viihdytty =D
   Juu, eipä olla kaipailtu koskaan kummoisiakaan palveluja, mutta ruuhkasta emme tykkää. Täällä siitä ei ainakaan ole ollut pelkoa :)
   Ymmärrän kyllä, että jos veneessä on suuriruokainen moottori, niin on ehkä hieman hankalaa kuskata isoja jerrykannuja veneessä, varsinkin jos mukana reissussa on koko perhe ja paljon tavaraa. Pielisjoki on lähes 70 km pitkä ja Pielinen on suuri järvi, joten polttoainetta kuluu edestakaisella matkalla jonkin verran, ja varsinkin jos haluaa Pielisellä vähänkin pidempään veneillä.
   No, ensi vuonna on tilanne toinen, joten eivätköhän palvelutkin parane, jos ja kun liikenne lisääntyy ;)
   Kiitos Kaisa ♥ Aurinkoa toivotaan, vaan sadetta on edelleen lupailtu ;)

   Poista
 4. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa - niinhän sitä sanotaan. Heti en löytänyt tuhatta sanaa Enon siltojen kuvasta, mutta ne oleelliset muutamat sanat tulivat heti mieleeni, ne jotka Sussin kommenttiin vastatessasi sanoit! Tuon siltakuva on mielestäni todella kaunis, mutta kauneus ei ole väreissä eikä muodossa, se on tunelmassa - keulan suuntaan katsovassa tunnelmassa!

  Säätilan suhteen olen lohduttanut itseäni oletuksella, ettei auringon vähäisyys ja salamoinnin runsaus pääse pilaamaan venekuntanne tunnelmaa turhauttavaksi veneen sisätiloissa istumiseksi. Toivon todella että lempeät poutapilvet vihdoin valloittaisivat taivaan ympärillänne!

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo siltakuva oli tosiaankin ihan "pakko" ottaa, ja myös laittaa tänne esille, koska tunnelma oli aivan erityinen tuona hetkenä. Pumpuliset poutapilvet seurasivat kulkuamme ja ukonilmakin kiltisti "jättäytyi" jälkeemme ;)
   Lähes joka päivä on tosiaankin saatu ukkoskuuroja niskaamme, niin vettä kuin rakeitakin, mutta aina niiden välissä on saatu nauttia auringonsäteistäkin. Minä kun olen tällainen arkajalka ja pelkään ukkosta, niin varmaan siksi olen korostanut sen osuutta, ehkäpä hieman liikaakin. Onneksi olemme varautuneet monenlaisiin sääolosuhteisiin, joten varustetta ja vaatetusta kyllä löytyy. Ei tätä veneilyloman hyvää fiilistä ihan helposti latisteta, ei edes pelottava ukkonen :)
   Kiitos Kiiruspakolainen ♥
   PS. Tänään ei salamoinnista tietoakaan, eikä sateesta, vaan pelkkiä poutapilviä!

   Poista
 5. Ihania peilikirkkaita vesiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä täällä on riittänyt! Olemme onnekkaita kun näissä maisemissa saamme lomailla :)
   Kiitos ♥

   Poista
 6. Ihania kuvia taas! Iloa matkaanne <3

  VastaaPoista
 7. Ihania maisemia! Mekin lähdemme ensi viikolla Lappeenrantaan ja teemme sieltä risteilyn Viipuriin. Jännittää ne kaikki sulut joiden läpi mennään. Onneksi ei sentään omalla veneellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä risteilyaluksen kannella nautitte vaan leppoisasta menosta ja vilkuttelette sulutusta katsomaan tulleille kuin kuninkaalliset konsanaan ;)
   Eivät ne sulut varmaankaan tunnu edes isoilta kun aluksellakin on kokoa.
   Kiitos Krisse, ja oikein mukavaa reissua sekä risteilyä teille! Jään innolla odottamaan postaustasi :)

   Poista
 8. Aivan ihani maisemia jälleen. Tuonne pitää kyllä joku kesä itsekkin päästä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Lintujen laulua, metsän huminaa ja omaa rauhaa, ihanaa!

   Poista
 9. Uskomattoman kauniit kuvat.. se vihreys … ja se sinisyys … ne tekee Suomen kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on joka kerta Saimaalla veneillessämme tullut mieleen Jukka Kuoppamäen laulu: Sininen ja valkoinen. Pielisjoella Jakokosken museokanavalla yöpyessämme, sanoin miehelleni että tuntuu kuin olisimme keskellä vanhaa suomifilmiä =D
   Kesäteatterissa esitettiin kyseisenä iltana Tukkijoki-näytelmää, jonka lauluosuudet kantautuivat veneellemme asti ja lisäsivät menneen ajan tunnelmaa :)
   Kiitos orvokki ♥

   Poista