perjantai 24. kesäkuuta 2016

Saimaan sinessä

Ensimmäinen lomaviikko on jo takanapäin ja kelit ovat vaihdelleet alun myrskyisistä tuulista ja sateista, viime päivien aurinkoisiin, tyyniin ja helteisiin hetkiin. Aidosta perisuomalaisesta kesäsäästä olemme siis saaneet nauttia, eikä liene yllätys, että kyllä me varsinkin näistä viimeisimmistä olemme nauttineetkin ;)

Eilen lähdimme Savonlinnasta kohti Rantasalmen Porosalmea ja matkalla näimme kaksi norppaa, joista ensin tavattu oli todella utelias ja sukelteli muutaman kerran myös veneemme alta ja katsoa tapitti meitä muutaman metrin päästä suurilla, ruskeilla nappisilmillään. Niiiiin suloinen ilmestys se oli, että minun olisi tehnyt mieli hypätä järveen ja halata sitä =D
Nopeita ovat käänteissään, tai sitten minä olen superhidas, sillä yhtään hyvää kuvaa en onnistunut edes tästä ensin nähdystä ottamaan, vaikka tämä kaveri sentään tillitti meitä tovin jos toisenkin aina pintaan noustuaan. Se mokoma nousi vaan joka kerta eri kohdasta ja milloin miltäkin puolelta venettä, joten siinä kannella pyöriessäni olivat ensinnäkin (uuden) kamerani asetukset hukassa ja sitten vielä horjahtelin muutaman kerran niin, että kuvat ovat ihan tärähtäneitä, kuten kuvaajakin ;)

Tässä nyt kuitenkin muutama siedettävästi onnistunut maisemakuva, sekä pari heikkolaatuista otosta tästä ensin tavatusta norpasta. Ehkäpä vielä tällä reissulla onnistun edes yhden onnistuneen kuvankin nappaamaan, mutta joka tapauksessa oli ihana kokemus nähdä nämä viiksekkäät veijarit.


Postauksia teen matkamme varrelta verkkaisesti, ja lähinnä säiden, eli sateiden niin salliessa ;)  

Nyt toivotan teille kaikille mitä ihaninta juhannusta täältä Porosalmen Järvisydämestä 
-ansku-

18 kommenttia:

 1. Oi mitä kohtaamisia norppien kanssa! Kuulostaa aivan ihanalta tuo teidän lomaelonne. Rentouttavia hetkiä eespäinkin, nauttikaahan täysin palkein. ♥

  Suloista mittumaaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kyllä todella mukavaa vaihtelua merellisille kesälomille ja norppien näkeminen on aina yhtä iloinen ja sykähdyttävä kokemus :)
   Kiitos kovasti Hannah ja oikein ihanaa juhannuksen jatkoa sinulle ♥

   Poista
 2. Jestas mitä kuvia taas. Tuo kakkonen on erilaisuudessaan mahtava. Ja norppien näkeminen taatusti sykähdytti.
  Nautittavaa reissua ja mukavaa juhannussunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leijun täällä taas pilvissä ihanien sanojesi ansiosta ♥
   Norppien näkeminen todellakin sykähdytti. Suloisia otuksia ovat ja melkoisen uteliaitakin.
   Kiitos kovasti orvokki ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! :)

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Hyvää reissun jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ♥ Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Ihanaa loman jatkoa! Olipa taas upeat kuvat ja näitte norpatkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Merenneito ♥ Kyllä meidän kelpaa nauttia lomasta täällä norppien valtakunnassa :) Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Olipa kiva kuulla että olette selvinneet alun tuulien ja tyrskyjen läpi Saimaan sineen! Nyt alan varmistua siitä, että saimaannorppa tunnistaa Sinussa jotain tiettyä ystävällistä värähtelyä - ei niitä siellä läheskään kaikki näe edes joka kesä. Me olemme viettäneet 26-vuoden kesälomat Saimaalla purjehtien nähden vain yhden kädes sormilla laskettavissa olevat kerrat norpan. Yhtään hyvää kuvaa ei minulla ole. Se tilanne kun norppa katsoo sinua silmiin, on niin hyptnoottinen, ettei silloin henno katkaista katsekontaktia kameralla.

  Voimaannuttavia luontoon sulautumisen hetkiä teille toivottaen:

  - Kiiruspakolanen -

  P.S. Aamupalamustikat löytyy jo saarista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin ihana on tuo ajatuksesi, että haluan uskoa norpan tunnistavan oikean luonnonystävän.
   Olet ihan oikeassa, ei siinä todellakaan raaski ensimmäisenä nostaa kameraa katsekontaktin tielle. Varsinkin tämä ensin tapaamamme norppa tuli todella lähelle ja katselimme siinä hetken toisiamme silmiin, kunnes se sukelsi ja nousi hieman kauempaa pintaan. Silloin vasta aloin kuvaamaan ja toivoin sen tulevan vielä uudelleen lähemmäs, vaan eipä tullut enää. Taisi hieman pelleillä kanssani kun sukelteli moneen otteeseen ja pulpahti pintaan milloin mistäkin. Saattoipa ehkä hykerrellä hitaudelleni siinä sulavasti sukellellessaan ;)
   Kiitos ihanasta kommentistasi ja toivotuksistasi ♥ sekä mustikkamuistutuksesta :)
   Poista
 6. Säväyttävä ajatus, että näkisi norpan luonnossa, ja vielä tapittaisi silmiin...
  Säilöt varmasti sydämeesi noin hienon luontomomentin.
  Olen Orvokin kanssa samaa mieltä, että tuossa kakkoskuvassa on jotain tosi hienoa.Veneenne vana toistuu taivaalla ja kaunis maisema ympärillä.
  Ihanaa saada näitä kuvia ja viestejä matkanne varrelta osasta kauneinta Suomea.
  Aurinkoa ja lämpöä täällä teille toivottelen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, kyllä se säväytti tälläkin kertaa ihan yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla kolme vuotta sitten :) Näitä kohtaamisia tuskin koskaan unohdan.
   Ihanaa kun on luontoa rakastavia lukijoita ja blogiystäviä, joiden kanssa jakaa sanoin ja kuvin kokemuksia kauniista kotimaastamme ♥
   Kiitos sinulle jälleen kerran sydämen ja sielun sopukoissa saakka tuntuvista sanoistasi ♥
   Keijun keveitä ja aurinkoisia askeleita arkeesi :)

   Poista
 7. <3 Kiitos Ansku! Pidän mielessäni nuo keijun keveät askeleet näinä reiluna 2 viikkona töissä vielä ennen varsinaista kesälomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On puuduttavaa odottaa kesälomaa, kun tuntuu että suurinpiirtein kaikki muut jo ovat aloittaneet omansa. Toisaalta, sitten kun muut jo palaavat takaisin töihin, sinulla vielä auvoisat lomapäivät jatkuvat :) Tsemppiä! ♥

   Poista
 8. Minä täällä Matti myöhäisenä alan seurata Saimaa-sarjaasi. Ja onhan se kujeileva norppakin päässyt kuviin. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kun bongasit nämä Saimaan postaukseni, vielä yksi, kuudes osa on tulossa ;)
   Norpat ovat uteliaita ja hauskoja veijareita. Kiitos Tuula ♥

   Poista
 9. Voih, sieltähän se nappisilmä katseli, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, lähestulkoon samanlaiset kuvat kuin kolme vuotta sitten, mutta tällä kertaa en onnistunut saamaan kuviin esiin ollenkaan veden alta ihan selvästi näkemääni kroppaa. Se vähän harmitti, mutta hienointa oli kuitenkin katsella näitä kahta suloista kaverusta silmästä silmään :)

   Poista