torstai 30. kesäkuuta 2016

Saimaan sinessä 2

Reissumme alkoi heti kättelyssä mukavalla yllätyksellä. Tutustuimme edellisellä Saimaan lomallamme erääseen mukavaan pariskuntaan ja nyt, kolme vuotta myöhemmin, tiemme kohtasivat jälleen näillä samoilla vesillä! Vietimmekin yhdessä muutaman todella mukavan päivän ja juhannusvalssitkin tuli tanssittua Järvisydämen kokkorannassa. Paljon puhetta, vähän asiaa ;)  no ei vaan, pitihän kaikki tärkeimmät tapahtumat kertoa kuluneiden vuosien ajalta puolin ja toisin. Naurua ja juttua piisasi, ihan niin kuin edelliselläkin kerralla. Kiitos Kale ja Eeva, otetaan taas joskus uusiksi!Onpa tällä reissulla tullut myös tallattua niin kaupungin katuja kuin mutkikkaita, mäkisiä ja kivisiäkin metsäpolkuja. Järvisydämessä ja Linnansaaressa tuli patikoitua pohkeet maitohapoille todella jylhissä maisemissa. Molemmista löytyi enemmän kuin tarpeeksi jyrkkiä nousuja, ja näin ollen myös laskuja, sekä vähintään miljoona paarmaa ja hyttystä =D Korkeilta kallioilta silmiemme eteen avautuneet maisemat olivat kuitenkin kaiken sen huhkimisen ja hikoilun arvoisia. Korkeimmilla kohdilla kävi myös hentoinen tuulenvire, joka viilensi mukavasti ja sai itikat kaikkoamaan hieman kauemmas meistä......voitte uskoa, että olotila oli taivaallisen ihana.
Linnansaaressa tutustuimme lisäksi torppari Parviaisen elämään, katselimme maisemia myös aika korkealta "lintuperspektiivistä" ja näimme mm. rantakäärmeitä, sekä lampaita ja lammaspaimenia. Näistä kaksi viimeisintä lajia ei halunnut jostain kumman syystä tulla kuvatuiksi, joten kuvassa näkyy vain osa lammasaitauksesta ;)


Järvisydämestä löytyy puolestaan todella ainutlaatuinen ja erikoinen nähtävyys - Suomen suurin uppopuurakennusten kokonaisuus - HakoApajan Aikhikylä, josta kannattaa ehdottomasti lukea enemmän täältä. Lyhyesti sanottuna Esa Heiskanen on sukeltanut 10 vuoden kuluessa peräti 1500 uppopuuta Hietajärvestä ja hän on harjaantunut laskeutumaan jopa 6 metrin syvyyteen ilman happilaitteita. Järven pohjalle vuosituhansien saatossa kaatuneet hakopuut ovat tutkimuksissa osoittautuneet todella vanhoiksi. Nuorimmatkin ovat n. 1000 vuoden ikäisiä ja vanhimmat jopa yli 4000 vuotiaita! Tähän mennessä Esa on rakentanut uppopuista jo lähes 2000 neliön tilat ja rakentaminen jatkuu.....
Tällä hetkellä tunnelmat ovat toisenlaiset. Olemme kahdestaan täysin tyynessä ja hiirenhiljaisessa satamassa Rääkkylän Paksuniemessä. Kippari nukkuu, on nukkunut jo monta tuntia, sillä hän sairastui monen onnekkaan vuoden jälkeen oikein kunnon flunssaan. Koiratkin nukkuvat, joten kai minunkin on kohta kömmittävä keulapiikkiin koisimaan kuumeisen kipparin kainaloon. Matkamme jatkuu näillä näkymin perjantaina kohti Joensuuta, joten siihen asti heissuliveissuli ja voikaahan hyvin te kaikki ihanat siellä!

-ansku-
25 kommenttia:

 1. Vau, jos olisin kateuteen taipuvainen persoona, tuntisin syvää kateutta ja epäoikeuden tunnetta - "miksen minäkin saa ...". Hieno nähdä mitä kaikkea olette löytäneet. Ja etenkin se että olette jaksaneet etsiä, olen aika varma että parhaimpien muistojen joukkoon jää myös ne paikat ja näkymät joita ei veneen kannelta tavoita.

  Linnasaaressa on aina ikävän paljon hyttysiä, saatan hyvin tuntea sen tuskastumisen ja turhautumisen tunteen loputtoman huitomisen aikana. Tunnen myös sen syvän hengityksen jälkeisen tunnelman kun katse kohdistuu esim. Linnavuoren huipulta Haukiveden selällä lepääviin saariin ja luotoihin, taitaapa ainoana ihmisen tekemänä luomuksena horisontissa näkyä Rantasalmen kirkon torni, rauhoittava ja turvallinen olotila. Perpulanluhdan kaunis luonnonsatama, muistan ajan kun sinne oli moottorilla ajo ehdottomasti kielletty. Rauhallisempaa paikkaa oli vaikea kaivata.

  "Riäkkylässä räkätautikin paranee nopeasti", toivottavasti kippari kuntoutuu nopeasti ja Sinä väistät virusten väsyttävän vaikutuksen! Mahtavaa matkan jatkoa kohti Pohjois-Karjalaa!

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä jos kuka, kokeneena Saimaan seilaajana, tiedät mitä kaikkea kaunista ja mieleenpainuvaa täältä löytyy, joten tiedät myös mitä kaivata. Toivottavasti pääset tänne taas pian uudelleen!
   Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä(kin), että sen minkä veneen kannelta käsin tavoittaa, on vain osa tämän homman hienoudesta.
   Muutama veneilijä on meille näiden vuosien varrella tokaissut että kun teillä on nuo koirat, niin teidän on pakko lähteä niiden kanssa kävelemään. En ole viitsinyt vastata, että ilman koiriakin tykkäämme liikkua, varsinkin luonnossa, eikä se ole mitään "pakkopullaa" ;)
   Taidamme olla myös sen verran uteliaita ja "levottomia" ettemme malta pysyä pitkään aloillamme ja haluamme aina tutustua kulloiseenkin paikkaan mahdollisimman monipuolisesti.
   Juu, kyllä hyttysiä riitti, vaikka hattuni oli lähes koppura siitä kaikesta offista, jota siihen suihkutin =D Aina löytyi joku paikka mistä pääsivät pistämään ja yllättävän paksun hupparin läpikin ne onnistuivat imemään ilmeisen maukasta vertani.
   Olemme jo alustavasti suunnitelleet, että poikkeamme paluumatkalla Perpulanluhdan luonnonsatamassa. Toivottavasti siellä on tilaa, sillä nythän on pahin sesonki meneillään. Sitä ei tosin ainakaan täällä Paksuniemessä uskoisi, sillä edelleen olemme ainoana venekuntana satamassa. Nautinnollisen rauhallista ja hiljaista.

   Kiitos jälleen kerran sinulle todella ihanasta ja lämminhenkisestä kommentistasi ♥

   Ja toivotaan todellakin että räkätauti jäisi tänne Riäkkylään kun huomenna suuntaamme veneen keulan kohti Joensuuta :)

   Poista
 2. Kesä kauneimmillaan, ihanat kuvat ja maisemat! Kiintoisa tuo uppopuupaikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Nyt nautitaan parhaimmasta keskikesän kauneudesta.
   Arvasin että sinua saattaisi kiinnostaa tuo Aikhikylä. Kärsivällisyyttä vaativaa hommaa moisen kylän rakentaminen. Ensin pitää sukeltaa puut järven pohjasta, sitten niitä uppopuita pitää kuivattaa 6-10 vuotta ennenkuin näkee mitkä puut kelpaavat rakentamiseen ja mitkä eivät, ja sitten niistä sopivista pitää vielä saada jotain rakennetuksi! Sähkömies on ainut, joka on kuulemma ollut rakennusprojektissä mukana hänen itsensä lisäksi, ja sähkärillekin hän itse kuulemma toimi apupoikana :)
   Mystinen paikka ja taitaa olla aika mystinen mieskin tuo "Hako-Heiskanen" ;)

   Poista
 3. Ihanaa loman jatkoa ja paranemista kipparille! Nauttikaa olostanne! -Jenni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ei tartu minuunkin moinen räkätauti ;)
   Huomenna keula kohti Joensuuta...
   Kiitos Jenni ♥

   Poista
 4. Ihanaa lomailua ja kauniita maisemia! Jos olisin veneilyihmisiä, niin katellinen olisin. Tai ei sentään; odotan malttamattomasti kolmen viikon päästä alkavaa reissuamme Lappeenrantaan. Menemme sinne autolla ystäväpariskunnan kanssa ja yövymme kolme yötä Lappeenrannassa. Ohjelmassa on myös risteily Viipuriin ja kesäteatterikäynti Lappeenrannassa.
  Oikein ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautimme kyllä joka päivästä, jonka täällä saamme viettää.
   Tosi kivalta kuulostaa Lappeenrannan reissunne ja olen kuullut että Viipurin risteily on kokemisen ja näkemisen arvoinen! Oi, kesäteatteri kuuluu jokaiseen kesään, vaan nyt jää itseltäni väliin, kun täällä saimaalla niin pitkään seilaamme. Oikein ihanaa reissua teille ja kiitos Krisse kivasta kommentistasi ja loman toivotuksista :)

   Poista
 5. Ihan sanattomaksi vetää, niin on henkeäsalpaavan kaunista. Saimaan rannalla asuu ystäväni, mutta kerran vain olen käynyt ihastelemassa maisemia, jotka kyllä ovat jotain niin sielua rauhoittavaa.

  Mukavia kesäpäiviä sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä ♥ ja aivan oikeassa olet, täällä tyynissä vesissä ja jylhissä maisemissa todellakin mieli lepää ja sielu rauhoittuu.
   Kiitos Tiia ja ihania kesäpäiviä myös sinulle! ♥

   Poista
 6. Ihan hulppeita paikkoja ja hulppeita kuvia niistä!Luin linkkisi alta kirjoituksen tuosta uppotukki-miehestä.Ihannoin ihmisiä, joilla on pitkäjännitteisyyttä vuodesta toiseen paneutua johonkin hyvinkin vaativaan, mihin tuntevat paloa.
  Ajatella, että sukeltamistaan puista rakentanut tuollaiden paikan!Huh, huh!
  Ja nuo maisemat ylhäältä veteen...kyllä on ollut kiipeämistä. :)Mutta yhtään en epäile, etteikö ollut sen väärttiä.Jotenkin tulee mieleen vanhat suomileffat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Itse kun olen luonteeltani kärsimätön ja peukalokin kasvanut keskelle kämmentä, arvostan sitäkin enemmän moista käden- ja voisiko sanoa mielentaitoa!
   Siinä mies, joka uskaltaa uskoa omiin unelmiin ja jolla on taitoa ja tahtoa tehdä niistä totta :)
   Täällä kyllä hulppeita paikkoja löytyy. On siinä kuntoilua kerrakseen kun painelee menemään näitä mäkisiä maastoja pitkin ylös ja alas =D
   Voi mikä oivallus, sillä nuo Linnansaaren kuvathan olisikin pitänyt laittaa tänne mustavalkoisina. Kaskimetsä, lampaat, aitaukset ja varsinkin vanha torppa perinteisine piharakennuksineen ja pihapiireineen olivat kuin suoraan suomifilmeistä :)
   Kiitos Mirjam-Matilda ♥

   Poista
  2. No juuri sitä mielentaitoa! (hieno sana!) Minäkin niin kärsimätön, että vaikka niitä kädentaitojakin on,ei vaan tule lähdettyä mihinkään suurempaan projektiin,kun pitäisi samantein olla valmista. :D

   Poista
 7. Teidän lomapäiviinne on mahtunut monenkirjavia elämyksiä. Niin tavattoman kauniita ja tunnelmallisia kuvia!! Oi tätä Suomen suvea, ei voi kuin huokailla ihastuksesta.

  Toivottavasti kippari on tokeentunut ja pysytte nyt terveinä. Lomalumoa luoksenne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah ♥ Kaksi viikkoa lomaa kohta takana, ja paljon monenlaista kivaa on jo ehtinyt tapahtua. Saas nähdä mitä kaikkea tulevien neljän viikon aikana vielä näemme ja koemmekaan ;)

   Kippari on edelleen valitettavan väsynyt ja tukkoinen, joten siirsimme Joensuuhun lähtöä sunnuntaihin. Täällä Paksuniemessä on todella rauhallista ja hiljaista. Hyvä paikka levätä ja parannella oloa :)
   Kiitos! Ja lumoavaa lomaa myös sinulle ♥

   Poista
 8. Upeaa upeaa siellä! Hui miten hieno juhannuskokko!
  Ja kuinka mukava yllätys tuo kun tapasitte tutut ihmiset siellä :)
  Nautinnollista jatkoa Teille sinne Saimaan vesille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähänastinen loma on jo ylittänyt kaikki odotuksemme niin kauniiden ja helteisten kelien kuin kaikkien ihanien tapahtumien ansiosta :)
   Isänmaallinen musiikki kaikui lahdella kun kokko sytytettiin ja lopuksi soitettiin kesäillan valssi. Pitihän meidän kahden pariskunnan siinä rantasaunan kiveyksellä sitten pistää jalalla koreasti, ja saimmekin muulta porukalta raikuvat aplodit =D
   Kiitos kovasti Aliisa! Lähetän luoksesi lämpöisiä ajatuksia ja auringonsäteitä ♥

   Poista
 9. Wau mitä paikkoja! Tuonne olisi mukava päästä joskus itsekin. Ei tiedä vaikka sellainen tilaisuus joskus tulisikin.
  Paranemisia kipparille ja toivottavasti ei sinuun tarttunut. Ja, mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi lomamatkaa saimaalle! Toivottavasti tänne vielä joskus pääsette tulemaan :)
   Kippari tuossa taas torkkuu ja kovin tukkoiselta vielä kuulostaa. Koputan puuta, sillä ainakin vielä olen itse pysynyt terveenä. Otetaan nyt kuitenkin ihan rauhallisesti ja katsellaan sitten sunnuntaina, josko päästäisiin jatkamaan matkaa kohti Joensuuta :)
   Kiitos Kaisa ♥ Aurinkoa ja iloa tuleviin kesäpäiviisi!

   Poista
 10. Kaunista ja kivoja paikkoja. Saimaa näyttää kuin saaristomereltä - siis melkein :). Korkeat kalliot ja mahtavat näkymät..
  Tsemppiä flunssan tainnuttamiseen. Ja mukavaa reissun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä riittää mäkistä maastoa, tosi jyrkkiä ja korkeita kallioita, ja itikoita ;)
   Lämmintä on piisannut, tänäänkin +27, mutta alkuviikosta saadaan vaihteeksi sadetta ja jopa vähän reippaammin tuulta.
   Kiitos orvokki! Pielinen kutsuu ja kipparilla jo aavistuksen verran parempi olo, joten hyvältä näyttää reissun jatkon kannalta =D

   Poista
 11. Tavata samat mukavat ihmiset uudelleen samoissa kauniissa maisemissa - on niitä ihania sattumia.
  Tuo uppopuu-juttu oli mielenkiintoinen. Ja niiden iät, uskomatonta.
  Ja eivät maisemat enää voi kuvistasi parantua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin heille että tämä jos mikä oli kohtalon johdatusta :) Yritetty neljää muuta tuttua venekuntaa täällä tavata, niin ei vaan olla osuttu yhtäaikaa mihinkään satamaan, eikä ihme, onhan tämä todella laaja vesistö.
   On kyllä aika uskomatonta, miten useita tuhansia vuosia järven pohjassa maanneet puut ovat edelleen käyttökelpoisia?!?
   Maisemissa ei moitittavaa todellakaan =D
   Kiitos Tuula ja ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ♥

   Poista
 12. Voi mite upeita paikkoja ja upeita kuvia! Selvästi alkaa olla uusi kamera jo sinut kanssasi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita paikkoja olisi ollut vaikka kuinka paljon vielä lisääkin, vaan jäipä seuraaviksi kerroiksikin "muutama" uusi kohde ;)
   Kiitos Katinka, ja kyllä me Canonin kanssa aletaan olemaan jo ihan hyvät kamut =D

   Poista