tiistai 14. kesäkuuta 2016

Levollisuuden lähteillä

Elämässä tuulet puhaltavat ympäri vuoden, lähes taukoamatta, vain suunta ja voimakkuus vaihtelevat. Täysin tyyniä ajanjaksoja on todella harvoin, ja nekin jäävät useimmiten lyhyiksi, ohikiitäviksi hetkiksi. Yleensä elämässä on lähes aina meneillään jotain, joka saa mielenrauhan järkkymään ja sisäisen levottomuuden heräämään.
Ihmismieli on kyllä aika kummallinen, sillä se on hyvinkin kärkkäästi pyrkimässä aina johonkin. Valitettavan helposti sitä ajautuu huolehtimaan, suremaan, suunnittelemaan, varmistelemaan ja epäilemään milloin mitäkin asiaa, joko mennyttä tai tulevaa. On niin paljon vaikeampaa pysähtyä ja rauhoittua, luottaa siihen että elämä kantaa, tuntea tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, keskittyä nauttimaan elämästä täysillä, tässä ja nyt.

Tällä hetkellä kieltäydyn ajattelemasta asioita jotka aiheuttavat pahaa mieltä. Suljen mielestäni pois kaikki ikävät asiat, sillä minulla ei nyt ole edes riittävästi voimavaroja niiden käsittelemiseen. Toisaalta, miksi vatvoisin mielessäni asioita joihin en ainakaan tällä hetkellä voi vaikuttaa, asioita joita en voi kontrolloida?

Ihan kohta karkaamme kipparin kanssa omaan onnelliseen, kahdenkeskiseen "kuplaamme" ja keskitymme toisiimme, sekä meitä ympäröivään kauniiseen ja ainutlaatuiseen luontoon.
Tämän postauksen ja näiden kuvien myötä hyvästelemme hetkeksi meille niin rakkaat ja tuttuakin tutummat merimaisemat, sillä loppuviikosta seilaammekin jo Saimaan sinessä, suloisten norppien valtakunnassa.

Lämpöä, lempeä ja levollista kesäkuuta itse kullekin kulkijalle 
-ansku-


24 kommenttia:

 1. Minäkin tahtoisin tuollaisen "kuplan", johon hetkeksi siirtyä kaikista murheellisista ajatuksista ja paineista. Ehkä se on minulle juurikin valokuvaus, vaikka sen pariin en ole pitkään aikaan kunnolla ehtinyt. Hyvää reissua Saimaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on vaan vetäydyttävä omaan "kuplaan" tavalla tai toisella. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta viettää näin pitkä yhteinen loma rakkaan kipparini kanssa veneillen. Varsinkin nyt, kun kriiseilen kahden läheiseni vaikean sairauden ja elämäntilanteen kanssa. Pahinta on, kun ei voi muuttaa asioita parempaan suuntaan.
   Nyt kuitenkin yritän päästää hetkeksi irti näistä ahdistusta aiheuttavista ajatuksista ja keskittyä nauttimaan lomasta sielunkumppanini kanssa. Kiitos Tillariina ♥ Toivon tuulten tuovan sinullekin oman "kuplan" johon voit vetäytyä voimaantumaan ♥

   Poista
 2. Viisaita sanoja ja upeita kuvia! Oikein hyvää Saimaan reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sussi kauniista sanoistasi ♥

   Poista
 3. Oi ihanaa, te pääsette kohta Saimaalle. Ja sitten niitä kuvia paljon, eikös vaan =D. Laitat todella kaikki huolet ja murheet siksi aikaa narikkaan ja fiilistelet kipparisi kanssa kuplassa =). Ihanaa lomaa ja turvallista matkaa teille. Ollaan yhteyksissä loman aikana ja lähetellään kuvia, sillä ensiviikolla startataan täälläkin =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan laittaa kuvia tänne ja paljon! =D
   Yritän päästää irti kaikista ikävistä asioista loman ajaksi ja toivon maisemanvaihdoksenkin edesauttavan pyrkimyksiäni :)
   Kiitos Katinka! Näin teemme, ja oikein ihanaa sekä turvallista veneilylomaa myös teille ♥

   Poista
 4. Joku on joskus sanonut: - Levottomuus on merkki siitä että jotain suurta on tapahtumassa.
  Ihanaa ja levollisia tuulia teille sinne Saimaalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kunpa tämä sisäinen levottomuus tarkoittaisikin jotain hyvää, vaikka ihan pientäkin ;) Tai sitten ylihuomenna alkava reissu tulee olemaan jotain todella suurta ja mahtavaa =D
   Kiitos sinulle ihanaiselle ♥

   Poista
 5. Ihanaa kupla-aikaa ja matkaa teille, paljon lämpimiä ja onnellisia tuulia reissuunne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana Ellis kiitos paljon ♥
   Suloisia suvituulia lähetän täältä luoksesi :)

   Poista
 6. Ihana ja hienosti kirjoitettu postaus. En elä enää "sitku" elämää, odota sitä kun elämä alkaa tai kun huolet väistyy vaan nappaan onneni pienistä hetkistä, sillä olen huomannut, että elämässä murheita vaan riittää. Ihania hetkiä teille "kuplaanne". <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sanottu Tiia! Juuri noin tämä elämä on viimeistään tässä iässä osattava elää. Eipä sitten vanhana tarvitse katua ettei osannut nauttia elämästä ja olla onnellinen. Pienistä onnenhetkistä koostuu hyvä elämä, ja kyllä niitä hippuja löytyy välillä todella paljonkin, kunhan vaan malttaa pysähtyä näkemään ne.
   Kiitos sinulle Tiia ihanista ja viisaista sanoistasi ♥ Yritän olla rikkomatta kuplaa ;)

   Poista
 7. Puhuttelevia, viisaita ajatuksia. Maisemanvaihdos on joskus parhainta terapiaa, antaa toisenlaista perspektiiviä ja etäisyyttä, mikä taasen voimaannuttaa.

  Suloisia Saimaan hetkiä teille, kaikkea hyvää ja kantavaa lomaanne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että tämä maisemanvaihdos helpottaa stressiä ja auttaa meitä kipparin kanssa keskittymään yhteiseen lomaamme ja toisiimme.
   Kiitos sinulle ihana siskonen siellä!
   Suloista suvea ja aurinkoa askeliisi ♥

   Poista
 8. Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa teille. Ja, nauttikaa olostanne "kuplassa" ja keskitytte vain toisiinne. Aurinkoisia päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa ♥
   Lupasin olla rikkomatta kuplaa ;) ja keskittyä olemaan läsnä koko loman ajan. Uskon Saimaan kauniin luonnon lumoavan minut niin että ilo yltää sydämeen saakka ja työntää surut ja murheet sieltä hetkeksi syrjään :)

   Poista
 9. Kauniisti kirjoitettu; tuo kuplassa eläminen on toisinaan hyvinkin tuttua - jotenkin pakenemistakin arjen ja etenkin oman mielen vaatimuksista.

  Saimaalla olen vain muutaman kerran veneillyt ja ne jylhät kalliot sekä tumma, syvä vesi tekivät kyllä vaikutuksen. - Ihania veneilyjä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "etenkin oman mielen vaatimuksista" Sinäpä sen sanoit!!! En saa nauraa, enkä olla iloinen ja onnellinen kun läheisilläni on sairautta, surua, kipua ym. vaikeuksia. Näin minusta on tuntunut jo jonkin aikaa, mutta nyt yritän tosissani keskittyä elooni ja olooni onnellisena kipparini kanssa "kuplassa" =D
   Jaksamme molemmat sitten huomattavasti paremmin loman jälkeen ahertaa taas töissä ja olla tukena läheisillemme ja tietenkin myös toisillemme.
   Tämä on meidän kolmas kerta Saimaalla ja odotan innolla näkeväni niin tuttuja, ihania kohteita kuin ihan uusia ja ehkäpä vieläkin hienompia, kuten Pielinen ;)
   Kiitos sinulle kovasti viisaista, ihanista sanoistasi ♥

   Poista
 10. Sen lisäksi, että otat upeita kuvia, sitä kirjoitat hyvin kauniisti ja valaisevasti asioista, jotka koskettavat jokaista.
  Mukavaa lomaa kuplassanne (miten ihana sanonta), ja nauttikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi orvokki, sinun ihana kommenttisi kirkasti tämän sateisen päivän totaalisesti! Kiitos kauniista sanoistasi ♥
   Nautimme olostamme jo nyt sateista sekä tuulista huolimatta, ja kylläpä sitä sitten taas osaa arvostaa lämpöisempiä, tyynempiä ja aurinkoisempia päiviä ihan eri tavalla, kun on muutaman vuorokauden kärvistellyt vähän viileämmissä ja kosteammissa olosuhteissa ;)
   Kiitos orvokki, kauniita, kivoja kesäpäiviä myös sinulle ♥

   Poista
 11. Ihmisen elo, varsinkin naispuolisen on monasti ajatuksia täynnä.Sitä murehtii, huolehtii ja elää jo pitkällä tulevassa.Ottaa kaiken harteilleen.Tuntee huonoa omaatuntoa.Turhaahan se on, kun aika vähään pystyy tosiaan pitemmän päälle vaikuttamaan, ainakaan surehtimalla.
  Niin kuin varmasti sinäkin siellä Saimaalla saat paremmin otetta tähän hetkeen,omaan onnentunteeseesi, minä ja kumppanikin istuimme iltaa mummulan tuvassa, kuuntelimme entisten nuorten sävelradiota ja pelasimme yatzya ja juuri sanoillasi puhuimme, kuinka tässä omassa kuplassa, kaukana kaikesta stressistä ja murheesta ja nykyajan hössötyksistä on niin mukava olla. :)
  Lempeitä tuulia ja myötäistä menoa sinun ja kipparisi Saimaan valtaukseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, viisas ja ihana ystäväiseni ♥
   Koko maailman murheita kun ei pidemmän päälle vaan jaksa harteillaan kantaa, eikä missään nimessä ole tarviskaan. Luonnevika varmaan, kun olen aina ensimmäisenä etsimässä vikaa itsestäni. Vähemmästäkin sitä kokee riittämättömyyden tunnetta ja turhautumista, kun aina pitäisi onnistua ja olla erinomainen, niin vapaa-ajallaan kuin töissäkin. Kaikkeen ei todellakaan pysty vaikuttamaan vaikka kuinka haluaisi ja kaikkensa yrittäisi. Tuloksena on lopulta vain uupuminen ja pahimmassa tapauksessa täydellinen loppuunpalaminen.
   Täällä omassa kuplassa on juuri nyt hyvä olla, kaukana kaikista velvollisuuksista ja ikävistä asioista. Tähän pieneen paattiin ei ole lastattu mitään turhaa, ei mitään ylimääräistä. Täältä löytyy vain ne välttämättömimmät ja tärkeimmät asiat, jotka tuovat hyvää oloa ja onnellisuutta. Yksinkertainen ja selkeä elämä tuntuu tällä hetkellä täydelliseltä.
   Kiitos sinulle, suloiselle sielunsiskolleni ♥
   Onnen ja ilon hetkiä myös teille sinne maaseudun ja mummulan rauhaisaan idylliin ♥

   Poista
 12. Meitä on muistettu samalla luonnevialla Ansku! :) Taidetaan olla tosiaan aika samankaltaisia,täydellisyyteen pyrkiviä, herkkiä ja kilttejä ihmisiä,joita se uupuminen vaanii tuossa takavasemmalla...Minäkin olen aivan liian vaativa itselleni esim.töissä.Kaikki on tehtävä hyvin ja ehkä vielä piirun paremminkin.Sen takia vapaa-ajallani nautin täysin sieluin (vaikkakin välillä suoritan maallakin, kun kaiken on oltava täydellistä... ;) ) Pyritään olemaan itsellemme hiukka armollisempia? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meitä! =D
   Armeliaisuus etenkin itseä kohtaan olisi tärkeä oppia, sillä muuten on todellakin uupuminen uhkaamassa. Onneksi meillä molemmilla on kanavamme ja keinomme ammentaa voimia vapaa-ajallamme, kunhan et nyt ala liikaa suorittamaan siellä maallakin ;)

   Poista