maanantai 30. toukokuuta 2016

Virtaavan veden viileydessä

Lähiviikkojen aikana on ollut muutamana päivänä niin lämmin, suorastaan kuuma, etten ole heti aamuvuoron jälkeen voinut vielä lähteä koirien kanssa lenkille. Varsinkin meidän pappakoiruus kärsii kuumuudesta, joten sen kanssa ulkoillaan useimmiten ilta-aikaan ja joko meren tai joen äärellä, jolloin se aina halutessaan pääsee pulahtamaan vilvoittavaan veteen.
Siskon kanssa kävimme tässä eräällä yhteisellä arkivapaallamme ulkoiluttamassa mummo- ja pappakoiriamme kotimme lähellä sijaitsevalla Langinkoskella. Virtaavan veden voima ja sen synnyttämä pauhu olivat jälleen kerran vaikuttava kokemus. Kuohuvaa, kuplivaa ja vauhdilla virtaavaa vettä oli mukava rannalta käsin katsella ja kuunnella. Huvittelimme siskon kanssa ajatuksella kuplivissa suvantokohdissa kylpemisestä ja mielessämme jo virittelimme jos jonkinmoista turvaköysisysteemiä ;)
Koirat pääsivät pienempään ja huomattavasti vaimeammin virtaavaan joenhaaraan kahlailemaan, ja niiden koko olemuksesta näkyi miten tyytyväisiä ne oloonsa olivat. Lopuksi istahdimme vielä keisarillisen kalastusmajan entiseen vahtimestarin taloon kunnostetun kahvilan terassille jutustelemaan ja nauttimaan herkullisista lohivoileivistä.
Ensi lauantaina suvivirret raikaavat koulujen juhlasaleissa ja lukuisissa kodeissa vietetään ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia. Toivotankin teille kaikille ihanan kuplivaa ja kuohuvaa alkanutta viikkoa ja tulevaa viikonloppua!

Helteisin maanantaiterveisin
-ansku- 
18 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia! Kosken kuohuja on sykähdyttävä katsoa, veden voimaa ja sen alati muuttuvaa muotoa.
  Kuulostaapa mukavalta lenkiltä ja nyt on ilmat tosiaan suosineet ulkoilijaa. Hyvä seura ja pieni kahvihetki, mikäpä sen parempaa!
  Oikein mukavaa ja aurinkoista loppukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilumaastot tällä kyseisellä luonnonsuojelualueella voisivat tuskin olla enää yhtään viehättävämmät. Alueelta löytyy paljon polkuja, hiekkateitä, puulajipuisto eli arboretum, sekä tietenkin Keisarillinen kalamaja kosken rannalla ja tämä pikkuinen kahvila terasseineen :)
   Säät ovat todellakin suosineet ja nämä huikean hienot kelit näyttävät jatkuvan edelleen, joten nyt nautitaan!
   Kiitos Kaisa ♥

   Poista
 2. On se tosiaan ihanaa, kun on saatu vähän niinkuin förskottina nauttia kesästä. Olen suhtautunut lämpöön täysin rinnoin nauttien - eihän sitä tiedä, vaikka olis kesän viimeiset helteet menossa ;)). No, toivotaan, ettei… Mutta, varmasti on tuntunut raikkaalta tuon kuohun äärellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Nautittu on jokaisesta kesäisen lämpimästä päivästä ja toivotaan nyt että tätä ihanuutta riittäisi vielä varsinaisille kesäkuukausillekin :)
   Raikkaampaa oli kosken kuohujen äärellä kävellä ja kun aivan meren tuntumassa ollaan, niin siellähän aina tuulahteleekin sopivan vilvoittavasti, varsinkin noita nelijalkaisia kavereita ajatellen :)

   Poista
 3. Olipa ihania ja kuohuvia kuvia. Sopii todella hyvin tulevan viikonlopun tunnelmaan =). Meillä ei onneksi ole juhlia tiedossa, joten meri kutsiin lauantaina kun juniori saa ensin todistuksen =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! :)
   Meillä on juhlat tiedossa, joten mereilyä vähemmän, kuohuvaa ja kuplivaa hieman enemmän ;)

   Poista
 4. Fantastic photos !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, you are so nice! :)
   Thank you very much ♥

   Poista
 5. your images are impressive, we can feel the force of the water in the river ! a beautiful and wild nature !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you for those lovely words Jens!
   Nature shows us how beautiful and powerful it can be :)

   Poista
 6. Voimakkaasti virtaavan veden mahti ja voima on upeaa katseltavaa!Olet upeasti saanut vangittua sen kuviisi.Minäkin niin mielelläni viettäisin rakkaan pikkusysterini kanssa tuolla lailla aikaani yhdessä kaikkea kivaa kokien.Asuu vaan pirkule Tanskassa,ja tapaamme kiireellä ja harvoin. :)Koirien pulikointia on aina ihana seurailla kesäkuumilla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Voi että, on todella hienoa kuulla, että kuvistani edes jollain tasolla välittyy veden vauhti ja voima. Kiitos Mirjam-Matilda ♥
   Voi sentään, on kyllä ikävä juttu että siskosi asuu noinkin kaukana. Me olemme siskoni kanssa asuneet nyt 9 vuotta viereisissä taloyhtiöissä, mutta yllättävää kyllä, emme vuorotöistä johtuen näe toisiamme läheskään niin usein kuin voisi kuvitella ;) Soittelemme kyllä viikottain. Pikkusiskoni on rakkain ja paras ystäväni ja olen kiitollinen että saamme näinkin paljon viettää aikaa yhdessä :)
   Kohta lähden meren rantaan tuon pentukoiran kanssa ja luulen että tällä kertaa pulikoimme meressä molemmat =D Täällä on tänäänkin ollut +26 ja töissä on hiki virrannut.

   Poista
 7. Kauniita koskikuvia! Vesi on elementti, johon ei kyllästy ja virtaava vesi erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, että sinäkin kuulut meihin "veden palvojiin" ja "horisonttiin tuijottajiin" ;)
   Vesi todellakin on monimuotoisuudessaan sellainen elementti, johon ei koskaan kyllästy. Kiitos sinulle ihanista sanoistasi ♥

   Poista
 8. Komea paikka! Tuolla en ole koskaan käynyt, vaikka monta kertaa se on ollut suunnitelmissa.

  Mukavaa viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on! Toivottavasti joskus vielä ehdit/pääset tänne Kotkaan tutustumaan Langinkosken lisäksi myös lukuisiin upeisiin puistoihimme :)
   Kiitos Sussi! :)

   Poista
 9. Oi miten ihania kuvia ja ihana koski luontopolkuineen kaikkineen! Minähän rakastan niin merten lisäksi koskia ja putouksia että huippaa ihan :)
  Onko kahvilan terassi siis ihan tuossa kosken partaalla? Mikä nautiskelupaikka <3
  Haluan ehdottomasti joskus käydä tuolla. En olekaan koskaan Kotkassa käynyt, mä niin haluaisin nähdä sen satamankin rahtilaivoineen, en kyllä yhtään tiedä pääseekö sinne edes, varmaan jokin päähänpinttymä "edellisestä" elämästä tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aliisa! =D
   Olisikohan tuosta koskelta n. 50 metrin matka kahvilan terassille? Ei ainakaan yhtään enempää, joten koskinäköalalla varustettu terassi on kyseessä ;)
   Tervetuloa Kotkaan ♥
   Valitettavasti nykysatamat ovat ulkopuolisilta suljettuja ja visusti vartioituja. Korkeiden porttien takaa tuskin laivoja pääsee näkemään :( Mekin näemme laivoja vain merellä liikkuessamme ja toki satamatkin näkyvät mereltä käsin hyvin.
   Kotkassa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää ja lukuisia ihania nautiskelupaikkoja täältä löytyy :)

   Poista