tiistai 24. toukokuuta 2016

Siskot saaressa

Toissa viikonloppuna hyppäsi siskoni lapinkoiransa kanssa paattiimme ja yhteistuumin päätimme että kippari kääntää keulan kohti Rankkia. Täältä löytyy aiemmin tekemäni postaus tästä sääasemastaan kuulusta linnakesaaresta. Yhteysalus toi saarelle myös viitisenkymmentä innokasta lintubongaria, sillä meneillään oli, ja on edelleenkin Arktika, josta wikipedia sanoo seuraavaa:
 • arktisten vesilintujen keväinen tai syksyinen muuttotapahtuma, jota lintuharrastajat kokoontuvat seuraamaan esimerkiksi Suomen eteläiselle ja kaakkoiselle rannikkoalueelle.

Kohtalaisen navakka kaakkoistuuli taisi kuitenkin suunnata massamuuttoa enemmänkin Etelä-Karjalan ilmatilaan, sillä linnut ymmärrettävistä syistä lentävät mieluiten myötätuuleen. Bongarit olivat varmasti hieman pettyneitä, varsinkin kun he olivat vartavasten saapuneet tänne Savosta ja Pohjois-Karjalasta asti.

Me keskityimme nauttimaan saaressa pesivien lintujen laulusta, merimaisemista, aaltojen kohinasta, sileistä ja lämpöisistä rantakallioista, herkullisista hiiligrillillä valmistetuista sapuskoistamme, sekä päivän päätteeksi vielä kauniista auringonlaskusta. Olimme todella iloisia että kelit suosivat tätä retkeämme, sillä seuraava mahdollisuus meillä on siskon (ja toivottavasti myös hänen miehensä) kanssa päästä viettämään yhteistä viikonloppua vesille vasta elo- tai syyskuussa. Harvinaista herkkua siis, ja kyllä me siitä osasimme nauttiakin. Koiristakin piti ottaa muutama kuva ja sukulaistytöistä Aavasta ja Hillestä myös yhteiskuva. Ensimmäisellä riittää virtaa ja vauhtia, mutta vähän järkeä, jälkimmäisellä asetelmat ovat juuri toisinpäin ;)


Ihana Hille-mummo löysi hienoja aarteita 

 Nuoruus ja hulluus, vanhuus ja viisaus =D Ikäeroa näillä lappalaisneitosilla on lähes 11,5 vuotta. 

Pikkupapparainen kävi tietenkin taas uimassa.....ja monta kertaa =DKohta kelit vaihteeksi taas viilenevät, joten nautitaan nyt lämmöstä niin kauan kuin sitä piisaa.
Iloa alkaneeseen viikkoonne!
-ansku-20 kommenttia:

 1. Uskomattoman upeita maisemia ja kuvia! Kaunis saari! Minulle muistui heti nimestä mieleen radiossa luetut säähavainnot "Kotka Rankki..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "....ohutta yläpilveä" =D Niinpä niin, tuo radiosta tuttuakin tutumpi lause taitaa lähes kaikille tulla ensimmäisenä mieleen. Olihan se myös ensimmäisen Rankki-postaukseni otsikkona ;)
   Rantakallioita tässä saaressa riittää, ja niiltä avautuvat maisemat ovat kieltämättä upeat. Kiitos Sussi! :)

   Poista
 2. Kuvistasi kyllä näkee niin selkeästi, kuinka paljon rakastat merta. Kuvaat sitä niin sydämellä. <3
  Uskomaton tuo auringonlasku!Omaksi kuvasuosikikseni valikoitui tuo, missä aallontyrskähdys nousee tuolta kaunisväristen kivien välisä.Ihana!
  Ja tuo kuva haukuista vierekkäin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa tosi kiva kuulla että sinun suosikkikuvasi on myös minun oma suosikki tästä kuvasarjasta!
   Siskon seniori, ihana ja niin viisas vanhus ♥ ja meidän villi ja vallaton pentukoiruus, yhteiskuvassa kaukaiset sukulaiset, tosin Hille-mummon ilmeestä voi päätellä että "hieman" rasittava tuo nuori tytön hupakko on =D
   Oikeassa olet, merta rakastan koko sydämestäni. Huikean hienoa ja palkitsevaa on kuulla että se välittyy kuvistani. Toivottavasti pieni, mutta sitäkin ihanampi lukijakuntani ei kuitenkaan kyllästy näihin merellisiin kuviini.
   Tänä kesänä luvassa on vaihteeksi kuvia myös Saimaalta, sillä edessä on kokonaiset 6 viikkoa veneilylomaa Saimaan sinessä :)
   Kiitos Mirjam-Matilda ihanista sanoistasi ♥
   PS. En ole unohtanut lupaustani käydä kuvaamassa Kotkansaarella sijaitsevaa sankarihautaa jäänmurtaja Tarmon pommituksessa kuolleiden muistoksi. Lähetän kuvia sinulle heti kun vaan saan aikaiseksi siellä vierailla.

   Poista
  2. <3 Kiitos Ansku.Nämä sinun vastauksesi kommentteihin ja omat kommenttisi aina lämmittävät niin mieltä! <3
   Toivon, ettet ota mitään painetta siitä sankarihauta-asiasta.Jaksan hyvin odottaa, kun ei olla vielä itse tähän mennessä saatu aikaiseksi siellä vierailla.Vaarista, reppanasta ei jäänyt mitään haudattavaa...hänen varsinainen hautansa meille aina on ollut sinunkin rakastamasi meri.Jos muutenkin siellä vierailet jonain päivänä,olisin toki todella kiitollinen parista kuvasta! <3

   Poista
  3. Kiitos! ♥ Ja ihan samat sanat voin lausua myös sinulle ♥
   Lupaan etten ota asiasta paineita, mutta halusin vaan sanoa sinulle, etten ole unohtanut lupaustani :)

   Poista
 3. Ihanaa kun olette siskon kanssa päässeet yhdessä saareen. Itselläni sisko asuu aika lähellä, mutta liian harvoin ehditään näkemään. Molemmissa perheissä kun on vuorotyötä, eivät noi vapaat usein sovi yhteen. Aurinkoisia päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun siskoni asuu tuossa kadun toisella puolella eli todella lähellä, mutta liian harvoin mekin ehdimme näkemään toisiamme. Siskoni, hänen miehensä ja minä teemme vuorotöitä ja ainut säännöllistä arkityötä tekevä on kipparini. Yhteinen vapaa-aika on siis kortilla, joten yhteiset hetket ovat todellista laatuaikaa :)
   Kiitos Kaisa ♥ Sinne teille myös lämpöä ja aurinkoa!

   Poista
 4. Olipa ihania kuvia ja tunnelmia jälleen! Ja uusi kuva bannerissa, ihana <3! Koiruuksilla on ollut varmasti ihania hetkiä, kuin myös teilläkin =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katinka ♥
   Koiruuksilla oli hauskaa, tosin Hille-mummon kärsivällisyys oli ajoittain koetuksella tuon meidän hulivilin tytönhupakon kanssa =D Indi-pappa oli rinta rottingilla kun hänellä oli kaksi ihastuttavaa neitokaista seuranaan ;)
   Tosi kiva ja tunnelmallinen reissu meillä kyllä oli.....seuraavaa jo innolla odotellessa :)

   Poista
 5. Vau, mitä kuvia ja maisemia! Ja nuo koirat... niin ihania ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunu ♥ Koiruudet kiittävät myös :)

   Poista
 6. Miten kauniita kuvia taas, kiitos <3 Mun suosikkeja on melkeinpä aina nuo missä on silokalliota ja aava meri kuten tuo majakkakuvan yläpuolella. Tällaisen metsäläisenä kaipaan aina tuota avararuutta.
  Ihana viikonloppu teillä läheisten kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi jälleen kerran ihanista sanoistasi ♥
   Rakastan noita silokallioita, joten yleensä aina kun saaresta sellaisia löydän, tulee niistä myös kuvia otettua ;)
   Siskoni kanssa olemme todella läheisiä, joten meillä on aina tosi mukavaa kun yhdessä olemme ♥

   Poista
 7. Nuo koirat ovat niin suloisia kun istuvat vierekkäin. Melkein tulee tippa silmään ja muistuu mieleen meidän kultainennoutaja joka myös oli aivan ihana.
  Kauniit on maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen mummeli oli kyllä hieman kärsivän näköinen kun piti tuon nuoren rasavillin vieressä istua ;) Tottelevaisena ja superkilttinä se kuitenkin poseerasi ihan nätisti.
   Muistelinkin että teillä oli kultsu. Mieheni kuopuksella on kyseisiä lupsakoita luppakorvia tällä hetkellä kaksi ♥
   Kiitos Krisse ja ihania mökkipäiviä teille!

   Poista
 8. Upeat maisemat!
  Ihanat koirat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesillä liikkuessa olemme upeiden maisemien ympäröimiä :)
   Kiitos sinulle omasta, sekä myös koiruuksien puolesta ;)

   Poista
 9. Kauniita kuvia ja ihania koiruliineja. Jotenkin mainiot ilmeet tuossa kuvassa, jossa molemmat koirat istuvat vierekkäin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vedenneito ♥
   Ilmeikkäitä otuksia ovat kaikki kolme ja aivan omanlaisiansa persoonia ;) Varsinkin nuo kaksi lappalaisneitosta osaavat olla myös melkoisia jääräpäitä, kun sille päälle sattuvat =D

   Poista