keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kuvamuistoja

Elämäni ensimmäiset vuodet olin omien vanhempieni töissä ollessa isäni vanhempien, eli mamman ja papan luona hoidossa. Kovinkaan paljon en niistä ajoista enää muista, mutta minulle kerrotut jutut ja sen aikaisten valokuvien katselu saavat osan jo haalistuneista muistikuvista uudelleen vahvistumaan. Valitettavasti yhteiskuvia minusta ja isovanhemmistani ei juurikaan ole, sillä mamma, joka oli isovanhemmistani minulle kaikkein tärkein ja rakkain, ei yhtään tykännyt olla kuvattavana.

Omia kuvakansioita tässä eräänä iltana läpi käydessäni ihan hätkähdin, kun tajusin, että enpä minä itsekään ole mukana kovinkaan monessa kuvassa, varsinkaan enää nykyisin. Syy on se, että minäkään en yhtään tykkää olla kuvattavana.

Nyt lupaan, että jatkossa minustakin saa ottaa kuvia, sillä haluan, että läheisilleni, erityisesti lokakuussa syntyvälle lapsenlapselleni jää kuvamuistoja myös minusta ja meidän yhteisistä hetkistämme. Kuin vakuudeksi lupauksestani, julkaisen nyt kuvia itsestänikin, vaikka olen vannonut ja vakuuttanut ettei täällä blogissa niitä ikinä tulla näkemään.

Muutaman melko tuoreen otoksen esikoisestani ja itsestäni näin äkkiseltään sentään löysin, ja löysin myös kaksi kimppaselfietä. Niiden laatu tosin on mitä sattuu, ja toiseen pappakoiruus mokoma onnistui tunkemaan päänsä, ei kuitenkaan kokonaan, niin että kuvaa olisi voinut sanoa edes lähes onnistuneeksi ;)


Tuleva Jenni-äiti ja Indi


Tuleva Ansku-mamma ja Indi


Me yhdessä..... ja osa Indistä =D


Tästäkin hetkestä on kohta jo vuosi aikaa...

Ja jospa vielä joku päivä malttaisin ottaa nuo aurinkolasit pois ennen kuvan ottamista. No, oppia ikä kaikki, ja kyllähän se vanha koirakin oppii uusia temppuja, paitsi meidän Indi ;)


14 kommenttia:

 1. Ihanat mammat! <3 Teillä onkin ihanat ajat tulossa - iloista odotusta kaikille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nunu ♥
   Jännää on, paljon jännempää kuin omat raskaudet aikoinaan =D
   Kiitos! Erittäin iloisin ja kiitollisin mielin olemme koko perhe mukana odotuksessa.
   Tuskin maltan odottaa ja minun pitää hillitä itseäni jatkuvasti, etten intoilisi liikaa ;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Ja, onnittelut tulevan lapsenlapsen johdosta jo nyt. Ihanaa!
  :) Tuo aurinkolasi juttu on hyvä, itsellä sama "ongelma". Kun käyttää silmälaseja, ei huomaakaan kun aurinkolasit jää päähän. Lasit kun on välttämättömät jotta näkee. eli en aina huomaa vaihtaa heti laseja kun menen sisälle. :) Eli, harjoitellaan kuvissa olemista sekä aurinkolasien pois ottamista.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisa ♥
   Valitsin tarkoituksella kuvat joissa ei olla niin tiptop tällättyinä, vaan juuri omina itsenämme, siis hieman "hulluina hattarapäinä" ;) Meillä on kyllä aina hauskaa kun vietämme aikaa yhdessä.
   En todellakaan tulisi valonarkojen (kyyneleitä vuotavien), hajataittoisten ja likinäköisten silmieni kanssa toimeen ilman silmä- ja aurinkolaseja. Minäkin monesti kävelen kauppaan "arskat" päässä ja vasta hetken kuluttua huomaan vaihtaa ne silmälaseihin :)
   Harjoittelu tekee mestarin, joten tästä on vaan yksi suunta, eli parempaan päin!
   Kiitos samoin sinulle aurinkoista viikon jatkoa ♥

   Poista
 3. Onnea tulevalle "höperömummille" <3 :) Tai uskoisin, että höperö sinusta tulee, kun uusi tulokas saapuu. :D Minä vannon, että itse "höperryn" varmaan totaalisesti, jos se päivä koittaa.
  Aivan ihanat kuvat sinusta ja tyttärestäsi. <3 I feel you, voisin sanoa.Aikuisen tyttären kanssa ajanvietto on niin uskomattoman hienoa.
  Ja tuo, että kun itse aina ottamassa kuvia, jää niistä väkisin pois.
  Itse asiassa pitäisi järjestää se kuvaan joutuminen kyllä vähintään kerran vuodessa, että itsekkin voisi sitten katsoa omaa "kehittymistään" vuosien saatossa ? ;)Puhumattakaan tulevista polvista.
  Onhan niitä nuoruuden kuviakin välillä kiva katsella. :)
  Onnea myös tulevalle nuorelle äidille ja isälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleva höperömummi tai mamma kiittää ♥ Sekoan varmaan lopullisesti ja pysyvästi uuden tulokkaan syntymän jälkeen =D
   Totta, itse kun aina on kameran takana, niin jää helposti ihan kuin huomaamatta pois kuvista. Kuvien katselu, varsinkin niiden vähän vanhempien kuvien, on tosiaankin mukavaa ja kivahan se on tuleville jälkipolvillekin jättää jotain kuvamuistoja, kaikkia asioita kun ei millään pysty muistamaan, varsinkaan niiltä elämän ensimmäisiltä vuosilta :)
   Kiitos Mirjam-Matilda ihanista, ilahduttavista sanoistasi sekä onnentoivotuksista, jotka välitän tuleville nuorille vanhemmille ♥

   Poista
 4. Olette mielettömän kauniita molemmat <3 Ja Indi myös :)
  Onnea molemmille odotukseen <3 Mulla on kaksi hyvää ystävää juuri tulleet mummoiksi ja on hauskaa seurata miten heistä tuli niin "höperöitä" ;D Juuri eilen olin toisen höperömummon ja vauvan kanssa "ostoksilla"... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle ihana Aliisa ♥
   Kaksi viimeistä on kännykällä otettuja ja vähän epätarkkoja, niin eivätpä näy meikäläisen rypyt ja juonteet ym. niin hyvin :) Tässä iässä tärkeintä on valaistus ja kuvakulmat, noista nuorista nyt saa hyviä kuvia vaikka päällään seisoisivat ;)
   Minun äitini, tuleva isomummi oli jo käynyt ostamassa vauvalle ensimmäiset lahjat, joten höperyys taitaa vahvasti kulkea geeneissä =D
   Toisaalta, ihanaa kun saa ihan luvan kanssa olla höperö, kun olen sitä joka tapauksessa muutenkin ;)
   Kiitos vielä ihanasta, ilahduttavasta kommentistasi! Aurinkoa askeliisi ♥

   Poista
 5. Ihanat kuvat! Onnea teille molemmille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten huomaat, löytyy meidän perheestä sentään yksi linssilude =D
   Kiitos Sussi! Täällä olen ihan onnesta ymmyrkäisenä ♥

   Poista
 6. Kiva nähsdä sinut. Ihmettelen kovasti, mikset tykkää olla kuvissa, kun onnistut taatusti jokaisessa. Sillä olet tosi kaunis nainen. Älä yhtään enää piilottele itseäsi kameralta ja seuraava askel siis ilman aurinkolaseja, kiitos.
  Ja esikoisesikin on kaunis, on sinun geenit. Onnea vaan hänelle ja masuvauvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, en oikein osaa vastata sinulle mitään, paitsi että kiitos kovasti kauniista sanoistasi! Menin hämilleni tästä ihanasta kommentistasi :)

   En todellakaan koe onnistuvani kuvissa ja kauniina en ole koskaan itseäni pitänyt. Yleensä otankin erittäin mieluusti kuvia, niin minun ei tarvitse "pelätä" itse joutuvani kuvauksen kohteeksi.
   Jennin kanssa meillä vaan on yleensä aina niin hauskaa, että kuin huomaamatta hän saa napsittua meistä yhteiskuvia ja hyvä niin!
   Hymy aina kaunistaa ja toimii hyvänä kasvojen kohottajana ;)
   Kiitos myös Jennin puolesta onnitteluista, jotka välitän hänelle ♥

   Poista
 7. Onpa kiva nähdä sinut Ansku! Ja sinähän onnistut hyvin kuvissa, eikä mikään ihme, olet kaunis nainen.
  Tämä blogistania on mainio, kun se tekee meistä rohkeampia, niin sitä omia kuviakin pikkuhiljaa alkaa ilmestyä melkein jokaisen blogiin. Ja se on tosi mainiota.
  Kaunis on myös Jenni-tytär!
  Onnea tulevasta lapsenlapsesta!
  Tämä oli mainio postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tuula ihanista sanoistasi ♥
   Enpä olisi uskonut kolme vuotta sitten, että tänne blogiin laitan itsestäni kuvia ja vieläpä tällaisia kännykällä napattuja rentoja selfieitä, joissa näytetään juuri sellaisilta kuin lähes meikittä ja hiukset hapsottaen nyt yleensäkin näytetään =D Onnellisuus kuitenkin paistaa kasvoilta ja se kaunistaa, kuten hymy, joka on halpa kasvojenkohotuskeino ;)
   Rohkeammaksi olen tullut siis minäkin ja taisin höpsähtää nyt ihan lopullisesti vauvauutisesta niin, että nyt minua ei pitele enää mikään ;)
   Kiitos sinulle myös onnitteluista ♥
   Ihanaa alkavaa viikkoa! :)

   Poista