tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kevätkiireitä ja kipuilua

Huhtikuu on tähän saakka sujunut niin vauhdikkaasti ja työntäyteisesti, että en ole juurikaan ehtinyt viettää aikaa koneella. Olen kyllä käynyt ihailemassa kauniita, kevään edistymisestä kertoa kuvianne ja lukemassa ihania, elämäntäyteisiä tekstejänne. Muutamiin olen jopa ehtinyt kommentoidakin, mutta aika tuntuu taas lentävän kuin siivillä ja oman paattimme sisäverhoilu-urakka on edelleenkin pahasti kesken.
Ongelmallisinta on se, ettei meillä mieheni kanssa ole juurikaan ollut yhteistä vapaa-aikaa. Lähes joka viikonloppu minä olen töissä, hän vapaalla ja arkisin minulla on ollut enimmäkseen iltavuoroja. Ne harvat yhteiset vapaat hetket on vietetty tiiviisti rannassa paatin kimpussa ahkeroiden.

Meidän pikkuinen pappakoiruus alkoi valittamaan kipua toissayönä, joten eläinklinikalle riensin sen kanssa eilen heti aamuvuorosta päästyäni. Lääkitystä lisättiin ja minä saankin jatkossa antaa sille lääkkeitä sekä suun kautta että pistoksina. Nivelrikot polvissa ja lonkissa vaivaavat ja aiheuttavat paitsi kipua, myös jäykkyyttä, joten hieman huolestuttaa, että kuinka kauan saamme vielä pikkupapan pitää luonamme.

Enpä ole itsekään parhaimmassa iskussa ja vapaapäivää täällä vietän pedissään lääkittynä lepäävän pappakoiruuden, kurkkuuni ilmestyneen kaktuksen, piinaavan päänsäryn, sekä erittäin touhukkaan ja toimintaa vaativan pentukoiruuden kanssa. Ei liene epäselvää että tämä yhtälö ei oikein toimi ;)
Viisainta lienee laittaa varsikengät jalkaan, pukea lämpimästi vaatetta ylle ja lähteä metsään samoilemaan tuon "terminaattorin" kanssa. Jospa luonnon rauhassa tepastellessa päänsärkykin helpottaisi.

Tässä muutama kesäinen kuva tuomaan toivoa vihreämmistä ja lämpöisemmistä ajoista. Parasta tässä hetkessä taitaa olla juuri se, että nuo edellämainitut ajat ovat vielä edessäpäin!

Katariinan meripuistoa, Sapokkaa ja saarimaisemaa...


Toivottavasti flunssa ei nyt iske meikäläiseen, sillä ensi maanantaina alkaa viikon loma (talviloma) jonka aikana olisi tarkoitus saada vene kuntoon ja vesille.
Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Ja te, jotka olette jo onnellisesti aloittaneet uuden veneily- ja/tai mökkeilykauden, nauttikaa meidän urheiden uurastajienkin puolesta. Täältä tullaan kunhan keritään ;)

PS. Bloggerkin näyttää kiukuttelevan kuvien koon ja sijainnin suhteen, höh! Toivottavasti ei hirveästi häiritse teitä. Suureksi ilokseni olen saanut uuden lukijan, jonka haluankin erittäin lämpimästi toivottaa tervetulleeksi Tuuliin ja Tyrskyihin ♥ 


30 kommenttia:

 1. Voi pientä pappakoiraa. Toivottavasti hänen olo tokenee ja myös sinun. Itse olin viime viikon flunssassa kun laittelimme venettä. Loko talven terveenä ja sitten se iskee pahimpaan aikaan. Pian olette tekin vesillä ja silloin kiireet saa jäädä taakse. Olen niin iloinen puolesta kesälomastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että uudet hoidot tehoavat ja pappakoiruus toipuu entiselleen. Koko talven minäkin pysyin paria migreenikohtausta ja pientä nuhaa lukuunottamatta terveenä, mutta nyt ei hyvältä vaikuta. Kippari toi minut kotiin veneeltä kiukuttelemasta :( Hävettää, mutta kun työn jälki ei miellytä esteetikon silmää ja joka paikkaa juilii ja nenä vuotaa, niin hermo ei kestä, hohhoijaa. Nyt kippari ahertaa yksin rannassa....
   Kiitos kovasti Katinka! :) Viimeksi elokuussa on minulla ollut varsinaista lomaa. Jouluna oli 3 pv vapaata ja muistaakseni helmikuussa pitkä 4 pv:n vapaaputki, mutta vuodenvaihteen, pääsiäisen ym. pyhät olen kaikki ollut töissä. Alkaa näköjään tämä täti olla loman tarpeessa ja kipeästi, sanan varsinaisessa merkityksessä =D

   Poista
 2. Voi teitä potilaita. Toivottavasti ulkoilu auttoi päänsärkyysi ja pappakoirankin vointi paranisi, jotta pääsisitte vielä yhdessä nauttimaan kesän veneilyistä ja syksyn tyrskyistä.
  Täällä veneen kunnostaminen myös vielä kesken, miehen seuraavan lomajakson aikana olisi kyllä tarkoitus saada vene kuntoon ja vesille. Veimme patjat malleiksi uusia varten jo alkuvuonna, eilen tiedustelin joko valmiit. Eivät ole vielä aloittaneetkaan. :( Olikohan paikallisen verhoilijan valinta sittenkään hyvä. Lupailivat että pari viikkoa menee. Saa nähdä milloin saadaan patjat. Toivottavasti pian!
  Kauniita kuvia sinulla jälleen, enkä huomannut että olisivat hassusti olleet.
  Mukavaa viikon jatkoa ja tulevaa talvilomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Päänsärky onneksi helpotti, mutta lihaksia ja niveliä särkee niin että taidan nyt todellakin sairastua flunssaan.
   Oho! Toivottavasti pitävät lupauksensa ja saatte patjat parin viikon kuluttua! Meillä tuo patjojen uusiminen on ensi vuonna edessä. Onneksi sitä ei tarvitse itse tehdä, sen verran on hermojen päälle ottanut tämä seinäverhoilujen uusiminen ;)
   Kiitos Kaisa!
   Aiemmin talvilomaviikolla olemme viettäneet pääsiäistä, tällä kertaa vappua, ja sitäkin toivottavasti saaressa =D

   Poista
 3. Kevättäkö? Teillähän on siellä jo ihan kesä :) Oi kuinka kaunista! Meillä satoi tänään rakeita :( Toivottavasti flunssa ei nyt iske loman kynnyksellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eii! Painovirhe paholainen oli eksynyt tekstiin. Siis KESÄISIÄ kuvia laitoin eli viime vuotisia, kun en ole yhtään tämän kevään edistymistä ehtinyt kuvaamaan. No huhhuh! On täälläkin koleaa ollut mutta ei sentään rakeita ole satanut :O
   Flunssa taisi jo onnistua aikeissaan, mutta toivotaan että toivun siitä nopeasti. Kiitos sinulle ♥

   Poista
  2. Hih, kyllähän sä tuolla kirjoitit että kesäisiä kuvia mutta en ollenkaan ajatellut että ne oli viime kesäisiä. Minä kyllä kummastelin että miten siellä voi olla nyt jo noin kesäistä :D Mulle tuli lukihäiriö tai muuten vaan kesäduuniblues päällä :D

   Poista
  3. Kävin korjaamassa "painovirhe paholaisen" eli olin kirjoittanut keväisiä kuvia, vaikka piti kirjoittaa kesäisiä =D Juu, ei täällä todellakaan ole vielä noin kesäistä, ei lähellekään! :)
   Sulle ei siis tullut lukihäiriö, vaan mulle kirjoitushäiriö ;)

   Poista
 4. Voimahaleja ja -pusuja pappakoiralle! <3

  Ootteko koittaneet Hill'sin jd-ruokaa nivelvaivoihin tai omega3/6-happoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappakoira kiittää haleista ja pusuista ♥
   JD:tä Indi on syönyt jo vuosia ja varmasti suurelta osin sen ansiosta on pysynytkin kohtalaisen hyvässä kunnossa. Osteopaatilla ja fysioterapeutilla Indiä on myöskin käytetty 1-2 kertaa vuodessa, akuuttien kipukohtausten jälkeen useammin. Niistä on ollut apua aina jonkin aikaa ja hoidoissa ilmeni että Indillä on nivelrikon lisäksi yliliikkuvat nivelet.
   Nyt koitetaan kyseisen ruoan lisäksi Gabapentin-nimistä kipulääkettä sekä Cartrophen-pistoksia, jotka annan sille aluksi kerran viikossa 4 vkon ajan ja sen jälkeen kerran kuukaudessa. Indi täyttää kesäkuussa 9 vuotta, joten toivomme että vielä muutaman vuoden saisimme yhteistä aikaa em. lääkehoidon avulla :)

   Poista
 5. Voimia sinne alkavan (?) flunssan päihittämiseen!
  Lienetkin jo palannut samoilemasta metsästä.Se auttaa aina? <3
  Välillähän tämä elo on juuri tuota, että vaikka on ihana kevät,jotenkin takkuaa eri syistä.
  Varsinkin ymmärrän hyvin tuon surunsekaisen tunteen, kun rakas pappakoiruus kipuilee...
  Se on raskasta aikaa.
  Onneksi usein, kun elämään kerääntyy kaikkea -ei niin mukavaa, sen jälkeen tulee taas hyvä jakso ja onnellisia hetkiä.
  Ilonpisaroita ja onnenhetaleita sinne Kotkaan päin!<3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ja jonnekin sinne metsäpolun varteen se päänsärky taas kerran jäi =D
   Minä kun olen tällainen tunteellinen ja yritän parhaalla mahdollisella tavalla koiriani hoitaa, kuten varmasti jokainen vastuullinen eläimen omistaja, niin stressaan ja huolestun aina, kun niille jotain ongelmia tulee. Edellisessä kommentissa availinkin pikkuisen pappakoiramme vaivoja hieman enemmän sekä suunniteltua uutta lääkitystä. Toivotaan että auttavat :)
   Kiitos Mirjam-Matilda ja valonpisaroita myös sinun viikkoosi ♥

   Poista
 6. Ja upea tuo meripuisto!!!Ja viimeisen kuvasi taivas, aurinko ja pilvien heijastumat vedessä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotkasta löytyy lukuisia upeita puistoja, joista yksi on juuri tämä Katariinan niemessä sijaitseva meripuisto :) Ainutlaatuisia ajanviettopaikkoja joissa viihtyy koko perhe. Veneen takakannelta on otettu nuo kaksi viimeisintä kuvaa, kun olemme Pitkäsaaren vierasvenelaiturissa. Kiitos sydämellisistä kommenteistasi ♥
   ps. Jos sinua kiinnostaa, niin voit käydä kurkkaamassa lisää tietoa Kotkan puistoista täältä: http://www.kotka.fi/asukkaalle/puistot_ja_viheralueet/puistojen_esittely

   Poista
  2. Oi kiitos Ansku!Vielä tuo minun -mieli-kertojaääni-mieskin taustalla!!
   Hieno sarja puistoistanne!Nyt tiedän, mitä katson, kun on luppoaikaa.

   Poista
  3. Olipa kiva kuulla että tykkäsit! Ai niin, sieltä tosiaan löytyy myös videoesitykset puistoista. Kyseinen kertoja on myös minun lempparini =D Sivun vasemmasta reunasta löytyy vielä lisää tietoa puistoista sekä upeita kuvia :)

   Poista
 7. Meidän huhtikuumme myllertyi ihanasti Englannin reissusta. Olen vain voinut ihmetellä päivien juoksua... Arkeenpaluu on kangerrellut ikävästi meikäläisellä, juurikin kevätflunssan ja astman takia. Keuhkot eivät tahdo sietää lainkaan ankaraa katupölyä.

  Tiedän niin kokemuksesta tuon vuorotyörumban, tulemiset, lähtemiset ja halit lennosta, huoh:) Toivottavasti et nyt saa mitään tautikurjaketta kiusaamaan vaan pääset nauttimaan talvilomastasi! Huiskin täältä terveyttä ja iloa luoksesi. Sieltä ne lämpimämmät päivätkin saapuvat.. Kevätlumoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissunne oli varmasti elämyksellinen ja niin ihanaa että pääsitte esikon kanssa viettämään yhteistä lomaa ♥
   Katupöly on koetellut meikäläisenkin keuhkoputkea ja lievä rasitusastma on vaivannut koirien kanssa lenkkeillessä.
   Ihana sinä! ♥ Lepäilen vielä huomisen vapaapäivän kotosalla ja uskon että tästä pian tokenen. Eihän tässä olisi kuin neljä työpäivää enää jaksettavana ennen viikon lomaa :)
   Kevätlumoa ja iloa myös sinun luoksesi ♥

   Poista
 8. Voi että pikkuista pappakoirulia :( Kunpa lääkkeet auttaisivat ja herra tokenisi taas elämästä nauttimaan. Meidän vanha rouvahan saa nykyään vähän varuiksi kipulääkettä, kun takajalat ovat kovin jäykät ja halusin varmistaa, ettei ole ainakaan kipuja.

  Kivoja kesäkuvia, sitä odotellessa... Pikaista paranemista teille molemmille, että pääsette nauttimaan keväästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt eläinlääkärin kanssa myös puhuttiin että Gabapentin-kipulääkettä pappa saisi koko loppuelämänsä ajan, sillä nuo nivelrikot ovat sen verran pahat, että varmasti aiheuttavat kipua.
   Kiitos Nunu ♥ Kommenttisi ilahdutti ja lohdutti. Ollaan papparaisen kanssa otettu rauhallisesti ja kohta kellahdan tuohon sohvalle lukemaan ja otan sen kainaloon ♥ Kivaa keskiviikkoa sinulle :)

   Poista
 9. Ai pahus, terminaattori sabotoimassa muiden lepoa. Kumma, kun ei ne usko sanomisesta, että välillä voisi vähän rauhoittua ;).

  Nyt pidän kyllä niin peukkuja pystyssä pappakoiruuden terveyden puolesta! Ja senkin puolesta, että sinun olosi normalisoituu eikä ensi viikon lomaan tule ikäviä yllätyksiä & pääsette kunnolla venehommiin. Vielä ette ole yhtään myöhässä, kevät on vielä ihan alussa. Pukeutukaahan sitten lämpimästi ja pullakori mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi jääräpäinen tyyppi kun vaan touhuaa ja hössöttää, eikä millään usko että toiset on ihan väsyneitä ja haluaisivat olla rauhassa =D
   Kiitos Pilvi ♥ Peukutuksia tarvitaan, ettei lomaviikko menisi ihan mönkään. Sitä kun on odotettu suurella innolla.
   Kylmä täällä on ainakin tänään, hrrr. Tuntuu että eihän tässä mikään kiire vielä vesille olekaan ;) Talvitamineet päälle ja ehdottomasti eväskori matkaan, muuten ei hommista tule yhtään mitään =D
   Ihanaa viikonloppua teille sinne keväiseen Iduriin!

   Poista
 10. Paranemisia teille molemmille!

  VastaaPoista
 11. Huikaisevan kauniit kuvat.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko ♥
   Ihan kohta alkaa taas luonto viheriöimään ja puistot kukoistamaan. Niitä on ilo päästä kuvaamaan :)

   Poista
 12. Ihan hyvältä ne minulla näyttää, siis asemoinnin suhteen. Kauniilta ne ihan takuuvarmasti näyttää.
  Muuten, mihin kokoon (siis pixelikoko, resoluutiohan on se72) laitat kuvat tänne, kun napsauttamalla sinun kuvista tulee ruudun kokoisia? Vieko ne paljon tilaa Picasassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä? Ruudun kokoisia? Apua! Eivät ne minun omalla koneellani suurene koko ruudun kokoisiksi, vaan ihan saman kokoisiksi kuin esim. sinun kuvasi? Olen ymmärtänyt että Blogger pienentää kuvat kun ne tänne siirrän omalta koneeltani.
   En ole koskaan käyttänyt Picasaa. Pitänee jatkossa pienentää kuvat ennen kuin siirrän ne Bloggeriin?

   Poista
  2. Minulla kuvat menivät automaattisesti Picasaan, kun otin ne koneelta blogiin. Ja kun poistin ja valitsin uudestaan saman kuvan koneelta (eli vekslasin) oli picasaan tullut monta samaa kuvaa, ja picasan muisti oli uhkaavasti täynnä monista isoista kuvista. Tänä päivänä pienennän valmiiksi kuvat ja vien ne suoraan Picasaan, ja sieltä sitten nappaan blogiin. Ja poistan ne joita en käytäkään. Sillä vuosia sitten oli puhe että jos Picasa tulee täyteen, ei blogikaan enää toimi. En tiedä tänä päivänä....
   Jep. Sun kuvat on isompia kuin minun, siis ruudussa näkyvinä. Nyt ne ei tlleet enää (?) ihan koko ruudun näkyviä, mutta kivan kokoisia katsella. Vaikuttaakohan se millä laitteella katson.

   Poista
  3. Ahaa, no sitten ne varmaan menevät minullakin, en vaan ole Picasaa koskaan käyttänyt, niin en tiennyt moista. Mun kuvien koko näyttää vaihtelevan jonkin verran, mutta ovat kaikki tosi isoja, (esim. 4372 x 2915) sillä olen siirtänyt ne vaan kamerasta suoraan koneelle, enkä tosiaankaan ole tajunnut niiden kokoa muuttaa.
   Miehen tabletilla kun kävin kurkkaamassa omia kuvia, suurenivat avattaess valtaviksi, läppärillä sitä ei tapahdu, joten laitteella lienee merkitystä?
   Kiitos orvokki kun valaisit meikäläistä, sillä kuten kaikki nyt huomasivat, olen melkoisen onneton tämän(kin) asian suhteen =D
   Kerrotko kiltti vielä minulle hölmölle, minkä kokoisiksi kuvat pienennät, kiitos!

   Poista