lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kevään kohinaa

Torstaina lähdimme heti työpäivän jälkeen kotimme lähellä sijaitsevalle Langinkoskelle kävelemään. Kevään valossa on ihan oma taikansa ja voimansa, joka vetää ainakin minua vastustamattomasti puoleensa. Pimeän ja kylmän ajanjakson jälkeen aurinkoa ja pitkiä valoisia päiviä osaa todellakin arvostaa. Kevät on kuin palkinto meille kaikille "valon lapsille" jotka joudumme vaeltamaan pimeässä ihan liian pitkään joka ikinen talvi. Palkinto se on myös meille veneilijöille, sillä tuskin mikään voisi ilahduttaa nyt enempää kuin jäiden lähteminen ja se, että uuden kauden aloitus häämöttää horisontissa :)

Vapaana virtaavan veden kohinan lisäksi olen saanut nauttia mustarastaan kauniista laulusta varhain aamulla töihin lähtiessäni. Lumikinoksetkin ovat kuluneen viikon aikana madaltuneet ihan silmissä ja pihapolkukin pilkottaa ohuen jääpeitteen alta jo lupaavasti. Kyllä kevät tekee vahvasti tuloaan, vaikka ennusteiden mukaiset kohtalaisen kovat yöpakkaset sen etenemistä hieman hidastavatkin.

Huomenna aamulla hauskuutan yleisöä villin ja vauhdikkaan pentukoiruutemme kanssa lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä Kotkassa, Honkalan hiihtokeskuksessa. Iltapäivällä esitän olemukseltaan hieman hillitymmän ja arvokkaamman mummokoiruuden ;) Kyseessä on siskoni lapinkoira, jonka kanssa hän ei itse pääse kehään, koska joutuu lähtemään ennen veteraaniluokan alkua töihin. Täytyykin tästä kohta lähteä kaivelemaan lämpimiä vaatteita huomista varten, sillä viileää, mutta onneksi aurinkoista säätä on ennusteiden mukaan luvassa.

Saas nähdä koska tuossa laiturilla uskaltaa tuuletella paljaita varpaitaan, tai jopa kastaa ne veteen ;)

Nyt huomista vaatetusta valitsemaan ja sitten saunan lämmitykseen. Mukavaa viikonvaihteen jatkoa!


-ansku-14 kommenttia:

 1. Terveisiä meidänkin saunasta! :) Uskomattoman skarpit ja raikkaat, aurinkoiset kuvat! <3
  Kuinka kaunis on tuo männynrungon ruskea, vihreitä havuja vasten.
  Minä löydän aina hahmoja luonnosta ja punaisen siltakuvasi taustalla vastarannalla on kuin Sibeliuksen voimakasleukainen pää vaaka-asennossa. :D
  Kakkoskuva hypnoottisen hieno!Mietiskelen, kuinka upea öljyväritaulu siitä väreineen tulisi, jonkun taitavan käsissä.
  Hyviä löylyjä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos saunaterkuista ♥ Mieheni ehti jo tulla poiskin, minä edelleen täällä koneella jahkailen ;)
  Heh, täytyykin tutkailla saanko minä Sibeliusta silmiini sieltä vastarannalta =D
  Kiitos kannustavista ja kauniista sanoistasi ja kiitos, NYT lähden löylyttelemään :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat ja raikkaat kuvat! Todellakin veneilykausi häämöttää joka päivä vaan lähempänä. Vielä olisi hiukan hommia, ennen kuin paatti laskukunnossa. Aurinkokennoja tässä tutkaillaan, sellaiset on suunnitelmissa hankkia? Onko teillä kokemusta?
  Aurinkoista ja mukavaa päivää teille huomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! ♥
   Meilläkin on sisäverhoilun uusiminen kahteen kajuuttaan suunnitteilla, vaan taidamme joutua odottelemaan riittävän lämpöisiä kelejä vielä jonkin aikaa ;)
   Aurinkokennoista ei meillä ole kokemusta, mutta monissa veneissä niitä näkyy olevan. Yhden tähden tähden -blogista löytyy mielestäni ainakin joitakin mainintoja aurinkopaneeleista, jotka heidän Albatrossissaan ovat toimineet erinomaisesti.
   Tämä sunnuntaipäivä oli aurinkoinen ja todella ihanaa oli nähdä vanhoja tuttuja pitkästä aikaa. Olen siis edellisen kerran ollut v. 2008 vastaavassa rotuyhdistyksen näyttelyssä, joten huippukiva päivä takana, josta jäi taas paljon ihania muistoja =D
   Aamukahdeksalta oli pakkasta -8, mutta onneksi auringon ansiosta sää lämpeni siinä päivän mittaan. Iltapäivällä kiusasi hyytävän kylmä tuuli, joten taidanpa lähteä tästä taas saunan lämmitykseen, että saan nämä vilunväristykset loppumaan ;)
   Kivaa alkavaa viikkoa sinulle! :)

   Poista
 4. kaunis paikka! Olen kuullut paljon Langinkoskesta, mutten ole siellä koskaan käynyt.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi joskus käymään Lankkarin luonnonsuojelualueella :)
   Kiitos samoin sinulle Sussi!

   Poista
 5. Niin kauniita kuvia taas ja varsinkin tuo kolmanneks alimmainen, kuin postikortti <3 Kosket on kiehtovia, voisin tuijottaa sellaista vaikka kuinka kauan :) Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aliisa ♥ Kyseinen kuva on myös oma suosikkini tästä kuvasarjasta :)
   Kosket ovat todella kiehtovia ja suorastaan vangitsevat (ainakin meikäläisen) pitkäksi aikaa katselemaan ja kuuntelemaan kuohuntaa :)
   Kiitos samoin sinulle oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 6. Oi vapaata vettä ja aurinkoa! Muistankohan väärin, vai onko se vanha Venäjän keisarin metsästysmajakin juuri Langinkoskella? Sellaisessa paikassa olen käynyt joskus ala-asteella luokkaretkellä ja suurimpana muistona siitä jäi mieleeen historian sijaan kaunis luonto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti muistettu! :)
   Venäjän keisari Aleksanteri III rakennutti kalastusmajan ja vietti siellä kesäisin aikaa perheensä kanssa.
   Kalastusmajan ympäristö on luonnonsuojelualuetta, joka on kooltaan 28 ha. Alue kuuluu osana Kymijoen Natura 2000 -alueeseen.
   Olet siis ollut jo pienestä pitäen suuri luonnonystävä ja tehnyt hienoja havaintoja :)

   Poista
 7. Kuvat joissa männynoksan "läpi" nähdään koski ovat todella hienoja. Kirjoituksesi oli mukava, itsekkin olen valon lapsi, pimeys vie aloitekyvyn, kevään valo tuo mielelle virkeyden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Matti! Harmittelin ensin kun aitaa vasten nojaillen kuvia otin, että mokomat männynoksat ovat lähes joka kohdassa avoimen näkymän tiellä. Päätin sitten ottaa hieman toisenlaisia koskikuvia :)
   Kaikkia ei tosiaankaan pimeys haittaa, mutta meidän kaltaisiltamme pimeys imee energiaa, ja sen myötä myös mainitsemaasi aloitekykyä.
   Voi tätä ihanaa kevättä ja valoa, kohta alkavat meidänkin vireystasot olla kohdillaan. Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tullaan =D

   Poista
 8. Ihanan pitkällä on teillä kevät ♥
  Hyvää Pääsiäistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtapaikat ovat jo täysin avoinna ja muualtakin jo jäiden lähtöä täällä innolla seurataan :)
   Kiitos Kirsti ja sinulle myös oikein mukavaa pääsiäisen aikaa ♥

   Poista