perjantai 12. helmikuuta 2016

Kaunis Katariina

Tämä kuluva viikko on ollut aika ankea monestakin syystä. Ensinnäkin meikäläisen niska ja hartiat, sekä kallonpohjan lihakset menivät niin totaalisesti jumiin, että kärsin huimauksesta ja oikeasta vuosisadan päänsärystä lähes kaksi vuorokautta. Särkylääkkeet helpottivat oloa, mutta kokonaan ne eivät onnistuneet särkyä poistamaan. Vieläkin on hieman nuutunut olo, mutta onneksi minulla on huomenna iltavuoro, joten vielä on aikaa elpyä.

Kelitkään eivät ole juuri mieltä virkistäneet, mutta kahden arkivapaan myötä olen saanut aikaa levätä ja lisäksi sain viettää tunnin yhteistä aikaa (myös vuorotyötä tekevän) kuopukseni kanssa, kun piipahdimme kaupoilla ennen hänen iltavuoroaan. Ja puhelinkeskustelu ihanan ystävän kanssa toi auringon loisteen ja lämmön hetkellisesti luokseni 

Piristin myös ihan itse itseäni ostamalla uusimman ET-lehden, jossa on hieno ja kattava kertomus kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksosesta, joka on luonut Kotkan palkitut puistot. Minua hymyilytti mm. seuraava lehdessä ollut maininta: "Katariinan meripuisto, jonka maisema on taivaallisen avara." Niinpä niin, mistäpä muualta edellinen postaukseni, avaria ajatuksia, lienee innoituksen saanut ;)

Nyt höpinät sikseen ja lataamaan tämän talven ainoan aurinkoisen (ja vapaan) viikonlopun aikana ottamiani kuvia kyseisestä Katariinan meripuistosta. Parissa kuvassa näkyy pieniä osia Katariina Suuren 1700-luvulla perustamasta linnoituksesta, sekä Kotkansaaren korkeimmalla paikalla sijaitseva Haukkavuoren näkötorni, josta löytyy mm. suosittu italialainen ravintola, La Majacca.


Jäälle ei valitettavasti päästy kävelemään kuin tämän yhden kerran. Ensi talvena sitten useammin... ehkä.Kippari sekä koiruudet tähyävät kohti ulappaa ja uutta kevättä.


Nyt lähden saunan lämmitykseen, mutta sitä ennen toivotan vielä teille kaikille hyvää viikonloppua ja
 ♥ iki-ihanaa ystävänpäivää 
-ansku- 

ps. Suureksi ilokseni huomasin, että olen saanut muutaman uuden lukijan. Tervetuloa mukaan Tuuliin ja Tyrskyihin, toivottavasti viihdytte matkassa mukana.

18 kommenttia:

 1. Kaunista on! <3
  Nautinnollista saunaa ja sydämellistä ystävänpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit, lumiset postikorttimaisemat olivat ja menivät ainakin tältä talvelta. Näin oletan ja oikeastaan toivonkin. Kevät saisi jo tulla ja lumet ovat tämän viikon vesisateiden myötä hävinneet lähes kokonaan näiltä meidänkin kulmilta.
   Kiitos ja sydämellistä ystävänpäiväviikonloppua myös sinulle ♥

   Poista
 2. Oi miten ihanaa oli katsella kauniita talvimaisemia. Minusta ne meni aivan liian aikaisin ohi! Kaksi viikkoa on ollut juuri sellainen ilma mitä en t o d e l l a k a a n ole kaivannut. Vaan näillä mennään mitä saadaan =D. Ihanaa viikonloppua ja sydämmellistä ystävän päivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talvi olisi saanut sentään hieman pitempään kestää. Kaksi viimeisintä viikkoa ovat kelien puolesta olleet ankeuden huippu ;)
   Kiitos Katinka, ja ihanaa viikonloppua sekä sydämellistä ystävänpäivää sinullekin ♥

   Poista
 3. I hope you are better, nevertheless all your photos are superb! wonderful landscapes, I can not choose !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kindness! Migraine is a nasty disease, but happily it usually passes quickly :)
   Oh, your wonderful words makes me feel very pleased!
   Happy Valentine's day to you Jens ♥

   Poista
 4. Tuo kahden vuorotyöläisen yhteisen ajan löytäminen on enemmän kuin haastavaa. Onneksi olitte saaneet järjestettyä edes hetken yhteistä aikaa. Piristi varmasti kummasti viikkoasi ja vointiasi muutenkin. Ja, etenkin näin ystävänpäiväviikolla on mukava puhua puhelimessa pitkä (tai itselläni ainakin tuntuu venyvän) puhelu hyvän ystävän kanssa, jos ei ehdi nähdä.
  Näyttää siltä että talvi oli tässä, joten ihaillaan noita ottamiasi kuvia, kauniita. Ja, haaveillaan tulevasta kesästä, meren tuoksusta ja tuulesta.
  Vointeja sinulle ja ota rauhallisesti! Viikonloppuja ja ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat tyttöni tekevät tällä hetkellä vuorotöitä opiskelun ohessa, joten vapaa-aika on kortilla ja yhteisen ajan löytäminen haastavaa. Pienetkin yhteiset hetket ovat tärkeitä ja ehkäpä ne onnistuessaan tuntuvatkin juuri siksi erityisen hienoilta :)
   Heh, sama "vika" täälläkin, että puhelut hyvien ystävien kanssa tuppaavat venymään pitkiksi. On vaan niin paljon juteltavaa kun harvoin ehtii toista tapaamaan.
   Talvea en minäkään enää ikävöi, vaan käännän katseen kohti kevättä ja tulevaa veneilykautta. Viikon kuluttua venemessuille, jee!
   Lihasrelaksanttia sekä särkylääkettä olen syönyt tiistaista asti, joten eiköhän jumitukset tästä pikkuhiljaa ala helpottamaan. Tänään ja huomenna iltavuorot, toivottavasti olisi suht rauhallista. Kiitos Kaisa ja hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista
 5. Talvi esittäytyy kuvissasi juuri sellaisena, jollaisena sen miellän, vaan harvoin on. Ei ainakaan tänä talvena. Ihanat kuvat.
  Ja kiitos samoin oikein iki-ihanaa ystävänpäivää sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin täällä etelässä saa lumisesta pakkastalvesta nauttia. Jäälle olisin halunnut ehtiä kävelemään toistekin ja eväsretki saareen jäi tänäkin talvena tekemättä. Ehkä sitten ensi talvena :)
   Kiitos orvokki ♥

   Poista
 6. Todella kaunista! Oli kivaa kokea talvi tällaisena edes hetken täällä Etelä-Suomessa. Nyt odotan jo innolla kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyestä, mutta todella kauniista ja kylmästä talvesta tuli nautittua niin paljon kuin vain työn ohessa oli mahdollista. Meidän lapinkoiran pennulta jos kysyttäisiin, se olisi halunnut talven vielä jatkuvan ;)
   Sama juttu, kevättä malttamattomasti ja suurella innolla jo odotan :)
   Kiitos Suvi ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 7. Toivottavasti saa niska-ja hartiajumituksesi kuntoon, se kyllä vaikuttaa koko elämän laatuun.
  Onko noin upeita talvipäiviä joskus ollut :) Kauniit, kuulakkaat kuvat!
  Hyvää Ystävänpäivän viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tension neck, huonosta ergonomiasta, nikamamadaltumasta ja kaularangan virheasennosta ajoittain pahaksi äityvä tila, josta seuraa joskus migreenikohtaus. Tällä kertaa en oksentanut, mutta huimaus oli tosi inhottavaa. Sen oletan kyllä johtuvan ainakin osittain Sirdalud-lihasrelaksantista, jollaisen olen ottanut iltaisin (vaikka reseptissä sanotaan 1-3/vrk) sillä se väsyttää ja tekee olon muutenkin hieman huteraksi. Lepo, venyttely ja lääkkeet helpottivat huomattavasti, tänään jaksoin jo käydä pitkällä lenkilläkin :)
   Kiitos samoin sinulle Vikki ♥

   Poista
 8. Zemppiä ja toivottavasti särky ei ihan heti palaa, täällä sama vaiva ja nuo migreenit. Henkäsalpaavan kauniita kuvia juuri siitä mitä talvi voi olla parhaimmillaan. <3

  Mukavaa ystävänpäivää Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sinullakin tosi ikävät vaivat harmina ja vastuksina. Toivottavasti meitä kumpaakaan eivät kyseiset vaivat, eivätkä toivottavasti mitkään muutkaan ;) kiusaa pitkään aikaan!
   Kiitos Tiia ihanuus ja sydämellistä ystävänpäivää myös sinulle ♥

   Poista
 9. Tuolla on ehdottomasti päästävä kesäreisulla käymään.

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Suosittelen Kotkansaaren kaikkia puistoja, erityisesti tätä Katariinaa ja tietenkin Sapokkaa :)
   Kiitos samoin sinulle Sussi!

   Poista