tiistai 12. tammikuuta 2016

Musiikkia ja mielenmaisemia

Sanojen voimaa ei koskaan kannata vähätellä. Ei hyvässä, eikä pahassa. Pitäisi aina muistaa, että sanottuja sanoja ei enää sanomattomiksi saa. Sanoilla voi satuttaa syvästi ja pysyvästi. Sanalla 'anteeksi' ei voi pyyhkiä pois niitä syvimpiä haavoja, joita ilkeät sanat ovat sydämeen viiltäneet.
Sanoilla voi saada aikaan myös paljon hyvää, kuten lohduttaa, auttaa, parantaa, koskettaa ja ilahduttaa. Hienoa on myös se, miten jotkut tietyt sanat yhdistettynä tiettyyn säveleen, voivat saada aikaan vahvoja tunnekokemuksia ja säilyä pitkäkestoisessa muistissamme jopa kuolemaamme saakka. 

Tämä seuraava laulu on varmasti yksi niistä monista, joita sitten vanhana mummona mahdollisesti hoivakodissa hoilotan omaksi ilokseni ja toisten kauhuksi ;) Tästä laulusta muistan aina paitsi ihanan pehmeä-äänisen Samulin, myös oman, rakkaan kipparini, joka on hyväksynyt minut aina juuri tällaisena, vastoinkäymisistä huolimatta valoon pyrkivänä, tulisieluisena ja vahvasti tuntevana, mutta myös herkkänä ja ikuisena haaveilijana. Jokin on muuttunut
ja sinäkin oot.
Tie on vienyt sut
varjoon ja aurinkoon.
Ei oo pakko juosta
ei enää saavuttaa
juuri sitä palkintoo,
jonka jo omistaa.


Sul on suuret unelmat
ja se on hyvä niin.
Sun mielenmaisemat
jatkuu horisonttiin.
Ei mulla oikeutta
oo sua omistaa,
ei kyseenalaistaa,
eikä toiseksi pakottaa


Jokainen teko,
minkä sä teet
saa juuri sen merkityksen,
jonka se ansaitsee.
Jos sä annat mulle ruusun
on se viikon päästä jo roskaa.
Jos sanot hyvän sanan
ei se katoa koskaan.


Aika on vaatia
ja aika odottaa.
Toisille huutaa
mielenmuutosta.
Aika on toinen nyt
vuodet vaihtukoon.
Oot karttasi piirtänyt,
uskosi kallioon.Sä muovaat sun kohtaloo,
niin kuin aallot muovaa rantaa autioo.
Et sä saavu kun jo täällä oot.
Sun ei tarvii juosta itseäs pakoon.Tämä Samuli Edelmannin esittämän kappaleen on säveltänyt ja sovittanut Kalle Chydenius,
sekä sanoittanut Kalle Chydenius & Kari Haapala.

PS. Ilahduin ikihyvikseni kun huomasin Tarjan liittyneen ihanien lukijoideni lämminhenkiseen joukkoon. Tervetuloa mukaan Tuuliin ja Tyrskyihin 


18 kommenttia:

 1. On kyllä syvälliset sanat!
  Vaatii kypsyyttä nähdä, arvostaa ja antaa tilaa toiselle ja silti kyeätä kulkemaan samaa matkaa. Kuulostaa siltä, että olet hyvän kipparin kanssa samoissa purjeissa!, pientä sanaleikkiä käyttäen. (Edelleen rakastan tätä meidän äidin kieltä!)
  Nuo laiturikuvat ovat suosikkejani näistä kauniista kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! Kipparini on minulle paras mahdollinen kumppani, kuten Samulikin syvällisine sanoineen ;)
   Kiitos ihanasta, ilahduttavasta kommentistasi ♥

   Poista
 2. Oi, olitpa saanut taas kirjoitettua koskettavasti. Pysäyttäen tämänkin äidin, miettimään sanoja/sanomisia, tekoja. Jokaisella meillä on tunteet, tunnemme eritavalla, loukkannumme, annamme anteeksi. Kunpa aina muistaisi tämän. Sanomisia kun ei todellakaan saa sanomattomiksi. On aina otettava huomioon kuulija, miten hän kuulemansa ottaa vastaan.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä hyvin helposti unohtaa miten sanoilla voi sivaltaa kipeästikin ja vahingoittaa toisen mieltä. Persoonallisuuksien erilaisuuden tulisi olla rikkautta, (luoja paratkoon jos olisimme kaikki samasta puusta veistettyjä) ja olisi hyvä aina muistaa, että se mikä meidän itsemme mielestä on hyväksyttävää, voi toisen mielestä olla todella loukkaavaa.
   Toki itsellänikin on vielä paljon oppimista sekä rakentavan kritiikin antamisessa, että hieman huonommankin palautteen vastaanottamisessa, mutta oppia ikä kaikki :)
   Kiitos kauniista sanoistasi ja oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle Kaisa ♥

   Poista
 3. Oi, miten kaunista- sekä teksti että kuvat! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, sinä ihanainen siellä :)

   Poista
 4. Puhutteleva, nousi kyyneleet silmiin.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Oikein mukavaa loppuviikkoa myös sinulle Sussi ♥

   Poista
 5. Ihanat kuvat; värit ja kontrastit. Samuli Edelmann on munkin suosikki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Viherrys! :) Samuli on vaan niin ♥ mies :)

   Poista
 6. Aivan upeat, lumoavat kuvat.
  Suorastaan nannaa sielulle katsella näitä!

  Olet lukijana Karvapuusti-blogissani joka jäi tauolle, joten ilmoitusasiaa :) Pidän toista blogia, jossa on hieman laajemminkin aihepiiriä - tervetuloa tutustumaan :) http://hetkimajassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Marru, olipa ihanasti sanottu! :) Kiitos ♥

   Hehee, etpäs ole tainnut huomata, että olen kommentoinut jo uuden viehättävän blogisi postauksia ja eikös se tuossa oikeassa sivupalkissa näy seuraamieni blogien listassa? Ainakin itse sen siinä näen ;)
   Aurinkoista pakkassäätä luvattu ainakin huomiseksi, joten ihanaa ulkoiluviikonloppua sinulle, sekä myös minulle, jolla on 8 viikon jälkeen ensimmäinen, kokonaan vapaa viikonloppu, hiphei! =D

   Poista
 7. Hienot kuvat ja puhutteleva teksti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Harry!
   Me ihmiset sanomme välillä pahasti toisillemme. Joskus jopa ihan tahallamme, joskus ihan vaan ajattelemattomuuttamme. Kiivastuksissa sitä saattaa myös "lipsauttaa" suustaan sellaista mitä katuu jo ennen kuin on suunsa sulkenut ja tähän viimeisimpään olen itsekin sortunut....ja vieläpä valitettavan monta kertaa :( Anteeksi olen pyytänyt ja saanutkin, mutta en itse voi unohtaa niitä sanoja koskaan, toivottavasti toinen osapuoli sen sijaan voi.
   Kiitos vielä ilahduttavasta kommentistasi ja oikein mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 8. Sinulla on valtavan upeita valokuvia! Oikein ihanaa viettää aikaa katselemalla niitä ja tekstit helppolukuisia ja lämminhenkisiä. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos itsellesi sydämeni pohjassa saakka tuntuvasta, iloa ja valoa tuottavasta kommentistasi ♥
   Uskomattoman hienoa saada tällaista palautetta kuvistani ja monenmoisista ajatuksistani, joita yritän mahdollisimman selkeästi vääntää kirjalliseen sekä erityisesti ymmärrettävään muotoon ;)
   Iloa ja valoa myös sinun tulevaan viikkoosi!

   Poista
 9. Oi että, ihana postaus! Kauniit kuvat yhdistettunä kauniiseen tekstiin ja lauluun <3 Omassakin sydämessäni musiikilla on niin suuri paikka, mistä muuten muistuttaa nykyään jopa pieni nuottiavain nilkassani: http://ainalahellani.blogspot.fi/2015/12/minne-vaiheissani-joudunkin.html :)

  Tämä kirjoituksesi kyllä onnistui koskettamaan. Niin ja kyllä minuakin myös Samuli, pehmeällä äänellään ja lauluillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat tatuoinnit sinulla! Ankkuritatuointia olen itsekin pitkään harkinnut sekä merimiespappani kunniaksi, että myös toivon symboliksi, mutta vielä(kään) en ole saanut aikaiseksi sellaista hankkia ;)
   Elämää ilman musiikkia en voisi kuvitellakaan!
   Kiitos Nunu, kommenttisi kosketti ja ilahdutti minua suuresti ♥

   Poista