lauantai 5. joulukuuta 2015

Myrskyä ja mustaa jäätä

Marraskuun lopun ja tämän joulukuun alun tulen muistamaan todella pitkään ainakin näistä kovista ja jopa myrskyisistä tuulista, jotka ovat nostaneet meriveden ennätyskorkeisiin lukemiin ja katkoneet sähköjä lukuisista kotitalouksista, omamme mukaanlukien. Tulen myös muistamaan ne hetket, kuinka aamuvarhaisella tai iltamyöhään tuttuakin tutumpaa työmatkaa ajaessani tie onkin osoittautunut monessa kohtaa vaarallisen liukkaaksi. Ei parane siis hetkeksikään uppoutua omiin ajatuksiin tai antaa silmäluomien lupsahdella, sillä silloin autoilijaa, myös tällaista hieman kokeneempaakin, viedään helposti kohti ojanpohjaa.

Tälläkin hetkellä tuuli kolisuttelee peltikattoa ja saa kovissa puuskissa ikkunat ritisemään. Lunta edelleenkin kaipaan valoa tuomaan, mutta vielä sitäkin enemmän kaipaan tietenkin ihanaa ja niin armasta aurinkoa. Ilokseni pääsinkin tänään pitkästä aikaa nauttimaan ulkoilusta aurinkoisessa säässä, ja koirien sekä itseni lisäksi ulkoilutin tietenkin myös kameraa. Kovin korkealle aurinko ei tähän aikaan vuodesta nouse, kuten hyvin tiedämme, joten mitään kovin valokylläisiä, eikä kirkkaita kuvia ole luvassa. Toisaalta, eivät nämä kuvat kovin jouluisiltakaan näytä ;)


Huomenna iltavuorossa hoidan erityisen kiitollisin mielin urheita sotiemme veteraaneja, päivänsankareita, ja kotiin päästyäni sytytän kynttilän oman sotaveteraanipappani kunniaksi Ihanaa itsenäisyyspäivää itsekullekin ihanuudelle! 

-ansku-


20 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekkin!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa itsenäisyyspäivää ja kunpa aurinko näyttäytyisi <3

  VastaaPoista
 3. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Täällä on satanut vettä kuin saavista kaatamalla, sama näyttää jatkuvat tänään...
  Sinä teet tärkeää työtä, sotaveteraanipapat ovat onnekkaita, että saavat sinut hoitajakseen! Hyvää ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla alkoi täälläkin taas tuulemaan ja satamaan vettä kuin saavista ja näyttää jatkuvan tänäänkin.
   Voi sinä ihana, joka ilahdutat ja kosketat kauniilla sanoillasi. Kiitos Ellis ♥

   Poista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Mitkä kuvatunnelmat! Lennätän lämpöisimmän ajatuksen luoksesi arvokkaan työsi ääreen, sinulle ihanaiselle. Rauhaisaa itsenäisyyspäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanainen Hannah ♥

   Poista
 7. Ei tällaisia kuvia saisi laittaa esiin.. nyt kun on jo kolme peräkkäistä päivää satanut, oli yksi aurinkoinen päivä ja taas satoi.
  Nämä on kauniita kuvia. Kyllä katson sittenkin mielellään. Kohtahan päivä pitenee ja sadekin lakkaa.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta päivät alkavat pikkuhiljaa pitenemään, onneksi!! Toivottavasti myös nämä sateet ja myrskyt alkavat hellittämään. Eilisen kaltaisia aurinkoisia ja tyyniä päiviä kaipaamme varmasti kaikki jo kovasti.
   Kiitos orvokki ♥

   Poista
 8. wau, aurinko! Meillä on vain satanut.

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina täällä oli koko päivän aurinkoinen sää, illalla alkoi myrskyämään ja se jatkuikin sitten koko eilisen päivän. Tänäänkin on aurinko paistanut, mutta vain muutaman tunnin sillä välin kun olin töissä ;) Nyt koirien kanssa lenkille tuonne tuuleen ja tuiverrukseen, huhhuh!
   Kiitos Sussi ja mukavaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista
 9. On ollut kyllä todella kovat tuulet. Kävimme tänään satamassa katsomassa venettä, että hänellä on kaikki hyvin. Taputtelin sitä kylkeen ja jutustelin hänelle, että enään noin neljä kuukautta ja pääset taas vesille. Sitten taas mennään yhdessä uusiin paikkoihin =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ollut tuulista ettei paremmasta väliä! Me olemme rampanneet useaan otteeseen satamassa katsomassa että paatilla on kaikki hyvin. Voi eiiii, niin on tuttua toimintaa. Minäkin paijailin paattimme pulleaa kylkeä ja lohduttelin etten minäkään ole saanut nukuttua peltikaton kolistessa ja ikkunoiden ritistessä ja ettei uuden kauden alkuun ole enää kuin muutama kuukausi ;)
   Pressut lepattivat ja paukkuivat tuulessa, mutta kiinni ja paikoillaan olivat onneksi pysyneet. Tulisi nyt vaan pakkaset ja lunta, edes hiukkasen verran..... tai loppuisivat nyt edes nämä myrskyt =D Eihän ole liikaa pyydetty, eihän? ;)

   Poista
 10. Luonto tosiaan muistutti taas voimastaan pistää ihmisten perusasiat uusiksi... Ihana tuo ensimmäinen kuva: ihan kuin horisontissa siintäisivät "kaukaiset siniset vuoret".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nykyihminen on aika onneton ilman sähköä ja pakko myöntää että itseänikin jo hieman hermostutti, kun sähköt olivat useampana päivänä ja moneen kertaan poikki.
   Kiitos Merenneito ♥ Luonto osaa myös hemmotella meitä kauniilla taideteoksillaan :)

   Poista