sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulun jatkot

Joulupäivänä meillä oli jääkaappi edelleenkin aivan pullollaan ruokaa ja koska emme saaneet ennakko-odotuksista huolimatta ketään kanssamme niitä syömään, oli lähdettävä kävelylle ruokahalua herättelemään. Tuntui että vatsamme olivat edelleenkin pullollaan jouluaattona nauttimistamme herkuista, joten kävellä piti ja pitkään! Joko läheisemme ovat todella pieniruokaisia tai sitten itse varsinaisena herkkumutterina yliarvioin ruokien määrän. Äitinikin toi aattona tuliaisiksi mm. graavilohta, suolasilliä, taatelikakkua, suklaata, punaviiniä yms. Huhhuh mitä herkuttelua!

Ihmisiä oli niin paljon liikkeellä koirineen, että juutuin varmasti kymmeniä kertoja paikoilleni pentukoiran tehdessä tuttavuutta vastaantulevien koiruuksien kanssa. Eihän siinä tohinassa tullut kuvaamisesta yhtään mitään, vaan eipä minusta ollut pennulta hauskoja painituokioita kieltämäänkään. 
Aurinkokin näyttäytyi pilvien lomasta parituntisen kävelykierroksen aikana ilahduttavan monta kertaa ja jossain vaiheessa taivas oli hetken ajan jopa lähes pilvetön. Armaan aurinkoisen kauniista kultaisista säteistä sain sentään napattua todisteeksi muutaman kuvan. Venelaituriemme kulkusillat oli nostettu ylös ja viimeisimmätkin veneet oli siirretty muualle talvisäilöön. Lämmintä oli 7 astetta ja hetken aikaa tuntui ihan keväiseltä, kunnes lokkien kalkatuksen puuttuminen ja varhain iltapäivällä mailleen painuva aurinko palauttivat meidät takaisin todellisuuteen. Silti ehdottomasti jo voiton puolella ollaan. Veneen laskuun ei parhaimmassa tapauksessa ole aikaa kuin hieman yli 3 kuukautta! Pienenpienen tuuletuksen paikka ;)


Aurinkoa alkavaan viikkoonne! 
-ansku-20 kommenttia:

 1. Sanoisin, että ura kulkee sohvan ja jääkaapin välissä lattiassa. Tuo reitti on pian katkaistava tai en mahdu enää edes joustopöksyihini. No, uudenvuoden aatto on vimppa herkuttelupäivä ja sitten arki alkaa! Kestetään urheasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! =D Tänään ennen iltavuoron alkua etsiskelin joustovyötäröisiä työhousuja, vaan enpä löytänyt. Hieman oli tukala olo liian tiukoissa pöksyissä ;)
   Kotona kaapeissa edelleenkin ihan liian paljon houkuttelevia herkkuja, plääh!
   Noh, perjantaina on edessä uusi alku, niin uudelle vuodelle kuin uudelle (hoikemmalle) minälle :)
   Seuraavassa postauksessa paljastan mikä oli kauheinta tässä kaikessa mässäilyssä ja yltäkylläisyydessä. Noloa minulle, mutta saanpahan teidät lukijani ainakin nauramaan makeasti =D
   Kiitos Tillariina ihanasta kommentistasi :)

   Poista
 2. Gorgepus pictures !! I hope you had a wonderful Christmas !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you very much Ela! :) I had really wonderful Christmas and I hope yours was wonderful too!

   Poista
 3. Taitaa tuo joulu mennä saman kaavan mukaan useammassakin perheessä. Syömistä ja syömistä... Herkkuja toisensa jälkeen. Aina joulun jälkeen tulee olo, paljon vähemmälläkin olisi tullut jälleen toimeen. No, onneksi joulu on vain kerran vuodessa. Tänään ilma kyllä suosi ulkoilijaa ja jouluruokien sulattelijaa. Ja, huomenna taas arki. Toisaalta ihan tervetullutkin. Joten, mukavaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se taitaa olla ja onneksi joulu todellakin on vain kerran vuodessa =D
   Sateisen ja tuulisen aaton jälkeen kelit ovat olleet ilahduttavan ihanat! Tänäänkin ennen töihin lähtöäni teimme mieheni kanssa 1,5 tunnin metsälenkin. Aivan mahtavaa kun on hentoinen lumikerros maassa ja kurakelit ainakin hetkeksi ohi :)
   Kiitos Kaisa kovasti ja oikein mukavaa vuoden viimeistä viikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 4. Aurinko kultaa maiseman, kauniita kuvia!

  Riku tykkää myös aina tervehtiä muita koiria ja ottaa painit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!
   Aavan ja Rikun pitäisikin joskus päästä painimaan keskenään ;)

   Poista
 5. Ihanat sävyt noissa ylimmissä kuvissa! Meillä on myös hyödynnetty jääkaapin antimia - ei varmaan tarvi viikkoon käydä kaupassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Juu, eipä tarvitse ruokakauppaan lähipäivinä lähteä =D

   Poista
 6. Ihanaa kuitenkin, että tuli hentoinen lumiharsopeitekin maahan, vaikka outo talvihan tämä on, mutta ei himmentänyt lumettomuus joulun taikaa. <3

  Mukavaa alkanutta viikkoa Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin siskoni + koirien kanssa kuutamokävelyllä la-su välisenä yönä metsässä ja tunnelma oli taianomainen. Oli myös yllättävän valoisaa ja kaunista kuun valon heijastuessa hentoisesta lumipeitteestä :)
   Kiitos Tiia ♥ Sinulle myös oikein mukavaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 7. 3 kuukautta veneen laskuun, niinPÄ :D Voi kunpa tulisikin aikainen kevät ja pääsisi nauttimaan keväisestä saaristosta ajoissa.

  Täälläkin kaapit notkuvat lahjasuklaasta ja joululta jääneistä ruuista, onneksi uuden vuoden aatto vaatii pöydille herkkuja myös ;) Oikein onnellista ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna laskimme veneen 14.4. ja toiveissa olisi että viimeistään samoihin aikoihin päästäisiin tulevakin venekausi aloittamaan =D Aikainen kevät olisi enemmän kuin tervetullut!
   Töihin tekemäni eväät ovat enempivähempi koostuneet jouluruokien "jämistä" mutta pikkuhiljaa alamme saamaan työvoiton tästä herkuttelu-urakasta ;) Huhhuh, vaa'an lukemat lienevät kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa, noh, tammikuussa tiukka linja :)
   Kiitos Vedenneito ja kaikkea hyvää teidänkin tulevaan vuoteen ♥

   Poista
 8. Kaunista, aurinko ja meri. Näin on hyvä, ei talven tarvitsekaan olla kummosempi, kuin ihan ohut lumivaippa vaan lisänä.
  Mukavia välipäiviä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi, sillä enää ei tarvitsisi lunta tullakaan. Kaipaan sitä vain marras-joulukuun pimeintä aikaa valaisemaan ja joulun tunnelmaa tuomaan. Noh, joulu tuli ja meni, joten nyt katseet kohti kevättä.....päivien pitenemistä ja muuttolintuja odotellessa ;)
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 9. Ihana katsella merenrantakuvia. Sinullakin lähti jo ajatus kulkemaan kohti kevättä ja veneilykautta... Tunnen nuo tunteet. Nyt kun katselee ulos ikkunasta niin hento valkoinen peite kattaa maisemaa.
  Kiitos blogiystävyydestä ja ihania loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tälle vaan mahda mitään, sillä heti kun joulunpyhät on vietetty, alkavat ajatukset lentämään kohti kevättä ;) Täällä on nyt pakkasta -13 ja ohut lumipeite maassa. Kaunista ja ihan riittävän talvista.
   Lämmin kiitos blogiystävyydestä myös sinulle Tuula ♥ Ihanaa loppuvuotta ja onnea tulevaan vuoteesi!

   Poista
 10. Kyllä, kohta on kevät ja päästään taas vesille =D. Joulu on todella mennyt herkutellessa ja vatsat ovat entisä enemmän pullollaa =D. Ihanaa uutta vuotta teidän venekunnalle. Tuokoon uusi vuosi tullessaan kaikkea hyvää, terveyttä, iloa ja onnea ja ennen kaikkea turvallista ja seikkailuntäyteistä veneilykesää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava peräsin ja pulleat purjeet, hehheh... pyöreät muodot kunniaan ;)
   Kiitos Katinka ♥ Kaikkea tuota samaa toivon myös teidän venekunnalle ♥ Toivon vielä lisäksi uutta tapaamista kanssasi :)

   Poista