keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Tyyni tiistai

Aamuvuoroon kun hieman kuuden jälkeen lähden ajelemaan, on pimeää. Aamuvuorosta kun pääsen, on minulla (vielä) sentään tunnin verran aikaa nauttia viimeisistä valon häivähdyksistä.
Kävelimme eilen koirien kanssa Kotkansaaren ympäri melkein kokonaan rantoja pitkin, ja ehdin ottaa muutaman kuvankin kantasatamasta juuri ennen kuin maisemat peittyivät pimeyteen.

Minusta oli todella ilahduttavaa kuulla satamasta tyynen veden yli kantautuvia työn ääniä, sekä katsella laivoja, kontteja, nostureita ja rekkoja veteen peilautuvien valojen loisteessa. Toivottavasti sataman syke jatkuu lamasta huolimatta vähintäänkin yhtä vahvana ja tasaisena. sillä tulevaisuuden uskoa ja itseluottamusta tarvitaan nyt enemmän kuin mitään muuta.

Valitettavan epätarkkoja nämä kuvat kyllä ovat, vähän niin kuin tämänhetkiset tulevaisuuden näkymätkin, mutta julkaisen nämä nyt paremman puutteessa ;)21 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Satama on varmasti ihana paikka. Meidän ostarilla puretaan taloa ja sitäkin on minusta hauska seurata. Erilainen työmaa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotkasta löytyy monenlaisia satamia :) Ilahduttavan isojakin laivoja on näillä vesillä taas alkanut näkymään ja hyvä niin. Mielenkiintoisia kuvauskohteita nämä erilaiset työmaat.
   Kiitos Katinka ja kivaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. Ihania tunnelmallisia kuvia! Meillä ei merta tässä ihan juuri lähellä ole, järviä kylläkin mitä voi katsella kun töistä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri- ja järvimaisemat ovat kauneimpia, sekä tietenkin pohjoisen tunturit, sillä itseäni viehättävät eniten avarat ja esteettömät näkymät. Metsässäkin kiipeän aina mahdollisimman korkealle kalliolle tai mäen laelle, josta kuikuilen kauas horisonttiin =D
   Kiitos kovasti Aikku ♥

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti ja mukavaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 4. Tavattoman kaunis maisema ja värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ♥ Monien mielestä varsinkin nuo taustalla näkyvä tehdas savua tupruttavine piippuineen pilaa maiseman, mutta tehtaitakin tarvitaan, ellei muuta niin työpaikkojen ja toimeentulon takia.

   Poista
 5. Totta, itseluottamusta ja uskoa tulevaisuuteen tarvitaan juuri nyt enemmään kuin aikoihin. Meillä satamassa riittää vilskettä ja laivoja (konttilaivoja) käy mukavasti, ainakin toistaiseksi. Mutta, telakka hiljeni, jonka myötä myös valittettavan paljon ihmisiä on vailla työtä. Kyllä sitä saa olla kiitollinen, että itsellä on töitä, vaikka toisinaan aamuisin tuo herääminen ja lähteminen onkin "raskasta".

  Valosaa aikaa on yhä vain vähemmän. Iltaisin ulkoillessa saa olla hyvät heijastimet ja valot käytössä. Tähän mustaan vuodenaikaan odottelen jo lunta. Saa nähdä koska heräämme aamulla maa valkoisena! Mukavaa loppuviikkoa! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni rassaa tällä hetkellä keikkatyöläisenä oleminen, kun yhtään ei pysty suunnittelemaan elämää eteenpäin. Eilen aamulla ei puhelin soinut, eikä viestiä tullut, joten lähdin viemään anoppia sairaalaan tutkimuksiin. Eikös sitten siellä odotustilassa puhelin piipannut ja iltavuoroa tarjottiin. En voinut anoppia sinne yksinkään jättää, joten palkaton "vapaapäivähän" siitä sitten tuli.
   Säännöllinen työ, vaikka osa-aikainenkin, olisi kyllä enemmän kuin tervetullut ylläri :) Sellaisesta on vaan täysin turha edes haaveilla tällä hetkellä.

   Voi lunta minäkin toivon tähän pimeyteen valoa tuomaan sekä vähentämään sisään tulevan hiekan määrää ;) Kohta taitaa meikäläisellä käsi kasvaa kiinni imurin ja mopin varteen, kun on taas kaksi koiruutta kotona kurastamassa lattioita. Oma syy, tiedetään =D
   Harmaudesta ja hämärästä huolimatta mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. No kylläpä on tyyntä ja arkisen kaunista - olet vain niin kriittinen kuvien kanssa ;). Pidän peukkuja työmarkkinoiden suhteen. Pitkään jatkuva epävarmuus on kyllä henkisesti rassaavaa :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Pilvi sinua ihanaa, kiitos kauniista sanoistasi ♥
   Tämä jatkuva päivystäminen ja epävarmuus kieltämättä rassaavat. Kiitos peukutuksista! Toivottavasti tästä ei enää huonompaan suuntaan olla menossa :)

   Poista
 7. Erilaiset satamat ovat mielenkiintoisia, minäkin mielelläni kuljen satama-alueita. Niissä on oma tunnelmansa.
  Tuollainen keikkatyö on todella rassaavaa ja kun nuo tiedotkin tulevat noin myöhässä, siinä on vaikea järjestää mitään. Vaikka tilanne työmarkkinoilla ei niin valoisalta näytä, niin pidän peukkuja, että se säännöllinen työ löytyy.
  Toiveikasta torstaita ystäväni! Ja kiitos satamatunnelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa satamissa on todellakin omanlaisensa tunnelma. Tätä kyseistä satama-aluetta pääsee ihailemaan vain näin vastarannalta käsin, mutta eipä näissäkään näkymissä mitään vikaa ole :)

   Joka aamu herään 5:30, teen aamutoimet, käytän koirat ja odotan viestiä tai soittoa. Ellei mitään kuulu mistään, niin sitten voin poistua kotoa, mutta sitten taas klo 13 mennessä saattaa tulla pyyntö iltavuoroon, joten melkeimpä työstä tämä päivystäminen kyllä käy.
   Nyt minulla on tiedossa sentään sunnuntaihin asti työvuorot, kun sain useamman päivän keikan :)
   Vakkaripaikan etsintä jatkuu, kiitos sinullekin peukutuksista ♥
   Nyt metsälenkille siskon ja koirien kanssa ja sitten iltavuoroon. Mukavaa loppuviikkoa sinulle Tuula ♥

   Poista
 8. Ihanat tyynet kuvat - ja mitkä heijastukset, upeat. Satama antaakin aivan toisenlaisen fiiliksen kuviin, niin erilaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi orvokki ♥

   Poista
 9. When it´s dark enough, you can see the stars! Uskon, että asiat järjestyvät aina parhain päin ja juuri niin kuin on tarkoitettu. Voimia odotukseen <3 Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin yritän aina jaksaa uskoa, mutta joskus vaan iskee väsy ja epäusko ;)
   Kiitos sinulle Nunu, ilahdutit kauniilla sanoillasi ♥

   Poista
  2. Ohops, meinasi väsyneillä silmillä jäädä huomaamatta että olet liittynyt lukijakseni. Ihanaa! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan Tuuliin ja Tyrskyihin ♥

   Poista
 10. Ihastuttavia peilikuvia.

  VastaaPoista