sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sininen sunnuntai

Tämä päivä ei tuntunut valkenevan kunnolla ollenkaan. Sininen oli päivän pääväri, mutta hieman kullanhohtoista kimallusta näkyi sentään veden pinnassa aina auringon pilkistäessä pilvien lomasta.
Kävelimme 1,5 tuntia koirien kanssa tarpoen ristiin rastiin rannan tuntumassa kulkevia metsäpolkuja. Harjoittelimme pentukoiran kanssa myös luoksetuloa ja paikallaanoloa. Jälkimmäinen ei energiseltä ja malttamattomalta pennulta onnistunut ollenkaan, mutta ehkä se jo muutaman vuoden harjoittelun jälkeen pystyy olemaan aloillaan pitempään kuin sekunnin tai kaksi ;)
Ainuttakaan onnistunutta kuvaa en onnistunut koiristakaan ottamaan, niin kovaa vauhtia ne juoksivat ja riehuivat, eikä tuo rajallinen, sinertävä päivänvalokaan auttanut asiaa.  Nooh, ehkä jo muutaman vuoden harjoittelun jälkeen minäkin onnistun näissä olosuhteissa ottamaan parempia kuvia ;)

Ulkoiluun sää oli mitä parhain ja lohdullista oli nähdä auringosta edes pieniä pilkahduksia, kuin lupauksia tulevista aurinkoisemmista ja valoisammista päivistä.


Suloista sunnuntai-iltaa täältä kullanhohtoisen kynttilänvalon keskeltä
-ansku-


PS. Suureksi ilokseni huomasin, että olen saanut elämäniloisen, oikean "valon lapsen" Beate56:n lukijakseni. Tervetuloa mukaan Tuuliin ja Tyrskyihin 
18 kommenttia:

 1. Kauniita marrashetkiä! Itse olen ollut aivan ymmyrkäisenä kelin vaihtumisesta. Maatuva, märkä marraskuu vaihtui yhdessä yössä valkeaksi, kun saimme taivaan täydeltä lunta ja maisemat verhoutuivat valkeuteen. Tuntui kuin joulu olisi jo ovella:) Varmastikin tämä lumi vielä sulaa matkohinsa, mutta ainakin tovin meillä on täällä lumivalkea maailma. Ihmettelen viikkojen laukkaa, käsillähän on jo pikkujouluaika! Suloisia hetkiä kohti joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Hannah ♥ Meillä on vain hienoinen lumipeite maassa sekä puiden ja pensaiden oksilla. Pakkaslukematkin ovat varsin vaatimattomat, sillä nollan ja -2:n välillä keikkuvat ;)
   Aika todellakin kulkee kiitäen ja joulu tuntuu olevan jo ihan kohta ovella. Toivottavasti saamme koko maahan kunnollisen lumipeitteen. Ikuisena optimistina kaivoin jo potkukelkan autotallin perukoilta esiin =D Tunnalmallista joulun odotusta sinulle sinne lumen ja valkeuden keskelle ♥

   Poista
 2. Älähän nyt, taas niin anskumaisen ihania kuvia :). Jään odottelemaan pennusta söpöjä kuvia. Se on kyllä totta, että juuri silloin kun niitä pitäisi kuvata ja ovat suloisimmillaan, niin liikkeet ovat myös vikkelimpiä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin montaa onnistunutta kuvaa pennusta ei ole olemassa, eilen sen juuri huomasin kuva-arkistoja selaillessani. Harmittaa etten ole ahkerammin yrittänyt sitä kuvata. Kasvaa mokoma niin vauhdilla ettei enää ole söpöimmillään. Aava täyttää lauantaina 5kk ja on pelkkää jalkaa, kuonoa ja korvaa =D Lisäksi hurjasti vauhtia ja vähän järkeä. Heh, "hieman" haasteellista saada siitä hyviä kuvia otettua, mutta lupaan yrittää :)
   Kiitos Pilvi kauniista sanoistasi ♥ Harjoitukset jatkuvat, niin Aavan kuin kameran kanssa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tällä itäiselllä rannalla oli tyyntä ja tunnelma oli pysähtyneen rauhallinen ja hiljainen.
   Pentukoiruus tosin malttoi vain hädin tuskin olla aloillaan näiden maisemakuvien ottamisen ajan ja sitten taas jo juosta viiletti häntä suorana ja korvat niskassa =D
   Kiitos Sussi!

   Poista
 4. Kovin kaunista ja rauhoittavaa. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥ Valon- ja ilonhippuja viikkoosi! :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia. Kyllä tuolla luonnossa vaan on mukavaa. Me käytiin viikonloppuna Lähteelässä merenrannalla Porkkalanniemessä ja hiljaista oli. Yksi vene meni vielä merellä =D. Paisteltiin makkarat ja minä kuvailin paria meduusaa. Ihanaa viikonjatkoa teille kaikille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihanalta tekemänne retki kuulostaakaan! Tuli ihan vanhat ajat mieleen. Lähteelässä kävimme nimittäin aikoinaan Kirkkonummella asuessamme monesti katselemassa merelle ja haaveilemassa omasta veneestä :)
   Kävimme siellä myös talvisin lumikenkäilemässä, sekä maalla että meren jäällä. Porkkalanniemi on hieno retkeilykohde!
   Kiitos Katinka ja oikein ihanaa viikonjatkoa myös sinne teille ♥

   Poista
 6. Silmä lepää näissä maisemissa ja onneksi on lämpöisiä vaatteita. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito ja oikein mukavaa loppuviikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 7. Sininen hetki on niin kaunis ja meren äärellä taitaa olla aina sininen hetki. No ainakin kaunis hetki, kuvasikin kertoo sen taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On merellä paljon harmaitakin hetkiä näin talviaikaan, mutta tämä kyseinen hämäränhetki oli enemmän sinertävä, eli paljon enemmän minun mieleen ja varmaan monen muunkin ;)
   Kaunis kiitos sinulle ihanainen ♥

   Poista
 8. Hei ystäväiseni! Tervetuloa joskus meille http://ammilassa.blogspot.fi/ lähiruuan kiehtovaan maailmaan! t. Sanna

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Tulen tutustumaan uuteen blogiisi mahdollisimman pian ♥

  VastaaPoista
 10. Tuo etusivun kuvasi on tosi massiivinen. Mikä paikka? Sininen on rauhoittava väri. Sininen hetki luonnossa. Talvi-illan sini. Suomalaisen sieluun piirtynyt! Kiitos kuvista! Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on sääasemastaankin kuulun, Kotkan edustalla sijaitsevan, Rankin linnakesaaresta. (Kotka Rankki, ohutta yläpilveä)
   Mieheni istuu koirien kanssa Rankin pookin jäänteiden juurella. Todella hieno saari, joka on ollut puolustusvoimien käytössä viime kevääseen asti, jolloin sen osti Kotkalainen yrittäjä. Sinne pääsee sekä omalla veneellä että yhteysaluksella :)
   Siniset hetket kuuluvat suomen luontoon ja kuten totesitkin, myös suomalaisten sieluihin. Kiitos Riitta itsellesi ihanasta kommentista ja mielenkiintoista viikonvaihdetta teille sinne myrskyävän meren äärelle ♥

   Poista