tiistai 20. lokakuuta 2015

Syksyn sävyjä

Taas on tiistai ja istun keittiön pöydän ääressä bloggaamassa. Syy miksi en enää löhöile rennosti sohvan nurkassa vakiopaikallani, on kohta 4 kk:n ikäinen rasavilli koiranpentumme. Se saa nimittäin yks kaks yllättäen monilukuisten hepulikohtausten lisäksi myös hellyyskohtauksia, ja pomppaa syliin osoittamaan runsain mitoin ylitsepursuavia tunteitaan. Siinä on sekä emäntä että varsinkin läppäri kovilla ennen kuin saan pennun komennettua takaisin lattiatasolle.
Täytyy tuota pikkuneitiä silti heti tähän perään myös kehua. Täysin sisäsiistiksi se oppi jo viikkoja sitten, korvat ovat sen päässä (useimmiten) muutakin kuin vain koristeena, sen touhuamisille saa nauraa joka päivä, se pitää meidät myös päivittäin liikkeessä ja järjestää aivoillemmekin töitä, kun yritämme kasvattaa siitä kunnollista ja kivaa koirakansalaista ;)

Iloisen ja eloisan koiruuden lisäksi tavanomaisen, jokasyksyisen melankolian on pitänyt tehokkaasti loitolla kerrassaan upeat ja ihanan lämpimät ilmat. Tästä ihanasta valosta ja väreistä olen saanut valtavasti energiaa ja iloista mieltä, vaikka fibromyalgian oireet ovatkin valitettavasti pahentuneet. Ensi viikolla menen lääkäriin, joten palaan tähän hieman ikävämpään aiheeseen sitten tuonnempana.

Tämänkertaiset blogikuvat on otettu parin viikon takaiselta saariretkeltä ja silloin ruska ei ollut vielä niin upea kuin mitä se nyt on. Silloin koirat myös löysivät vielä yllin kyllin (ylikäyneitä) mustikoita sekä maukkaita puolukoita syötäväksi. Jälkimmäisiä myös minä ja kippari popsimme minkä salamannopeilta ja ahneilta koiruuksilta ehdimme =D

 "Mustit mustikassa" 

Aava

Indi

Nyt kone kiinni ja koirien kanssa metsään vielä ennen iltavuoroa. Heipparalla ja hyvää viikon jatkoa!


12 kommenttia:

 1. These are so gorgeous views !!
  Indi and Aava are beautiful !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, you are so wonderful ♥ I'm very pleased of your kind words.
   Thank you very much!

   Poista
 2. Oi, kauniita kuvia jälleen sinulla. Aina ihailen kuviasi, itselleni kun tuo kuvaaminen on suuri haaste. Mielessäni on kyllä herännyt ajatus, jospa pukki toisi uuden kameran. Täytyypi laittaa kirjettä menemään! ;)

  Voi tuota fibromyalgia. Pientä kokemusta ja alkavia oireita olen kokenut. Itse olen saanut pientä apua magneettikoruista. Varsinkin sormien ja ranteiden kipeytymiseen. Mutta, sairautta on niin eritasoista. Ja, tiedän että itselläni vielä hyvin pientä oireilua. Toivottavasti saat lääkäriltä apua oireisiisi. Vointeja! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle Kaisa kauniista sanoistasi! Ostin vasta toissa keväänä ensimmäisen edullisen perusjärkkärini, jolla opettelen kuvaamista. Jollekin kurssillekin olisi kiva päästä, mutta vuorotyöläisenä niihin on vaikea päästä osallistumaan. Kivaahan kuvaaminen on ja haasteita riittää loputtomasti :)

   Fibron moninaisista oireista pahimpana koen lepoa antamattoman yöunen eli olen jo heti herättyäni uupunut. Tuntuisi uskomattoman ihanalta herätä edes joskus virkeänä ja tietenkin myös kivuttomana. Minullakin on särkyä enimmäkseen sormissa ja ranteissa, mutta myös niskassa ja lonkissa.

   Toivotaan että sinulla fibro ei pahenisi enää yhtään! Lohdullista tässä oireyhtymässä on se, että kivut alkavat vähentyä 60 ikävuoden jälkeen, eikä fibro aiheuta pysyviä elinvaurioita. Omasta fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta huolehtiminen onkin erittäin tärkeää ja kannattavaa. Silloin jaksaa paremmin kipujakin.
   Ensi viikolla selviää mitä kokeita lääkäri määrää tehtäväksi ja mitä lääkkeitä hän minulle kirjoittaa. Toivottavasti tosi tehokkaita ;)
   Kiitos Kaisa ihanasta ja ilahduttavasta kommentistasi ♥ Voi hyvin sinäkin siellä!

   Poista
 3. Oi ja ah, miten kauniita ruskakuvia. Meri on kyllä ihana. Vaan niin ovat nuo teidän koiruudetkin, aivan suloisia. Täällä koirakuume vain kasvaa =). Mitä on fibromyalgia? Pitääkin heti googlettaa. Ihanaa syksyä teille kaikille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! :)
   Toinen on vallaton vekara ja toinen on hillitty herrasmies =D
   Asianmukaista tietoa fibromyalgiasta löytyy mm. Duodecim Terveyskirjaston sivuilta.
   Valoa ja iloa syyspäiviisi ♥

   Poista
 4. Kaunista ranta- ja kallio-syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi otsikko olisikin ehkä ollut Saariston syksyä :)

   Poista
 5. Riku-haukku lähtisi täältä mielellään Mustien kanssa mustikkaan:) Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksin aina kauniimpi, kolmisin vieläkin parempi ;) Tervetuloa Riku mukaan mustikkametsälle :)
   Kiitos Sussi ♥

   Poista
 6. Mainiot nuo teidän koirakansalaisenne! Se on pitkäjänteistä puuhaa, kun pikkuista koirakansalaista kasvattaa. Vai on fibromyalgia, toivottavast saat lääkäriltä apua. Kirjoittele tosiaan aiheesta, mielenkiinnolla odotan. Ja taas niin hienoja kuvia, syksyisen maailman kauneutta.
  Ja blogissani on sinulle tunnustus ja haaste. Ja haasteella ei ole kiirettä. Jos jossain vaiheessa ehdit avata kysymyksiä, niin mietteitäsi olisi mukava lukea.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä pitkää pinnaa kysytään, kun pientä pikinokkaa (yritetään) kasvattaa ;)
   Fibro on kiusannut minua jo toistakymmentä vuotta, joten tuttu "kaveri" on kyseessä.
   Voi Tuula, sinä ihanainen, kiitos ♥ Lämpimät kiitokset myös haasteesta ja tunnustuksesta, joista olen hyvin otettu ♥
   Kysymykset ovat vaikeita, joten saattaa hetki kestää ennen kuin saan pohdittua niitä ja rustattua kutakuinkin fiksut vastaukset :)
   Valoa ja väriä viikonloppuusi!

   Poista