keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Pihapulinoita

Koko kesä meni taas kuin hujahtaen, ilman yhtäkään postausta kotipihasta, vaikka niin kovasti keväällä sellaisia lupasin tehdä. Eipä tässä pihassa nyt niin kovin kummoisia ole tapahtunutkaan, mutta kyllähän se toki kesän mittaan rehevöityy ja sitä myöten muuttaa muotoaan. Pihamme ei myöskään ole niitä kaikkein edustavimpia kaikkine rönsyilevine kasveineen, joista mainittakoon erittäin monimuotoiset rikkaruohot. Se on silti suojaisa keidas rentoutumiseen ja oleiluun, joka tarjoaa sekä aurinko- että varjopaikkoja ja tietenkin koirille myös tilaa temmeltää. Varsinkin tuon erittäin energisen pennun kanssa olisi hermot olleet riekaleina jo monta kertaa, ellei sitä olisi voinut päästää pihalle riehumaan.

Täältä löytyy toukokuussa tehty postaus, jonka kuviin on hyvä verrata näitä nyt laittamiani. Kuvat ovat kutakuinkin oikeassa aikajärjestyksessä kesäkuusta syyskuun loppupuolelle. Erityisen iloinen olen siitä, että keväällä lähinnä risua muistuttanut riippajalava on hyvin juurtunut ja lähtenyt kasvuun. Naapurin pihalla on todella komea yksilö, josta olen omaa jalavaani kehottanut ottamaan mallia ;)

Tässä vielä syyskuun lopulla otetut hävettävän huonolaatuiset otokset riippajalavasta ja sen juurella viihtyvästä äitienpäiväruususta, joka jaksoi kukkia ensimmäisiin pakkasiin saakka. Sain sen tytöiltä 

Ruskakuvat jäivät ottamatta tänä syksynä omalta kotipihalta kokonaan, eikä näitä kesäkuviakaan kovin montaa ole. On se kumma miten sitä lähes joka päivä tuossa terassilla istuskelee, mutta ei vaan saa kaivettua kameraa esiin.  Nyt on auttamatta myöhäistä, sillä lähes kaikki lehdet ovat pudonneet puista ja pensaista ja muutenkin piha on aika ankean näköinen. Taidanpa tästä lähteä niitä maahan pudonneita lehtiä haravoimaan, laittamaan terassia talviteloille sekä pesemään ikkunat!
Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!
-ansku-

10 kommenttia:

 1. Näin hyytävässä ilmassa oli näitä niin kiva katsella ja kaunista kuin mikä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tiia ♥
   Minä katselin sinua Hehku-ohjelmassa ja olit niin ihanan luonnollinen ja nätti kuin mikä! Olet silti minun mielestäni nykyään vieläkin upeampi. Ihana sinä ♥

   Poista
 2. Todella kaunista! Tykkään kovasti rehevästä ja runsaasta puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Sussi ♥
   Rikkakasvit ovat meidän pihassa paikoitellen lisäämässä sitä rehevyyttä ja runsautta, mutta ei kai sen niin väliä =D Pihassamme kasvaa myös mm. kieloja, orvokkeja, metsämansikkaa, villivadelmaa sulassa sovussa monenmoisten rikkakasvien kanssa, joita en tunnista, mutta osassa on ihan nätit kukat ;)

   Poista
 3. Rehevä piha on mieleeni. Ja, tuossa eräänä kesänä ystäväni lohdutti minua, kun taistelin rikkakasveja vastaan. Sanomalla "Onhan nekin vihreitä ja kasveja niin kuin muutkin!" :) Tämä lausahdus opetti minua pedanttia taas hiukan suurpiirteisemmäksi.

  Kuviasi katsoessa, odottelen jo ensi kesää! Vaikka tänäänkin on ollut niin ihana ilma, ei voi valittaa! Joten, kirpsakkaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se kyllä kieltämättä on, että kasvejahan ne rikkakasvitkin ovat =D Pedanttius on vuosien myötä hellittänyt otettaan minusta ihan selvästi, mikä on ihan hyvä asia ainakin mitä tulee tuohon pihan hoitoon ja suunnitteluun. Rehevä ja rönsyilevä on oikeastaan erittäin viihtyisä ;)
   Voi, ensi kevättä ja kesää kohti mennään hitaasti, mutta varmasti. Tämä syksy on ollut aivan mahtava ilmoiltaan, joten nautitaan näistä niin kauan kuin tätä riittää. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)

   Poista
 4. Niin siis missä välissä pidät noin kaunista puutarhaa?? Veneilette ahkerasti ja lisäksi vielä työt päälle? Olet todella ahkera =D. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ajaa nurmikon pari kertaa viikossa ja minun vastuulla on rikkaruohojen kitkeminen. Tänä keväänä sain äidiltä tuon kaaren, jonka juurelle istutin kaksi kärhöä. Lisäksi muutamia kesäkukkia istutan aina, vaikka joka vuosi vannon että tänä vuonna en istuta yhtään :) Orvokit ovat levinneet alun perin amppeleista ja nyt niitä kasvaa myös maassa parissakin eri kohdassa. Orapihlaja-aidan ja pihajasmikkeen leikkaamisen teemme yhdessä joko keväällä tai syksyllä. Aika helppohoitoinenhan tuo pieni pihamme on ja siltikin ihan luvattoman monta kertaa ehtii mokoma ruohopläntti kasvaa ylipitkäksi ja voikukkia ym. rikkakasveja näkyy siellä, täällä ja tuolla ;) Ei siis ihme että kuvia on vähän, kun piha on niin harvoin "edustuskuntoinen" =D
   Kiitos Katinka kauniista ja todella innostavista sanoistasi ♥ Tuli heti uutta puhtia pihanhoitoon! :)

   Poista