perjantai 30. lokakuuta 2015

Kauden kauneimmat

Katselimme kipparin kanssa eräänä iltana tältä menneeltä kaudelta ottamiani kuvia ja tuntui melkein siltä, kuin olisimme eläneet nuo lukuisat hienot hetket uudelleen. Oli jännä huomata miten joitain tiettyjä kuvia katsomalla pystyi palauttamaan mieliin todella vahvasti senhetkiset tunnelmat ja muistamaan yllättävän selkeästi joitain pieniäkin yksittäisiä asioita. Itse ajattelen sen johtuvan siitä, että olen elänyt vahvasti noissa hetkissä, tuntenut kaikilla aisteilla ja ollut läsnä.

Merellä pystyn olemaan läsnä pitkiäkin ajanjaksoja, antamatta ajatusten viedä minua joko menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Myös kaikki huolet ja murheet tuntuvat kaukaisilta ja jotenkin vähäpätöisemmiltä. Olen ajatellut sen olevan helpompaa ainakin osittain siksi, että veneillessä maisemat ja paikat vaihtuvat, joten aistit eivät ehdi turtumaan. Silloin on helpompi tarttua hetkeen ja ottaa siitä niin sanotusti kaikki irti. Se on hieno ja vapauttava tunne, jonka toivoisin saavuttavani useammin myös ihan normaalissa arkielämässäni. No, harjoitus tekee mestarin, tässäkin asiassa, joten ei muuta kuin mielenhallintaa harjoittamaan.

Toivon näiden valitsemieni kuvien välittävän teille katsojille edes murto-osan niistä upeista tunteista, joita alati muotoaan muuttava meri ja saaristoluonto saavat minut tuntemaan. Omalla kohdallani se ei olekaan mitään pientä tunteen paloa vaan kunnolla roihuavaa rakkautta.

Tämä kuva on otettu toiseksi viimeiseltä saarireissulta kolme viikkoa sitten. Siinä se meidän rakas kesäkotimme kelluu. Kuusi kokonaista kautta olemme sen kanssa seikkailleet sekä merellä että Saimaalla ja toivottavasti yhteinen matkantekomme jatkuu vielä pitkään.
Ja tässä vielä seikkailuissamme mukana kulkevat nelijalkaiset ja erittäin reippaat pikkukipparimme, joiden ansiosta tulee liikuttua ja nähtyä maisemia myös maista käsin vuoden jokaisena päivänä.


Huomenna, pyhäinpäivänä, muistetaan edesmenneitä omaisia ja ystäviä. Haudoilla palavat kynttilät kertovat paitsi surusta ja ikävästä, myös kuolemaakin vahvemmasta, aidosta ja ikuisesta rakkaudesta.

Ollaan läsnä, pidetään huolta toisistamme, tässä ja nyt.

-ansku-
35 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista kuvista ja tunnelmista! Tunnelmien täyteistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos itsellesi Terttu, ihanaa että kuljet kanssani ja koet rinnallani näitä tuntoja ja tunnelmia ♥

   Poista
 2. Paljon kiitoksia upeista tunnelmista ja maisemista. Näiden kuvien voimalla jaksaakin odottaa ensi kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ammari, kiitos itsellesi ♥ Kauniit ja herkät kuvasi kertovat rakkaudestasi saarielämää kohtaan tuon arvaamattoman, mutta silti niin upean meren äärellä.

   Poista
 3. Niin ihania kuvia maailman kauneimmista maisemista! Hyvää pyhäinpäiväviiikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Hitunen ♥ Sait minut hymyilemään ja se hymy ulottuu sydämen sopukoihin saakka.

   Poista
 4. Toinen toistaan upeampia kuvia, niistä välittyy rakkautesi luontoon, mereen ja valokuvaukseen.
  Hyvä pyhää sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti orvokki ♥ Kauniit sanasi merkitsevät minulle todella paljon.

   Poista
 5. Oi, miten ihania tunnelmia ja kuvia! Ja miten hienosti sanotkaan, että merellä mieli lepää ja siellä on koko sielu läsnä. Minä niin allekirjoitan tuon sanomasi. Merellä ja saaristossa tosiaan elää kaikilla aisteilla - siellä on tuoksut, lintujen äänet, meren loiskinta - se elämä, joka kuuluu siihen hetkeen.
  Hyvää Pyhäinpäivän viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ♥ Merellä on ilmeisesti jotenkin pysäyttävä, hypnoottinen vaikutus joihinkin ihmisiin. Sen äärellä on niin hyvä vain olla ja helppo nauttia kaikilla aisteilla siitä kaikesta mikä sillä hetkellä siinä ympärillä on.
   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia ja pystyn todella hyvin samaistumaan tunnelmaan. Tunnen suorastaan meren tuoksun täällä kotisohvalla =D. Merellä on todella myös minulle paikka tuulettaa päätä ja antaa tilaa ajatuksille, rentoutua. Onneksi meillä on meri. Ihanaa pyhäinpäivää sinulle rakas ystävä <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka ihanasta kommentistasi ♥
   Minulla on täällä suupielet korviin asti virneessä =D Sinäpä sen sanoit, onneksi meillä on meri!
   Ihanaa pyhäinpäivää myös sinulle rakas sielunsiskoni ♥

   Poista
 7. Mahtavia kuvia.vähän kateellinen teille kun olette veneilleet näin myöhäänkin. Mikäs olikaan veneen malli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ensi keväänä sitten uudella veneellänne jatkatte kautta myöhään syksyyn asti :)
   Veneemme on Albatross 321 MS eli uppoumarunkoinen moottorivene tukipurjeella. Sillä kelpaa kyllä veneillä jäiden lähdöstä niiden tuloon asti, mikäli luonnetta löytyy ;) Mieheni olisi vielä halunnut jatkaa kautta, mutta minua ei huvita veneillä enää näin pimeillä, kosteilla ja tuulisilla keleillä. Eli minulla ei luonne riitä ;) Ensi keväänä sitten taas sitäkin suuremmalla innolla odotan jäiden lähtöä ja uuden kauden alkua.

   Poista
 8. Oi että. Jos ei noissa maisemissa ole mindful, ei sitten missään! :)). Juu, tiedän tunteen, minulla on ihan sama juttu mereen ja merellä oloon liittyen.

  Mekin katselimme juuri kuvia kesältä. Se on tässä vaiheessa vuotta todella kivaa puuhaa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ne harmaat syyspäivät saapuivat ainakin tänne meidän kulmille ja kummasti piristää kun sytyttää paljon kynttilöitä ja istahtaa kipparin kainaloon katselemaan kesäkuvia :)
   Itse huomaan kaipaavani lähes päivittäin meren rannalle kuuntelemaan ja katselemaan aaltoja ja hengittämään niiden tahtiin. Pienikin pysähtynyt hetki meren kanssa kahdestaan rentouttaa ja auttaa jaksamaan arjen pyöritystä :) Ehkä vielä joskus pääsen muuttamaan kävelymatkan päähän merestä... Harmaasta ja hämärästä huolimatta mukavaa marraskuun alkua!

   Poista
 9. Albatrossit ovat kyllä hienoja veneitä. Olethan huomannut että Naamakirjassa on Albatross veneilijät sivu meille Albatrosseilla ajaville....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi! No enpä ollut huomannut, joten kiitos vinkistä, kävin heti liittymässä ryhmään :)

   Poista
 10. Nähtiinköhän me muuten Hangossa heinäkuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme olleet tänä kesänä Hangossa ja kyllä minä olisin tullut moikkaamaan, sillä ellen veneestä olisi tunnistanut niin ainakin sitten teidän koirista :)

   Poista
 11. Upeita kuvia! Rakastan merta ja merimaisemaa, meren lähellä voin hengittää. Söpö on haukkukin <3 Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥
   Meri rauhoittaa ja jotenkin se kaikessa mahtavuudessaan saa omat maalliset murheet tuntumaan pienemmiltä. Ahdistus helpottaa ja on todellakin helpompi hengittää. Osuvasti sanottu :)
   Mukavaa sunnuntaita sinullekin ♥   Poista
 12. Otsikko ei voisi olla osuvampi. Todellakin kauniita kuvia. Näillä muistoilla jaksattekin tämän tulevan talven ja yhä vaan pimenevät päivät. Meillä täällä metsästetään verhoilijaa paatin patjoihin. Jos sulla kokemusta, otan vinkkejä mielelläni vastaan. Ja, paatin kunnostus on hieman levinnyt, joten kesä saattaa tulla liian aikaisin. :) Mutta, nyt nautitaan vielä aurinkoisesta syksystä ja tulevasta joulunajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljonhan näitä kuvia sitten loppujen lopuksi laitoinkin. Silti monta omasta mielestä kaunista taltioitua hetkeä jäi tämän kollaasin ulkopuolelle, mutta johonkinhan se raja oli vedettävä ;)
   Meidän paatin kaikki patjat pitäisi uusia kokonaan, ei vain päällisiä vaan koko hoito uusiksi. Kaipaan siis itsekin vinkkejä verhoilijasta. Kauhistuttaa hinta jo etukäteen, kun kolmessa kajuutassa on patjoja, istuintyynyjä ja selkänojia vaikka kuinka ja paljon :O
   Ja "hieman" muutakin rempattavaa on taas ilmennyt, josta myöhemmin postailen lisää, joten pitänee vielä ensi kausikin mennä vanhoilla kuoseilla ;)
   Ja kyllä, nyt nautitaan hämäränhyssystä ja joulun odotuksesta!
   Kiitos Kaisa ♥

   Poista
  2. Meillä on patjojen uusiminen myös kokonaan kyseessä. Paatin vaihdon yhteydessä kävi hieman ikävästi. Uudessa paatissa ihan hyvät patjat, eli eivät vaadi uusimista. Mutta, paatin oston jälkeen selvisi että edellisellä omistajalla on ollut lemmikki. Ja, meidän keskimmäisellä pojalla kun on astma, niin hänpä sai aikamoisen kohtauksen (onneksi ei oltu kaukana rannasta ja lääkkeet mukana) kun olimme veneilemässä. Joten, nyt joudumme vaihtamaan patjat sekä osan seinämateriaaleista. Ja, tätä kun emme huomanneet ostovaiheessa. Myyjä ei puhunut edesmenneestä lemmikistään. Ja, paatti kun oli siisti, emme tällaista huomanneet. Kaikki mahdolliset pesut yms olemme tehneet, mutta karvat jne ovat niin tiukassa. Joten, päätimme että jos paatti pidetään meillä, on kaikki vaihdettava. Ei ole kiva jos lapsi saa kohatuksen kun olemme merellä. Eli, tällainen aika suuri rahameno nyt ns yllättäen. Mutta, onneksi ei pahempaa. Lapsi kunnossa ja selvittiin vaan ns säikähdyksellä. Jatkan verhoilijan metsästystä!

   Poista
  3. No hui kauhistus! Voin uskoa että tilanne on ollut pelottava, mutta onneksi selvisitte "säikähdyksellä"
   Eläimen ihosta irtoaa kuollutta epiteeliä, aivan kuten meiltä ihmisiltäkin, sekä myös hilsettä jossa näitä samoja allergiaa ja astmakohtauksen aiheuttavia epiteelejä on. Tuskin siis olisi auttanut vaikka olisitte saaneet kaikki karvat poistettua.
   Harmittava rahanmeno ja melkoinen työkin siinä on. Meilläkin on tarkoitus vaihtaa kaikki näkyvissä olevat seinämateriaalit tämän syksyn / kevään aikana (kaappien sisällä saavat vanhat vielä kelvata, koska ovat ihan suht siistit) sillä ne ovat jo niin vanhat ja pölyävät kovasti ja minulla on alkanut aamuisin esiintymään nuhaa. Saattaahan niissä olla vaikka jo homettakin?!?
   Huh, on meillä näiden paattiemme kanssa nyt sitten enemmänkin hommia tiedossa, mutta onhan ensi kauden alkuun vielä aikaa ja jos löydät verhoilijan, niin vinkkaathan minullekin, sillä viimeistään ensi kauden jälkeen on meidänkin ne kaikki patjat uusittava :)
   Onnea metsästykseen! ;)

   Poista
  4. Meillä on luotto verhoja Kirkkonummella. Voin taatusti suositella.

   Poista
  5. Me vaihdamme venettä ja meilläkin on patjojen uusinta edessä. Nykyiseen Albatrossin patjojen tekeminen kanssa ellei ja avotilaan ei maksanut aivan liikaa.... Sama verhoilija on tehnyt patjojen toisellekin Albatross veneilijät lehdistö. Seinä- ja kattoverhoilu materiaalit ei aivan mahdottomia maksa ja ne on melko helppoa laittaa itsekin paikalle. Patjoissa on huomioitava se että käytetään kunnollisia materiaaleja.

   Poista
  6. Seinäverhoilut meillä on tarkoitus itse repiä pois ja laittaa uudet tilalle, mutta patjoja, istuintyynyjä ja selkänojia ei meikäläisen taidoilla itse tehdä, eikä päällystetä =D Ja aikaa eikä paikkaa, eikä välineitäkään ole, missä tuollaisen urakan voisimme itse työstää. Voit laittaa sähköpostilla verhoilijan nimen, ellet täällä halua mainostaa :) Niin ja kiitos paljon sinulle vinkistä! :)

   Poista
 13. kiitos, todella ihania kuvia ja tunnelmia!

  VastaaPoista
 14. Olipa upeita kuvia! Koitin valita niistä omaa suosikkiani, mutta niitä tuli monta. Kiitos Ansku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Merenneito! Ilahdutit suuresti ihanilla sanoillasi :)

   Poista
 15. Voi miten upeaa! Kuvistasi muodostuisi upea näyttely! Minäkin kuten Merenneito valitsin niistä suosikkiani tai en oikeastaan vielä edes ehtinyt kun katseeni pysähtyi ylhäältä 11. kuvaan kokon alapuolella. Voisin tuijottaa sitä vaikka koko yön mutta menen silti nukkumaan :) Kiitos ihanista kuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen sanaton. En osaa kirjoittaa mitään järkevää, niin hämilleni menin ihanasta kommentistasi. Kiitos paljon itsellesi ♥ Minunkin pitää mennä nyt nukkumaan, mutta uskon että nukun hymy huulillani aamuun asti, kiitos sinun! Oikein hyvää yötä sinulle ihanaiselle ♥

   Poista