sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Hurmaava Haapsalu 2

Heipparallaa! Tässä tulee se toinen lupaamani postaus ihastuttavasta Haapsalusta. Kuvia kotona läpikäydessäni huomasin harmikseni lähes kaikkien Piispanlinnasta ja linnoitusalueelta ottamieni kuvien epäonnistuneen. Osa on pahasti ylivalottuneita ja osassa on ilmeisesti kirkkaasta auringonvalosta ja vastavalosta johtuen päällä kuin harmaa kalvo?! Harmittaa, mutta vikahan on tietysti kuvaajassa, joten ei muuta kuin lisää harjoitusta ;)

Kuten edellisessä postauksessa totesin, kaupungista löytyy paljon kaunista arkkitehtuuria. Kauniita ovat myös pihat ja puutarhat. Paljon on myös todella suuria ja vanhoja puita, esimerkiksi hevoskastanjoita, jotka luovat vanhojen talojen ja kapeiden katujen kanssa ihastuttavan ja pysähtyneen tunnelman. Vanhassa kaupungissa kävellessä tuntui kuin olisi hypännyt ajassa taaksepäin.


Seuraavaksi palataan taas kotimaan kamaralle ja minnekäs muualle kuin meren äärelle. Nyt omaa rehevöityvää ja runsastuvaa kotipihaa kastelemaan. Huh, hellettä, mutta niiin ihanaa sellaista :)


16 kommenttia:

 1. Ihanat jutut Haapsalusta, matkakuumehan tässä pukkaa... En ole koskaan siellä käynyt, mutta pitäisipä korjata tuo asia. Myötäisiä tuulia purjeisiin ja mukavia kesäpäiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole juurikaan Tallinnaa ja Tukholmaa kauempana käynyt, mutta matkakuume on krooninen vaiva, johon nyt hetkeksi sain helpotusta ;)
   Kiitos Ellis!
   Kiireettömiä ja kauniita kesäpäiviä sinulle ♥

   Poista
 2. Ihanat kuvat. Varmaan kaunis paikka.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! ♥ Kyllä on kaunis ja myös erittäin rauhallinen pikkukaupunki, jossa olisin viihtynyt vielä pitempäänkin :)

   Poista
 3. Kaunis postaus tämäkin. Kävin kolme kesää sitten Haapsalussa ja ihastuin ihan valtavasti!
  Kiitos näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vaikutus oli Haapsalulla minuunkin :) Sinne on päästävä vielä uudelleenkin!
   Kiitos paljon Vikki ♥

   Poista
 4. Ihania tuttuja kulmia. Kirkkaalla säällä kuvaaminen ON haastavaa todella. Harmaasuodin vähän auttaa asiaan. Kauniita kuvia olit saanut otettua =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinullehan Haapsalu onkin jo ennestään tuttu :)
   Lapsen kengissä tämä minun kuvaaminen. Täytynee mitä pikimmiten kipittää kauppaan ostoksille ;)
   Kiitos Katinka ♥

   Poista
 5. Ihana kaupunki. Tuonne olisi päästävä ("No senkus vaan lähdet", sanot.. )
  Harmillista, kun kotona huomaa kuvien olevan "pilalla". Mutta onneksi monta hienoa kuvaa oli jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan se kesti ennen kuin minäkin sinne pääsin ;) Vuosia puhuttu, nyt vasta saatiin toteutettua ja oman kipparini kanssa haluan vielä joku päivä lähteä tuonne uudelleen.
   Se Katinkan mainitsema harmaasuodatin on nyt käytävä ostamassa......niin ja syksyllä olisi tarkoitus lähteä valokuvauskurssille. Toivottavasti vuorotyö suo siihen mahdollisuuden :)
   Kiitos orvokki ♥

   Poista
 6. Upeat kuvat! Siitä on jo monta vuotta, kun olen siellä viimeksi käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapsalu tuskin on juurikaan muuttunut siitä kun sinä olet siellä käynyt :)
   Kiitos Sussi ♥

   Poista
 7. On kyllä hurmaavaa! Purjehdimme joskus aikaa sitten Viroon ja kävimme myös Haapsalussa. Silloin siellä oli vielä jonkin verran myös ränsistyneitä kortteleita, mutta varmaankin vuosi vuodelta tällaiset idylliset pikkukaupungit kohenevat ja hyvä niin! Oli varmaan upea reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneinta minusta olivat vanhankaupungin puupitsein koristellut talot, kapeat mukulakivikadut ja ne miljoonat kukat :)
   Ränsistyneitä taloja sekä pihapiirejä osui kyllä meidänkin silmiimme, mutta yleisesti ottaen kaikkialla oli siistiä ja aika montaa taloa siellä oltiin parhaillaankin kunnostamassa.
   Reissu oli onnistunut eivätkä säät olisi voineet enää paremmat olla :)
   Kiitos Pilvi ja ihania kesäpäiviä teille sinne idylliseen iduriin ♥

   Poista
 8. Kauniita kuvia olet jälleen ottanut. Haapsalussa en ole käynyt, mutta kuvia katsoessa, matkakuume nousi. Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa ♥
   Lapsiperheitä näkyi Haapsalussa meidän visiittimmekin aikana paljon, joten voinen suositella kohdetta teillekin :)
   Lempeitä ja leppoisia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi! Kiitos kun kävit ja ilahdutit kommentillasi ♥

   Poista