sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Arkajalka aalloilla

Tämän kevään ja kesän kelit ovat olleet hyvin vaihtelevat, mutta yksi asia on ollut lähes vakio, nimittäin voimakas ja puuskittainen tuuli. Luin jostain lehtiartikkelista, että alkukesä on ollut yhtä tuulinen viimeksi v. 2007. Usein tuulet tyyntyvät yöksi, mutta minusta kyllä tuntuu, että tämän veneilykauden aikana olen turhan monena yönä valvonut kuunnellen köysien narinaa, tuulen ulvontaa ja aaltojen loisketta. Nukkuminen olisi huomattavasti mukavampaa :)

Kovat tuulet ja aallokko häiritsevät paitsi yöunia, myös matkan tekoa. Ainakin minun ;) Kipparia ei kovempikaan aallokko haittaa yhtään, mutta kun mukana on kaltaiseni arkajalka, niin olemmekin monena sunnuntaiaamuna lähteneet kotimatkalle jo hyvissä ajoin ennen kuin tuulet ovat yltyneet koviksi ja ehtineet nostaa epämiellyttävän kokoisen aallokon.

Monesti aikaisin aamulla on hieman utuista, meri on lähes peilityyni ja mikä parasta, on uskomattoman rauhallista ja hiljaista. Nautin näistä seesteisistä aamuista todella paljon. Hieman harmittavaa toki on, että aikaisin kun lähtee liikkeelle, on perillä kotilaiturissakin jo tosi aikaisin, joten merellä vietetty aika lyhenee entisestään. Auringonpaisteella olemme jääneetkin vielä viettämään aikaa veneelle joskus myöhäiseen iltapäivään tai jopa iltaan asti. Yhtään ei haittaa vaikka tuuli puhaltaa kuinka kovaa ja aallot pauhaavat aallonmurtajan toisella puolella, kun vene on turvallisesti kiinnitettynä kotilaituriin. Mukavuudenhalua vaiko arkuutta? Ehkä vähän molempia.

Seesteistä sunnuntai-iltaa! 
Toivottaa arkajalka-ansku :)

14 kommenttia:

 1. Kyllä, samaa mieltä, nyt on ollut vähän liian kovia tuulia. Mutta ne tuuletkin sietäisin, jos ei sataisi!! Tiedän tunteen, kun yöllä tuulee ja on veneessä. Se ei ole kivaa, koska minä ainakin aina silloin mietin ja kuuntelen narahduksia, pysyykö vene turvallisesti kiinnitettynä vai ei. Vaikka voisihan sitä tietysti kipparille jättää moiset pohdinnat yöaikaan... ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla, että kaikkea muuta ollaan saatu liiankin kanssa paitsi auringonpaistetta ;)
   Mikähän siinä onkin, kun me naiset useimmiten öisin hereillä kukutaan joka narahdusta ja kolahdusta kuunnellen kipparien kuorsatessa tyytyväisinä =D

   Poista
 2. Kauniita merimaisemia!
  Onneksi arkajalka-anskulla on kippari joka on turvallinen :)
  Aikoinaan kun purjehdimme, joka siunaaman viikonloppu. Niin olin varsinainen jarru, kun pohdittiin isompien purjeitten nostamista, puhumattakaan spinaakkerista.
  Terveisin arkajalka- vikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Niinpä niin. Ilman tyyntä ja turvallista kipparia en arvaamattomalle merelle uskaltaisi lähteä ehkä ollenkaan ;)
   Ei voi olla totta! Sinä ihana arkajalka-vikki ♥ Olen aina ajatellut että purjehtijat ne vasta rohkeita ovat, ja pelkäävät tuskin mitään, kun kaukana ulapalla seilaavat lähestulkoon kelissä kuin kelissä :)
   Poikkeus taitaa vahvistaa säännön tässäkin asiassa ;)

   Poista
 3. Great calming photos. I live here on Lake Michigan and today the water is as still as glass - beautiful

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot! :)
   Lake Michigan is very large (larger than Finnish bay) so I think the water is not often as still as glass. It is a very beautiful sight ♥

   Poista
 4. Totta, tuulta on riittänyt ja se on ollut tämän kauden kuumin puheenaihe satamissakin. Moni kippari harmittelee ja on huolissaan, jos perhe tai lemmikit ovat pelänneet menossa... että meillä on ollut siinä muelessä aika helppoa kun seilaamme kahdestaan.

  Kauniit nuo kuvat taas :) Toivotaan suotuisampia tuulia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista tuulista on tosiaankin puhetta piisannut yhdessä jos toisessakin satamassa. Kyllähän meilläkin tuo pikkukoiruus pelkää kovemmissa keleissä, mutta kippari epäilee, että minä olen silti meistä kahdesta se, joka tutisee enemmän ;) Saattaa mokoma olla ihan oikeassa (tässäkin asiassa) =D
   Kiitos Merenneito! Toivotaan leppoisampia ja lämpimämpiä KESÄkelejä ;)

   Poista
 5. Voi, minusta sinä olet rohkea! Mä olisin merisairas kovalla tuulella ja pelkäisin takuulla. Vesi vaan ei ole mun omin elementtini ollut koskaan, vaikka rantaelämää kovasti tykkäänki viettää.
  Ihanat kuvat, illanhämyt - kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinä ihana Ellis, kiitos ♥ Itse meren äärellä ja merellä lapsesta asti paljon aikaa viettäneenä taidan vaan olettaa, että minun ei kuuluisi pelätä. Rakastan merta ja merellä oloa, mutta mukavuudenhalu taitaa kasvaa samaa tahtia ikävuosien myötä ;) Nuorempana sitä lähdettiin kovempiinkin keleihin, mutta nykyään yhä useammin ns. pelataan varman päälle.
   Kiitos Ellis isellesi ♥
   ps. kuvissa itseasiassa aamuhämyt kesäkuun alkupuolelta. Kyseiselle sunnuntaille oli luvattu kovaa tuulta ja sadetta, joten lähdimme aamulla kotia kohti. Taivas oli pilvinen, mutta aurinko onnistui kultaamaan taivaanrannan kauniisti :)

   Poista
 6. Kaunista. Sinisen sävyjen kirjo on valtava. Kyllä tämä maa on niin sinisen värin tyyssija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys! ♥ Olen samaa mieltä kanssasi, että Suomi on sinisävyjen tyyssija :)

   Poista
 7. Kaunista, näihin kuviisi en kyllästy koskaan.
  Meri ja tuuli, tai myrsky, se on myös upea yhdistelmä… mutta ei veneessä ollessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi orvokki, ihanasti sanottu, kiitos ♥
   Minäkin rakastan katsoa myrskyävää merta, mutta visusti maan kamaralta ;)

   Poista