sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kotka Rankki: "Ohutta yläpilveä"

Heti alkuun kiitokset edelliseen postaukseen tulleista ihanista juhannustoivotuksista! Toivottavasti teidän kaikkien juhannus sujui mukavissa merkeissä, vaikka kelit taisivat olla aika vaihtelevat ja suuriakin eroja oli eri paikkakuntien välillä. Missään ei sentään tainnut sataa räntää, kuten viime vuonna.
Valitettavasti erittäin sitkeä flunssavirus pääsi iskemään meikäläiseen ja jouduin menemään päivystykseen, kun tuntui että henki ei kulje enää ollenkaan ja kurkku- sekä pääkipu kävivät sietämättömiksi. Kotiintuomisiksi sain kassillinen troppeja ja sairaslomaa. Lepo ja lääkkeet onneksi auttoivat, sillä kukapa haluaisi keskellä parhainta kesää olla pitkään sairaana.

Torstaina siskoni ja hänen miehensä hyppäsivät paattimme kyytiin ja lähdimme käymään Kotkan saarelta n. 10 km:n päässä sijaitsevalle Rankin linnakesaarelle, joka on tunnettu armeijan saarena. Varusmieskoulutus lopetettiin saarella jo vuonna 2006, jonka jälkeen saari on vielä toiminut puolustusvoimien harjoitusalueena. Viime vuonna Rankin osti kotkalainen yrittäjä Ismo Räty, joka on nyt kehittämässä siitä matkailukohdetta. Tässä kohtaa on heti pakko kehua saaren henkilökuntaa, joka oli äärettömän ystävällistä ja palvelualtista. He jaksoivat hymyillä ja huomioida asiakkaat yksilöinä. He tekevät työtään suurella sydämellä 

Saarelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten bunkkereita, tykkejä ja vanhoja rakennuksia esim. venäläisten rakentama kasarmi. Saarta ympäröivät maisemat ovat myös todella kauniit ja niistä tulikin kuvia otettua ihan vaan "muutama" joten koittakaa kestää!

Tälle erilaiselle, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoiselle saarelle menemme aivan varmasti vielä lukuisia kertoja uudelleen, ja lupaan kuvata silloin muutakin kuin vain näitä merimaisemia :)

20 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi minunkin suustani päästä "muutama" ihastuksen huokaisu, kun tuolla saarella kävelimme ja kuvailimme :)
   Kiitos Tiia ja aurinkoa alkavaan viikkoosi ♥

   Poista
 2. Wow mikä paikka! Kun itään päin joskus lähdetään niin laitan tämän ehdottomasti must visit listalle. Ikävä, että olet ollut sairaana. Toivottavasti tropeista on ollut apua ja olosi on jo paranemaan päin. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaren kehittäminen monipuoliseksi matkailukohteeksi on vasta alullaan, mutta joistain pienistä "puutteista" huolimatta saari on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Ja mahtava henkilökunta tekee taatusti kaikkensa, että jokainen asiakas viihtyy :)
   Kiitos Katinka ♥ Virukseen eivät antibiootit auta, mutta särkylääkkeillä, levolla ja avaavilla "astma"lääkkeillä olo helpottuu :)

   Poista
 3. Hienot kuvat olet saanut otetuksi. Todellakin luonnonkauniin näköinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Saaren luonto on rehevää ja monimuotoista. Sieltä löytyy polkuja, hiekkatie ja myös rantakallioita pitkin pääsee hyvin tutustumaan saareen ja nauttimaan upeista merimaisemista. Muutamaa roskaista kohtaa lukuunottamatta (merivirrat tuoneet roinaa rannalle) saari on siisti ja kaunis :)

   Poista
 4. Onpa kaunis paikka! Tuolla olisi kiva päästä käymään.

  Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyimme itsekin positiivisesti saaren kauneudesta. Tervetuloa Sussi kuvaamaan Sapokan kaunista puistoa, jonka jälkeen astut yhteysalus Kajavaan joka kuljettaa sinut n. 40 minuutissa Rankkiin :)
   Kiitos Sussi ♥

   Poista
 5. Upea saari ja silmiähivelevät kuvat.
  Siellä olis paljon nähtävää ja tutkittavaa, mutta saadaanhan me sitten niitä katsoa sinun kuviesi välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti orvokki! :)
   Nähtävää ja tutkittavaa saarella kyllä riittää ja niistä saatte aivan varmasti vielä tarpeeksenne, kun pääsen uudemman kerran saarelle kuvailemaan ;)

   Poista
 6. Tykkään niin noista kallioista, joita ei juurikaan makean veden äärellä näe.
  Mahtavat kuvat! Olisipa ihana vierailukohde. Ei voi kuin toivottaa onnea yrittäjälle ja henkilökunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan noita upeita kallioita ja siksipä niitä niin usein kuvaankin =D
   Tämä kohde sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, sillä saarelta löytyy polkujen lisäksi myös helppokulkuinen hiekkatie. Upeita maisemia pääsee myös ihailemaan ilman että täytyy kiipeillä rantakallioilla ja kivillä ;)
   Kiitos Vikki! ♥
   Onnea ja menestystä toivotaan Ismolle ja hänen ammattitaitoiselle henkilökunnalleen!

   Poista
 7. Upeat kuvat - tottakai, kun sinusta on kyse :) - ja ihanan karut näkymät siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi kauniista sanoistasi ♥
   Kauniita ja karuja näkymiä saarella ihastelimmekin pitkään ja hartaasti. Emmekä olisi millään malttaneet lähteä sieltä kotiinkaan ;)

   Poista
 8. Voi sua, lempeää lepoa ja toipumista! Kesäflunssa on tosi kurja, kaveriksi ei tuota mokomaa tahtoisi.

  Lumoavat kuvat! Mikä paikka, oikea helmi! Tahtoisin myös käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle siskonen ♥
   Kesäflunssaa ei todellakaan kukaan kaipaa.

   Kiitos! :) Erityisen hienoa minusta on, että saari säilyi suomalaisomistuksessa ja työllistää paikallisia, sekä tarjoaa ihanat puitteet saariretkeilyyn. Saarelle ei ole mantereelta pitkä matka ja sinne pääsee myös yhteysaluksella. Toivottavasti saarella riittää kävijöitä ja toiminta pääsee vauhtiin :)

   Poista
 9. Upea ja valokuvauksellinen kohde todellakin! Toivottavasti vointisi on jo parempaan päin ja pääset taas nauttimaan kesäpäivistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne kun osaavat kuvaajat löytävät tiensä, niin luvassa on taatusti huikean hienoja kuvia :)
   Parempaan päin pikkuhiljaa mennään. Kiitos Vedenneito ♥

   Poista
 10. Hienoja, hienoja kuvia, ja mitkä maisemat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! :)
   Olemme todella iloisia että nyt tämäkin upea saari on auennut yleisölle.

   Poista