sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Koiruus ja kyhmyjoutsen

Pikkukoiruutemme täytti viime viikolla 8 vuotta ja on nyt virallisesti veteraani-ikäinen. Ei ihan heti uskoisi, paitsi harmaantuva kuono kyllä paljastaa, ettei kyseessä ole enää mikään nuori pojankoltiainen. Minä halusin tietenkin ottaa tästä virkeästä ja vetreästä veteraanista mahdollisimman edustavan synttärikuvan ja ajattelin saavani sellaisen kotilaiturimme aallonmurtajalla.
Indi on hyvin kiltti ja tottelevainen, sekä osaa myös "pönöttää" kiltisti paikoillaan, mutta moni on sanonut, että kiltteydestään huolimatta sillä on diivan elkeitä. Näitä räpsimiäni otoksia kun katsoo, niin kyllähän tämä pikkukaveri on ilmeisen tyytyväinen niin itseensä kuin elämäänsä ;)Tämä seuraavien kuvien "sankari" on myös hyvin omanarvontuntoinen ja vahvasti sitä mieltä, että laituri, sekä varsinkin kädessäni oleva sämpylä kuuluvat yksinomaan hänelle. Tällä herra joutsenella näytti olevan kaulassa selvä "rantu" jonka aiheuttaja jäi arvoitukseksi. Muilta osin tämä herra on kyllä erittäin hyväkuntoinen. Hänellä on myös kaunis puoliso, jonka kanssa eivät kuitenkaan ole tänä kesänä poikasia saaneet. Toukokuussa naaras pysytteli pesässä tiiviisti munia hautoen, mutta jotain ikävää on tapahtunut, koska kahdestaan näyttävät nyt elelevän.
Minulla ja tällä joutsenella oli oikein rauhallinen ja mukava kahdenkeskinen hetki, kunnes pikkukoiruus päätti myös tulla vähän lähemmäs katselemaan tätä isoa, kerjäävää "pullasorsaa" ;)
Koiruus vaan katseli hyvin hämmästyneenä joutsenen uhkailevia eleitä ja kuunteli ihmeissään kun se murisi ja sähisi. Sanottakoon vielä, että koiruudella on elopaino vajaat 6 kg ja kyhmyjoutsen koiras voi painaa yli 15 kg. Melkoinen kokoero siis näillä kahdella "diivalla" =D
Joutsen taisi pian huomata, että kyseessä on melko harmiton tapaus, jolle on turha uhitella, sillä hetken kuluttua se rauhoittui ja uiskenteli tyytyväisen näköisenä ilta-auringossa.


Minäkin kapusin veneen takakannelle koiruuden ja kipparin seuraan nauttimaan ilta-auringon säteistä sekä kauniista maisemasta.Aurinko paistaa täällä vielä parhaillaankin, ihanaa! Lähdenkin tästä nyt saunan lämmitykseen ja jos hyvin käy, ehdin vielä löylyjen jälkeen vilvoitella terassilla ilta-auringossa.
Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ja kesäkuun viimeisiä päiviä!16 kommenttia:

 1. What a beautiful dog !!! I love this beautiful smile !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you very much Ela ♥ He is our little sunshine :)

   Poista
 2. Oi miten suloinen synttärisankari, hurjasti onnea hänelle ja roppa kaupalla rapsutuksia ♥ ♥ ♥ . Joutsen on kaunis lintu, niitä on aina mukava katsella ja kuvailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka, rapsutukset toimitetaan perille :)
   Joutsenet ovat ihastuttavia, mutta myös kunnioitusta herättäviä. Näin kesyä yksilöä en ole pitkään aikaan tavannutkaan.

   Poista
 3. Ollaanpa siinä topakan näköistä :) Kauniita kuvia! Tunnelmaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukoiruus on terhakka tapaus :)
   Kiitos sinulle ♥

   Poista
 4. oi mikä ilme synttärisankarilla! Upeat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :)
   Lempeän lämpöistä heinäkuun alkua sinulle!

   Poista
 6. Indi on niin ihku - toimikohan tuo riimitys enää tämän ikäluokan ihmisen sanomana. Mutta on se, jopa näin sivullisenkin katsomana. Voin vain kuvitella millaista lämpöä tuollaiset katseet Sinussa synnyttää!

  Olen kyllä seurannut blogiasi, mutta en ole saanut aikaiseksi kommentoida mitään - vaikka syytä olisikin ollut. Olet saanut hurjan paljon seuraajia, sekin kertoo paljon. Olet onnistunut pureutumaan aiheisiin, jotka on lähellä sydäntä.

  Ihanaa kesän jatkoa Sinulle/Teille, eiköhän kesä nyt ala kääntämään hellää ja hyväilevää puoltaan enemmän esiin.

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva kuulla sinustakin taas pitkästä aikaa ♥
   Kiitos, kyllä tuo koiruus on meistäkin aika ihku ja se itsekin taitaa tietää sen ;)
   Oikein ihanaa kesän jatkoa sinne sinulle/teille myös. Uskotaan että kyllä kesä meitä kohta hellii kauniimmalla otteellaan :)

   Poista
 7. Indillä näyttää olevan selvästi hyvä itsetunto :) Mainiot kuvat!
  Ihan kuin tuolla joutsenella olisi ollut panta, ihmeellistä!
  Alin kuvahan on kuin maalaus!
  Mukavaa kuunvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni koira, mutta ISO ego =D
   Niin, kovasti meitä mietitytti herra joutsenen menneisyys, mutta liekö sitten kyseessä tunnistuspanta?
   Kiitos kovasti Vikki ja oikein mukavaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 8. Onnea haukulle ja hienot kyvat tuli. Auts mikä murheellinen tilanne joutsenperheellä on... Jäi mietityttämään että mikähän tuon Mr joutsenen kaulassa on mahtanut olla.. Tuo päätöskuva on taas superhieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhaukku kiittää =D
   Niinpä, liekö ihmisten häirintä pilannut pesinnän vai minkki tms. syönyt munat?
   Samaa mekin porukalla kovasti mietiskelimme ja parikin pohdiskelijaa oli sitä mieltä, että mr joutsenen kaulassa olisi ollut tunnistuspanta.
   Kiitos Merenneito ♥

   Poista