sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Leppoisa lepopäivä

Sade ropisee kotoisasti peltikattoon, koira nukkuu pienelle kerälle kiertyneenä sohvatyynyjen keskellä ja minä nökötän vakiopaikallani sohvan nurkassa läppäriä näpytellen. Mies on vetäytynyt makkarin rauhaan lukemaan ja kuopus on töissä. Tämän rauhallisempaa tuskin enää voi vapaapäivän vietto olla. Ihanaa kun voi sateeseen vedoten viettää leppoisaa lepopäivää.

Sade tekee kevääseen heräävälle luonnolle hyvää, kuten myös meidän laikukkaalle pihanurmikolle, sekä kahdelle kärhölle ja riippajalavalle, jotka viikko sitten istutin. Viimeksi mainittu muistuttaa kyllä lähinnä risua, eikä kaunista puuta, jollaiseksi se toivottavasti (pitkän) ajan kuluessa kasvaa =D
Kuvia ja juttuja pihasta on tulossa, kunhan kevät tästä vähän vielä etenee ja kunhan tuohon "risuun" ilmestyy edes hieman jotakin vihreää ;)

Perjantaina lähdimme jälleen lähisaareen ja sää oli ennusteita huomattavasti poutaisempi ja lämpöisempi. Kolme muuta venekuntaa saapui seuraksemme nauttimaan keväistä viikonloppua ja tulilla jälleen istuskeltiin kauniin päivän päätteeksi mukavia turisten ja pientä purtavaa siinä sivussa grillaillen.
Lauantaina jouduimme palaamaan kotiin jo puolilta päivin, sillä migreenikohtaus iski mieheeni sellaisella raivolla, että meikäläinen pääsi sekä veneen ruoriin että auton rattiin. Mitä tästä opimme? Vaikka kuinka vauhdilla saareen lähdetään, niin myös migreenilääkkeet pitää muistaa ottaa mukaan!

Nyt kaupoille vaaleanpunaiset puutarhaunelmat mielessä ja villit visiot paperille piirreltynä.
Sateista, mutta suloista sunnuntaita teille kaikille! 

ps. Tervetuloa uudet lukijat Ela ja Kirsti! Welcome new readers Ela and Kirsti! :)

10 kommenttia:

 1. Teillä tuntuu siellä olevan todella leppoisat tunnelmat, toisin kuin meillä täällä =). Kohta lähdetään sateesta huolimatta veneelle hommiin. Vaan mukavia hommia ovat. Migreeni on ikävä, kärksin siitä itsekin joten pystyn hyvin samaistumaan miehesi tuntemuksiin. Ihanaa sunnutaita teille kaikille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei ole mukavampaa keväisin kuin veneen (ja pihan) kunnostaminen! Tosin kelit voisivat olla edes hieman aurinkoisemmat ja lämpöisemmät. Tsemppiä teille sinne sateessa ahertamiseen, vaikka uskonkin teillä motivaatiota löytyvän vaikka muille jaettavaksi asti =D
   Minuakin migreeni joskus harvoin kiusaa, joten empaattisena vaimona en ollut järin iloinen näky itsekään. Kurjaa oli katsella toisen kärsimystä. Noh, siitäkin selvittiin ja ensi viikonloppuna sitten pitemmän kaavan mukaan eli torstai-iltana jo lähtö ja vasta sunnuntaina takaisin. Toivottavasti säät suosivat ja saadaan nauttia mitä mahtavammasta vapusta vesillä :)
   Tsemppiä vielä viimeisiin kunnostustöihin ja mukavaa sunnuntai-iltaa myös teille kaikille sinne ♥

   Poista
 2. Upeat kuvat! Migreeni on todella kurja, meillä siitä kärsii myös mies ja oma äitini. Rauhallista sunnutai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! :)
   Tuttu vaiva itsellenikin, joten mies sai hyvin myötätuntoisia katseita osakseen. Tulevana torstai-iltana tarkistamme lääke"laukun" sisällön ja sen mukanaolon ehkä muutamaankin kertaan. Sen verran ikävä oli tuo eilinen aamupäivä ja kotiinpaluu, etteivät lääkkeet enää ihan hevin matkasta unohdu ;)

   Poista
 3. Upeat kuvat.
  Sääli että migreeni iski. Mutta varmaan nyt muistatte ottaa lääkityksen mukaan, sillä eikös ole niin, että ne auttaa parhaiten, jos HETI ottaa eikä vasta sitten joskus....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki! :)
   Oikeassa olet, mitä nopeammin migreenilääkkeen ottaa, sitä tehokkaampi on sen vaikutus. Kieltämättä kyllä harmitti ja miespoloinen poti huonoa oloa iltaan asti.
   Toisaalta, kantapään kauttahan se paras oppi saadaan, joten en usko että enää toista kertaa lääkkeet unohtuvat kotiin ;)

   Poista
 4. Olipa taas ihania kuvia!

  On se migreeni ikävä "elämänkumppani"... Onneksi osasit kuskata perheesi kotiin. Reipas olet, jos jaksat innostua vielä puutarhuroinnistakin purjehduksen ohella. Omalla kohdallani se on joko tai - eli purjehdus ja helppohoitoinen karu piha. Ihailen sitten muiden pihoja ja saariston luonnonvaraisia zen-maisemia ;)

  Mukavaa vappuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Merenneito! :)

   Migreeni tekee ihmisestä pahimmillaan lähes täysin toimintakyvyttömän. Voimatkin se tällä kertaa vei, mutta "kätevä emäntä" otti hommat hoitaakseen ja kunnialla päästiin kotiin ;)

   Saariston luonnonvaraiset zen-maisemat ovat kyllä niitä parhaita, ehdottomasti! Helppohoitoinen tuo meidänkin piha kyllä on, mutta nurmikkoa siinä on edelleenkin liikaa, koska kellään ei ole aikaa eikä oikeastaan haluakaan olla sitä jatkuvasti leikkaamassa. (lähes kaikki vapaa-aika kun vietetään vesillä)
   Meikäläisen puutarhurointi on totta puhuen todella minimaalista, mutta ei haittaa, sillä tässäkin asiassa luotan siihen että hiljaa hyvä tulee. Omien voimavarojen mukaan pihassa puuhastelen ja mitä suunnitteluun tulee, niin epäilen ettei tuo piha tule koskaan valmiiksi, sillä niin kivaa se suunnitteleminen on =D

   Oikein mukavaa vappuviikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Niin on veneretket vaihtelevia, muunkin kuin sään puolesta - migreeni tosiaan on erittäin ikävä "miehistön jäsen". Minäkin olen puutarhaihmisiä, mutta hyvin hissukseen tätä meidän kotipihaa laitellaan ja haaveillaan alapihan grilli- ja oleskeluterassista yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kaikkeen pitää aina vesillä varautua, myös sairastumisiin. Onneksi migreeni ei kovin usein "vieraile" luonamme, mutta ainakin lääkkeet muistamme nyt satavarmasti pakata mukaan ;)

   Hyvin, hyvin hitaasti ja harkiten tätä meidänkin pikkupihaa täällä laittelen, mutta pikku kuopsuttelu pihamaalla on todella mukavaa ajanvietettä aina silloin kun ei olla vesillä :)

   Ehkä haaveideni runsas ja rönsyilevä puutarha vielä jonain päivänä on totta, tai sitten ei, mutta ehkä tässäkin parasta on se suunnittelu ja haaveilu ;)


   Poista