keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Keväisiä kunnostustöitä

Nyt olen suorittanut kaikki pakolliset ammatilliset tutkinnonosat sekä vanhustyön osaamisalaopinnot, joten fiilikset ovat kieltämättä todella hyvät! Edessä on enää yksi valinnainen tutkinnonosa, mutta sitä ennen saan sentään hetken hengähtää ja keskittyä viettämään perinteiseen tapaan hyvin puuhakasta pääsiäistä :)

Puuhaa pyhien ajaksi tarjoaa tietenkin telakalla pressujen alla vielä talviuntaan uinaileva paattimme. Huomisaamun aherran etätehtävän parissa, mutta iltapäivällä onkin sitten jo aika poistaa veneen pressut ja alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan tulevaan kauteen. Tavanomaisen laskukuntoon laiton lisäksi kunnostuslistalta löytyvät tällä kertaa mm. sisätilojen puupinnat. Viime keväänähän suurin urakka oli pohjan perusteellinen kunnostustyö, jonka teimme lähes kokonaan itse.

Aurinko ei ole viime aikoina paisteellaan meitä juurikaan ilahduttanut, joten olen piristänyt kotimme ilmettä (sekä samalla myös itseäni) heleämmillä väreillä ja keväisemmillä kuoseilla. Pääsiäistunnelmaakin löytyy, sillä kuopukseni halusi ostaa minulle kauniin kukka-asetelman ja itse ostin vielä lisäksi ison kimpun keltaisia tulppaaneja :)
Huomenna se siis alkaa, ja aivan varmaa on, että koko kunnostusurakan ajan silmissämme siintää tämä jokakeväinen, hartaudella ja myös suurella jännityksellä odotettu veneen laskuhetki! Extra Marinen telakointi- ja huoltopalveluihin olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä alusta asti eli nyt kuuden vuoden ajan. Monipuolisen nostokaluston ja ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta kaikenkokoisten veneiden nostot ja laskut hoituvat sujuvasti ja turvallisesti, sekä aina myös haluamassamme aikataulussa. Tuskin maltan odottaa tätä hienoa h-hetkeä! ;)


Auringonpaistetta ei taida olla tarjolla huomennakaan, mutta se ei saa intoamme laantumaan! Toppavaatteet on kaivettu kaapin perukoilta takaisin esiin ja asennehan on jo valmiiksi kohdillaan ;)
Paatin jälkeen onkin pihan kunnostustöiden vuoro, mutta niistä tarkemmin sitten tuonnempana, kun loput lumet sulavat ja routa hellittää otteensa maasta.

Ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille! 


20 kommenttia:

 1. Onpa iso paatti!tsemppiä kouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vaan iso köli :) Kiitos kovasti Aikku! ♥

   Poista
 2. Teidän paatti on varmasti huippukunnossa =) Elätte kihelmöivän jännittäviä hetkiä odotellessannen kauden alkua, tosin alkaahan se kausi osittain jo silloin kun venettä pääsee "puunaamaan".
  Ihanaista pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä siinä iän tuomaa patinaa on siellä sun täällä, kuten miehistössäänkin =D
   Tartumme joka vuosi niihin kaikkein akuuteimpiin kunnostusta vaativiin asioihin. Veneemme verhoilut pitäisi myös kaikki uusia, (jo monta vuotta sitten) mutta resurssit eivät edelleenkään anna myöten, joten kulahtaneilla kuoseilla mennään vielä tämäkin veneilykausi ;)
   Minustakin tuntuu aina että kausi alkaa siitä kun paatti "herätetään" talviuniltaan ja aloitetaan laskukuntoon laittaminen. Räntää sataa täällä parhaillaan taivaan täydeltä, mutta iltapäivällä aloitamme hommat vaikka taivaalta tulisi mitä.
   Teille toivotan merellistä ja mukavaa pääsiäistä! :)

   Poista
 3. Ihanaa, siellä jo niin keväiset touhut! Puuhakasta pääsiäistä siis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit vaan ovat kaikkea muuta kuin keväiset, mutta ei anneta sen häiritä :) Pinterestistä olen löytänyt ihania ideoita pihamme ulkonäön ja viihtyvyyden parantamiseksi. Saa nyt nähdä kuinka monta niistä on mahdollista toteuttaa tämän kevään ja kesän aikana. Intoa löytyy, taitoa ei niinkään =D
   Kiitos Tuitiina ja oikein ihanaa pääsiäistä sinulle ♥

   Poista
 4. vene on varma kevään merkki:) Toivottavasti kelit lämpenevät pian. Meilläkin satoi lunta ja öisin on ollut pakkasella.

  Onnittelut opintosuorituksista ja tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on! :)
   Saisi lämmetä todellakin. Tänään räntä- ja vesisateessa poistettu pressut ja purettu telineet. Huomenna hommat jatkuvat pesulla, vahauksella ja killottamisella. Jos edes sade lakkaisi, niin olisi huomattavasti mukavampaa ;)
   Kiitos paljon Sussi! ♥

   Poista
 5. Sydämmelliset onnittelut, ihanaa että opintosi ovat jo suorastaan loppusuoralla <3! Olet ansainnut hengähdystauon todella. Ja kyllä tuo kauden alku tälläkin kutkuttaa. Kaverit laskivat veneen tämän viikon maanantaina siinä hirveässä räntäsateessa (ainakin täällä oli). Pian se aurinko lämmittää ja päästään nauttimaan oikein toden teolla. Ihanaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämelliset kiitokset sinulle Katinka ♥
   Räntää ja vettä on täälläkin saatu niskaan myös tänään. Tämä on silti ihanaa aikaa, kun tuleva kausi on jo ihan ovella ja pääsee puunaamaan rakasta paattia ;)
   Koleudesta huolimatta mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle myös!

   Poista
 6. Mahtavaa Ansku, syystäkin saat olla hyvillä mielin opinnostasi! Onnea oikein kovasti ja tsemppiä loppurutistukseen. Nyt vain ansaittuun ja nautinnolliseen pääsiäisen viettoon. Arvaan rinnuksissanne riehuvan riemun saadessanne veneen vesille! Lämpöisiä ajatuksia ja iloa luoksenne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihana Hannah! Kiitos paljon suloisista sanoistasi ja toivotuksistasi ♥
   Valoisaa ja virkistävää pääsiäisen aikaa sinulle ♥

   Poista
 7. Aah ihanaa, ukkelikin oli niin tohkeissaan kun tänään laski ensimmäistä kertaa (moottoriveneen) vesille ja pääsi kalaan. :)

  Ihanaa pääsiäistä Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan niin on, että vesille veneilijän mieli ja kun se toteutuu, niin voi sitä onnen ja autuuden määrää =D Veneen kunnostaminen on jo lupaus vesillepääsystä, joten innolla taas kohta lähdetään rantaan vahaus ja kiillotuspuuhiin ;)
   Kiitos samoin sinulle Tiia oikein ihanaa pääsiäistä ♥

   Poista
 8. Onpa teillä mahtava nostolaite siellä.
  Takatalvi lumineen ja sateineen tuli, mutta se ei kai haittaa veneen vesillekunnostusta...
  Hyvää pääsiäisaikaa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Tuolla laitteella siirtyvät "vähän" isommatkin paatit :)
   Hrrr....juuri tulin rannasta enkä enää tänään suostu sinne menemään. Vaatteita oli taas kuin olisi naparetkelle oltu lähdössä, mutta silti vaan vilu hiipi luihin ja ytimiin saakka.
   Pikkuhiljaa tehdään, eikä meillä ole mikään kiire, sillä vapuksi on tänäkin vuonna tarkoitus saada vene vesille ja siihenhän on vielä ruhtinaallisesti aikaa. Jos vaikka kelitkin ehtisivät lämpenemään ;)
   Kiitos samoin myös sinulle oikein hyvää pääsiäistä! :)

   Poista
 9. Loistavaa! Täälläkin on joka paikka jumissa kun on kyyristellyt ja häärännyt veneen kimpussa. Lasku olisi ensi viikonloppuna! Kiirettä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikean hienot on fiilikset tällä hetkellä!
   Heh, kyllä sitä illalla viimeistään nukkumaan mennessään tuntee kropassa että jotain on tullut tehtyä ;)
   Tsemppiä kunnostukseen ja onnea veneen laskuun! :)

   Poista
 10. Onneksi olkoon tähän saakka!
  Voimia tulevaan! Hyvin menee :)

  VastaaPoista