keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kevään kirkkautta 2

Lauantaiaamu valkeni todella kirkkaana ja aurinko helotti lähes pilvettömältä taivaalta. Vielä oli kuitenkin sen verran viileää, että nautimme aamupalan sisätiloissa, jonka jälkeen lähdimme heti saarikierrokselle. Roskaiset hiekkarannat olivat masentava näky, mutta minulla oli jo ajatus siitä, mitä asialle voisin tehdä. Aiheesta postaan tarkemmin toukokuussa ja samalla vastaan (olen) ihan pihalla-blogin ihanan Tuitiinan heittämään haasteeseen :)

Päätin hetkeksi unohtaa hiekkarantojen roskat ja keskittyä nauttimaan olostani muutoin erittäin kauniissa ympäristössä. Loikoilimme pariinkin eri otteeseen rantakallioiden ja -kivien tarjoamissa suojaisissa koloissa ja nautimme auringon valosta ja lämmöstä. Katselimme aavaa ulappaa ja haaveilimme tulevan kesän veneilylomasta.Kaksi kyhmyjoutsenpariskuntaa uiskenteli saaren länsi- ja eteläpuolella. Niiden lisäksi näimme myös kaksi pikkujoutsenta, ilmeisesti myös pariskunta, joka todennäköisesti oli laskeutunut levähtämään kesken muuttomatkan. Kauempaa katsottuna ne näyttivät minusta ihan jättikokoisilta ankoilta ;) Kauaa ne eivät valitettavasti saaneet kyseisessä paikassa uiskennella, sillä pian toinen kyhmyjoutsenpariskunta lipui ylväästi paikalle ja hääti ne uhkaavasti siipiään levitellen pois. Arvaukseni lajista varmistui lopullisesti vasta siinä vaiheessa, kun pikkujoutsenet lähtivät siivet ujeltaen nousukiitoon ja kuulin niiden trumpettimaisen toitotteluäänen. Harmitti kun olivat niin kaukana rannasta etten saanut niistä yhtään kuvaa.

- Kaksin aina kaunihimpi -


Iltapäivän mittaan tuuli yltyi ja sää kylmeni huomattavasti. Lopulta taivas oli täysin pilvessä ja tummia sadepilviäkin alkoi kertymään taivaanrantaan. Irrotimme köydet ja lähdimme kotiin saunan lämmitykseen.
Sunnuntaina olikin tehtävälistalla sellaisia hommia, joita olimme venettä urakalla kunnostaessamme siirtäneet ns. viimetippaan. Esimerkkinä voisin mainita kesärenkaiden vaihtaminen molempiin autoihin ja piha-aidan korjaaminen. Nyt kun nämä edellä maininut sekä muutamat muutkin rästihommat on hoidettu, voimme hyvällä omallatunnolla lähteä taas tulevanakin viikonloppuna vesille ;)


Nyt toivotan teille taas oikein hyvää yötä ja mukavaa loppuviikkoa! ♥ 


18 kommenttia:

 1. Voi elämä sentään näitä maisemia ♥

  Luonto on vain jotain niin ääretöntä kauneutta ja täydellisyyttä, että sitä vain ikään kuin haluaa nähdä aina vain enemmän ja enemmän. Tämä kevät on upeaa aikaa, kun luonto alkaa heräilemään eloon ja pientä vihreää ja muuta väriä alkaa pilkistelemään maassa ja puissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi täysin samaa mieltä :)
   Keväässä on aivan oma hohtonsa, vaikka pidän kyllä kaikista vuodenajoista. Jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa.....paitsi nyt en juuri keksi yhtään huonoa puolta keväässä enkä kesässä =D

   Poista
 2. Ihanaa nauttia näistä sinun fiiliksisä, kun itse ei ole vielä päässyt vesille =). Vapuksi olisi kova tavoite, vaan tiukkaa tekee ja yhtään sadepäivää ei saisi olla. Ihanaa viikonjakota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihanaa ♥
   Viime vuonna meillä oli sama tilanne, ettei yhtään sadepäivää olisi saanut olla, eikä niitä muistaakseni ollut kuin korkeintaan yksi ja vene saatiin kuin saatiinkin vesille juuri ennen vappua.
   Minulla on täällä peukut ja kohta jo varpaatkin pystyssä että pääsette vapuksi vesille =D
   Ihanaa loppuviikkoa sinne myös!

   Poista
 3. Kiva kuulla, että olet mukana roskahaasteessa!

  En ole koskaan onnistunut näkemään pikkujoutsenta luonnossa, toivottavasti joskus näen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilman muuta olen ja mieheni sekä sitä myöten koiruuskin, joka keräsi taas viikonlopun aikana muun muassa lukuisia tölkkejä, pari mehukanisteria sekä yhden kengän, jotka kannoimme kiltisti veneelle ja kuskasimme asianmukaisesti roskikseen ja kierrätykseen.
   Tämä oli tiettävästi ensimmäinen kerta kun itsekään pikkujoutsenia näen. Pesivät muistaakseni Pohjois-Venäjällä, joten osuvat meidän nähtäviksi vain muuttomatkoillaan keväisin ja syksyisin. Toivottavasti pääsemme näkemään niitä vielä joskus :)

   Poista
 4. Komeat on maisemat. Pitää yrittää aina arvailla maisemien sijaintia. Kevät aurinko kyllä parataa vielä maisemat entuudestaan. Tänään työmatkapyöräillessä katselin kaiholla satamissa kelluvia veneitä ja kaipasin merelle.

  Roskat eivät kuulu tuonne luontoon. Meilläkin on tapana kertä vähintään omat roskat pois, usein jopa keräämme paljon enemmän. Teemme valintoja jo kaupassa jolla vähentää roskia. Mm. banaanit, melonit ym jätämme aina ilman muovipusseja. Mahdolliset einesten folio vuoat pesemme ja käytämme kesällä ruoan valmistukseen. Hyvä tehdä edellispäivän perunoista ruokaa grillissä. Mutta pakko lopettaa vuodatus ennen kuin pääsen liiaksi vauhtiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat Kotkan edustalla sijaitsevalta Lehmäsaarelta :)
   Mekin keräämme ihan ympäri vuoden roskia luonnosta kun päivittäin tulee koiran kanssa lenkkeiltyä ja koirammekin osallistuu niiden keräämiseen =D
   Omilla teoillamme ja valinnoillamme voimme näyttää esimerkkiä sekä vähentää roskien määrää huomattavasti. Hienoa kuulla että teillekin nämä asiat ovat tärkeitä.
   Kiitos sinulle kommentista ja oikein hyvää viikonloppua :)

   Poista
 5. Tykkään näistä sinun ranta-saari -kuvistasi.

  VastaaPoista
 6. Oi. Nämä kuvat ovat hirmuisen kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Oona Julia ♥

   Poista
 7. Such a gorgeous place and fantastic views !!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This island is really beautiful!
   Here is more information about it: http://www.kaakko135.fi/en/venues/lehmasaari-island-kotka
   Thank you Ela for your nice comment :)

   Poista
 8. Todella upeat maisemat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidän kelpaa kun saamme nauttia tällaisista maisemista :)
   Ihanaa sunnuntaita sinulle Kirsti ♥

   Poista
 9. Ihana valo ja kimallus kuvissa. Ihana valokuvausaika! Kesäksi värit ja valo pehmenee. Voi että teitä onnekkaita meren rannalla asujia :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :)
   Haasteellista kuvata näin kirkkaana kevätpäivänä, varsinkin kun taidot ja kalusto ovat mitä ovat ;)
   Tuo lähisaari on kyllä ihana keidas, jonne pääsee nopeasti lyhyilläkin vapailla. Onnekkaita ja iloisia olemme tästä mahdollisuudesta =D

   Poista