sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Terkkuja Turusta

Olipa virkistävää vaihtelua, kun saimme viettää viikonloppua keväisessä ja aurinkoisessa Turussa. Lauantaina lähdimme varhain aamusta liikkeelle ja ensimmäisenä Turkuun päästyämme piipahdimme Meri kutsuu-messuilla. Majakkamukeja hypistelin pitkään, mutta järjen ääni (mukeja on jo riittävästi) sekä vilkaisu ohuttakin ohuempaan lompakkooni tekivät tehtävänsä. En ostanut tällä reissulla mitään muuta kuin yhden digikuvaukseen liittyvän kirjan, josta uskon olevan minulle vielä paljon iloa ja hyötyä. Veneilykuume messuilla pyöriessä nousi vielä entisestään, mikäli se edes on mahdollista, ja tulihan siellä vähän haaveiltuakin yhdessä erityisen mielenkiintoisessa veneessä istuskellessa =)

Tällä reissulla vietimme suuren osan ajasta ulkona upeasta, lämpimästä säästä ja kauniista maisemista nauttien. Matkalaukkuja perässään vetäviä, laivalle kiiruhtavia ihmisiä, sekä värikästä ja monikansallistakin katukuvaa katsellessa, tuntui pikkukaupungin asukkaasta melkein kuin ulkomailla olisi ollut ;)

Reiteni ja pohkeeni saivat kunnon treenausta trampatessamme sekä keskustassa, että pitkin ja poikin joenrannan tienoita. Rappusia, jyrkkiä ja loivia, pitkiä ja lyhyitä tuli nimittäin tepasteltua useaan eri otteeseen viikonlopun aikana.

Kuvia otin poikkeuksellisen vähän ja nämä vähäiset otetutkin ovat ehkä hieman poikkeuksellisia ;)

Ylöspäin...


...ja vielä ylemmäs....


...korkealle Kakolanmäelle.


...ja vaihteeksi alaspäin...


...kohti idyllistä puutalokorttelia.
Loppuun tuttuakin tutumpi Turun linna! On se vaan komea ja todella komealla paikalla!

Kotiin päästyäni olin niin keväthuuman innoittama, että haravoin takapihalla naapureiden katsoessa minua ehkä hieman säälien. Höh, miksei sitä ihminen saa haravoida omaa pihaansa, jos siltä kerran tuntuu? No ehkä siksi, että osa pihastamme on edelleen lumen ja jään peitossa.
Leikkasin myös pihajasmikkeen ideaalikokoonsa eli noin 2-metrin korkuiseksi. Toivottavasti pensas ei kuole pystyyn järkytyksestä, sillä sen huumaavan tuoksuinen ja runsas kukinta on ilahduttanut meitä jo kahdeksana kesänä.

Onneksi huomenna jatkuu työssäoppiminen ja keskiviikkona starttaakin jo sitten se "pahamaineinen" tutkintoviikko. Saavat kasvit sekä routainen pihamaa olla yli-innokkaalta keväthörhöltä rauhassa :)

Kivaa ja keväistä viikkoa kaikille!
10 kommenttia:

 1. Kivat kuvat tutusta kaupungista! tsemppiä ja voimia tutkintoviikkoon!

  VastaaPoista
 2. Turku on ihana kaupunki, mietin jopa sinne jäämistä nuoruudessani, mutta sydän toi kotiin :)
  Onnea opiskelurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin viihtyväni Turussa pidempäänkin. Varsinkin Aurajoen rannalla on aina yhtä ihana kävellä :)
   Kiitos kovasti Vikki! :)

   Poista
 3. Tuollaiset reissut ovat tervetullutta vaihtelua ja pään tuuletusta:)

  Tsemppiä tutkintoviikkoon, kaikki menee varmasti hyvin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Teki hyvää päästä kotiympyröistä hetkeksi muihin maisemiin :) Olisihan siellä meri kutsuu-messuilla ollut paljon tarpeellistakin ostettavaa, mutta tiukkaakin tiukempi opiskelijabudjetti ei antanut yhtään myöten. Ehkä ensi vuonna sitten saan jonkin hyödyllisen asusteen hankittua itselleni ;)
   Ensimmäinen tutkintopäivä takana ja lupaavalta näyttää. Kiitos Hannah ♥

   Poista
 4. Kenties pohkeeni olisi noissa portaissa hieman maitohapoilla, mutta mitkä maisemat. Puutalokorttelit ovat niin kodikkaita ja niissä olisi ihanaa asua kaupungin hulinan keskellä.

  Hih nauratti tuo haravoimisosuus. Aivan sama fiilis nyt tullut aina lenkkien jälkeen, tehoa tehdä vaikka mitä, vaikkapa raapia lunta. ;)

  Aurinkoa päivään Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä meikäläisenkin jaloissa tuntui vielä maanantainakin tuo portaissa tramppaaminen =D
   Hehee, olin varmaan typerä näky raapiessani osin jäistä pihanurmea typerän onnellinen ilme naamalla, mutta minkäs teet kun keväthuuma iskee? ;) Auringonvalo saa ihmeitä aikaan, mutta energiaa piisaa varmasti tätä nykyä myös sen takia, että liikuntaa on enemmän ja herkkuja TOSI paljon vähemmän. Ollaan me vaan reippaita tytsyjä! :)
   Aurinkoa ja iloa viikonloppuusi Tiia ♥

   Poista
 5. Kiva Turku-postaus. Löysit paljon yksityiskohtia, tykkään noista portaista. Ja voin kuvitella pohkeittesi kiljuvan :)
  Aikanaan kun asuin omakotitalossa, ja keväällä pihan ollessa vielä osin luminen, tykkäsin hakata ja hajoittaa lunta että sulaisi nopeammin.. heh. Oishan se kevät tullut muutenkin, mutta se oli kivaa puuhaa.
  Mukavaa sunnuntaita, meillä nyt aurinkoista mutta ah niin kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti orvokki! :)
   Samaa jäiden rikkomista minäkin aikoinaan ok-talon pihalla harrastin ja yhä edelleen tässä rivaripihassa =D Se vaan on niin kivaa, ja minkäs sille voi että välillä vähän lapsettaa? ;)
   Eilenkin kiersimme Santalahden luontopolkua ja saavuimme rantaan, niin ensimmäisenä mieheni kanssa menimme pomppimaan rannalle ajautuneiden jäälauttojen päälle testaamaan kestävätkö vai hajoavatko palasiksi ;)
   Kiitos samoin sinulle mukavaa sunnuntaita! Täälläkin vielä aurinkoista, mutta kylmää.

   Poista