lauantai 31. tammikuuta 2015

Ville ja Vellamo

Kävimme viime lauantaina ihailemassa valokuvataiteilija Juha Metson Suursaari-näyttelyä. Tästä pääset tutustumaan lähemmin kyseiseen valokuvaajaan sekä hänen teoksiinsa. Valokuvaaminen oli kielletty, joten joudun vain sanallisesti vakuuttamaan teille, että nähtävillä oli paljon todella upeita kuvia. Valtaosa Suursaaresta on edelleen luonnontilassa ja maisemat ovat huikaisevan hienot, joten on ihan valtavan suuri menetys, ettei saarelle ole enää mahdollista päästä.

Sunnuntaina vietimme aikaa Merikeskus Vellamossa, missä ensimmäisenä kiinnostuksen kohteena oli aikoinaan tunnetuimman Suursaaren kuvaajan, Johan Vilhelm Mattilan, eli "Suursaaren Villen" maalaamat taulut. Tämä Suursaaressa syntynyt "Ville" oli paitsi taidemaalari, myös graafikko, viulisti sekä viulunrakentaja. Mielenkiintoinen ja upea näyttely, joka on avoinna 26.4. saakka.

Onhan siellä myös majakkahulluille todella hienoa katseltavaa eli Suomen Majakkaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely, jossa on esillä panoraamakuvia majakoista, loistoista ja pookeista upeissa merimaisemissaan. Tämä näyttely on avoinna 1.3. saakka.

Sain sentään muutaman julkaisukelpoisen kuvan napattua itse päänäyttelystä, mutta paljon jäi vielä nähtävää ja kuvattavaa seuraavaan ja sitä seuraavaankin kertaan.Tämä viikko on ollut ihanan rauhallinen ja rento, lähes täydellinen vastakohta edelliselle. Nyt maksimoin rentouden sukeltamalla saunan lämpöön ja toivotan teille kaikille leppoisaa lauantai-iltaa.
16 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Koreita laivoja! Merikeskus Vellamo, pitääpä kirjata allakkaan, kun taas kesällä suuntaamme enemmällä ajalla sinne Helsingin kulmille.
  Hyvää saunailtaa ja leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! :) Vellamo on mielenkiintoinen paikka ja vaihtuvista näyttelyistä löytyy tietoa merikeskuksen sivuilta. Helsingistä on Kotkansaarelle suorinta reittiä eli moottoritietä pitkin n.130 km. "Vain" 1,5 tunnin matka ;)

   Poista
 2. Kiinnostavia näyttelyitä molemmat.

  Kiva kuulla, että viikkoa on ollut rauhallisempi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! "Tylsä" ja kiireetön arki tuntuu vaihteeksi oikein mukavalta :)

   Poista
 3. Ovatpa upeita nuo alukset!!

  Levollista ja kiireetöntä viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, ja niitä oli siellä lukuisia, toinen toistaan upeampia, täynnä hienoja yksityiskohtia. En vaan onnistunut ottamaan niistä kuin ainoastaan epätarkkoja kuvia. Sisävalaistus oli kuvaustaidoilleni liian haastava ;)
   Kiitos ihana tinttarus, sitä samaa toivotan myös sinulle ♥

   Poista
 4. Vellamo on tosi kiva paikka, olemme käyneet siellä kerran. Kippari voitti (taisi olla matkailumessuilta) Kotkalaiseen hotelliin viikonlopun, joten kävimme tuolla reissulla myös Vellamossa =). Ihanaa kuulla, että välillä saa henkäistä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, Vellamo olikin teille jo tuttu. Olipa tosi kiva kuulla, että tykkäsit(te) =)
   Tapahtumarikkaiden työpäivien jälkeen olen autuaana nauttinut rauhaisasta elosta ja olosta =D

   Poista
 5. Apua, toi sukeltaja on pelottava. :D Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se tosiaankin on. Ja se roikkuu katosta! =D Kiitos ja oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin! :)

   Poista
 6. Oi mahtavaa, terkuin Majakkahullu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeat näyttelyt ja majakkaseuran panoraamakuvat saivat aikaan syviä huokauksia ♥ Terkuin toinen majakkahullu :)

   Poista
 7. Voi harmi että Kotka on niin kaukana. Näyttely olisi kiva nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan. Omalla autolla Tampereelta on tänne n. 3 tunnin ajomatka, joten jos ei yöksi tänne tuppukylään halua jäädä, niin pitkä päivä siitä silloin tulee ;)

   Poista
 8. Tämän postauksen rentoutta voisi imeä itseensä!
  Mukava kurkata tännekin pitkästä aikaa, kun välillä ei ole nettiä käytössä eikä kännykällä jaksa avata kaikkia sivustoja, liian pieni ruutu.
  Toivotaan aurinkoa tähän helmikuuhun ja sinulle mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tulit visiitille ja ilahduttamaan kommenteillasi ♥ Toivottavasti olet voinut hyvin.
   Itselläni on ollut vaikeuksia rentoutua, mutta viime viikko oli oikea palautumissessio edellisen viikon huolien aiheuttamasta stressistä :) Aurinkoa kaipaillaan kieltämättä, mutta täällä pyryttää vaan lunta, jo kolmatta päivää peräkkäin. Kohta hukutaan kinoksiin ;) Oikein mukavaa viikkoa sinullekin ♥

   Poista