perjantai 16. tammikuuta 2015

Koiranelämää ja vähän emännänkin

Kaksi arkivapaata takana ja edessä on 7 päivän työputki, tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin niistä yksi on koulupäivä.
Vapaapäiväni kuluivat lähinnä siivoillen, ulkoillen, lumitöitä tehden ja monenlaisia rästihommia hoidellen, joista ensimmäisenä mainittakoon uuden verokortin hankkiminen. Pakko myöntää, että hieman ärsyynnyin jonottaessani asiakaspalveluun n. 20 min. ja joutuessani kuuntelemaan nauhoitettua miesääntä, joka ehkä minuutin välein kertoi, että voin tilata uuden verokortin myös netistä, aaaargh, vaan kun en voi! Asiakaspalvelija oli kyllä oikein ystävällinen ja avulias, joten tästäkin hermoja kiristävästä tuokiosta jäi loppujen lopuksi ihan hyvä mieli :)

Meidän pikkukoiran uusi vuosi ei alkanut kovinkaan mukavasti, sillä sen oikeaan poskeen ilmaantui mätäpaise, niin että oikea silmäkin ehti jo melkein muurautua umpeen. On jännä miten koirat pyrkivät viimeiseen saakka peittämään kivun, joten meillä ei ollut aavistustakaan oireilevasta poskihampaasta ennen paiseen ilmestymistä. Lähdin 2.1. ajamaan kiireellä Kouvolan eläinklinikalle röntgeniin, missä selvisi että yläposkihammas on haljennut ja se pitää heti poistaa.
Operaatioon menisi muutama tunti rauhoituksineen päivineen, joten soitin seudulla asuvalle ystävälleni ja sattuikin niin sopivasti, että hän oli matkalla läheiseen kauppakeskukseen tyttärensä kanssa, joten sovimme tapaavamme siellä. Hyvässä seurassa tunnit kuluivatkin melkein kuin huomaamatta, ja pian hoitaja jo soittikin, että potilas on heräämössä valmiina kotiutumaan :)


Kuva on laadultaan heikko, mutta heikko oli potilaan olotilakin.


Seuraavana päivänä koiruus oli lähestulkoon jo oma itsensä ja kehtasi jopa näyttää kieltään naapurin isolle ja ilkeälle uroskoiralle ;)
Lumessa kieriminen poistaa stressiä....
...ja sillä saa turkkiin kauniin lumikuorrutteen :)


Koirilla on kyllä yltiöpositiivinen elämänasenne, jonka saimme taas kerran tämänkin pikkukaverin kohdalla todeta. Turhista ei valiteta, hyvistä hetkistä iloitaan täysillä, eikä ikäviä muistella :)

Tikkien poiston sain sovittua tälle vapaapäivälleni, joten nyt omassa korissaan makoilee rauhoituksen jäljiltä taas hieman surkean näköinen koiruus.
Huomenna tämä virtapiiri sinkoilee taatusti jo ihan joka suuntaan, joten isännän kanssa tekevät varmasti pitkän lenkin, meikäläisen hoivatessa mummoja ja pappoja. Sunnuntaina minulla on iltavuoro, joten aamupäivällä saan toivottavasti ulkoilutettua koiran lisäksi myös kameraa.
Pikku pakkasta ja auringonpaistetta sunnuntaille jo tilailin, nähtäväksi jää, mitä tuleman pitää ;)

Vapaita viettäville toivotan virkistävää viikonloppua ja muille tsemppiä työntekoon! 16 kommenttia:

 1. Aivan ihana ja suloinen. Kyllä, oppia pitäisi ottaa koiran asenteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indi kiittää kehuista :)
   Miksi turhaan murehtia tulevasta ja märehtiä mennyttä, kun voi nauttia tästä hetkestä? Helppoa, ainakin koirille ;)

   Poista
 2. Oi että toista. Koirat ovat kyllä ihmeellisiä olentoja. Meidän Samullekin kerran tuli lasi jalkaan, kun poika vei lenkille. Eikä poika heti ollut edes huomannut asiaa, koska Samu ei vaan pihahtanutkaan asiasta. Kotiin asti kävellessä lasi oli painunut jo kovin syvälle ja oli viikkojen rupeama poloisella, että haava parani.

  Teidän hauveli on niin söpö ja aivan ylivetoja nuo onnelliset lumikuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Minulle tuli ihan kamala olo, kun ajattelin miten valtavan kipeä se mätivä hammas on varmasti ollut, mutta eihän tuollaista voi huomata millään, ennen kuin sitten puoli päätä turpoaa :O
   Puhelimessa selostaessani tilannetta, lupasi lääkäri ottaa Indin hätätapauksena vastaan, vaikka hänellä oli päivä ihan täynnä. Pahimmassa tapauksessa näkö olisi voinut mennä silmästä kokonaan.

   Voi Samua poloista! Olisi niin paljon helpompi ja nopeampi auttaa näitä mussukoita, kun näyttäisivät rehdisti ja reilusti kivun.
   Indi on kyllä suloinen ja aina niin iloinen pikkukaveri :) Koirat ovat ♥

   Poista
 3. Eläimet ovat kyllä niin ihania ja voisimme ottaa paljonkin oppia heidän elämänasenteestaan. Ihanaa, että pikkukoira saatiin hoidettua kuntoon. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :)
   Tässä aamukahvia parhaillaan juon ja pikkukoira kiehnää kyljessä kiinni kuin kissat konsanaan ♥ Oikein hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Voi ressua, hyvä, että saitte kaverin taas kuntoon.

  Täällä vastaava virtäpiiri herätteli minua jo ennen aamu kuutta tassullaan leikkimään. Sain kaverin sammumaan vasta kahden tunnin lenkin ja tunnin koirapuistossa riehumisen jälkeen.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on kieltämättä tosi helpottunut. Antibioottikuuri alkoi onneksi heti tehoamaan ja paise hävisi lähes yhtä nopeasti kuin tulikin.
   Hih, siellä taitaakin olla vielä muutamaa astetta vilkkaampi ja nuorempi virtapiiri! Kolme tuntia ulkoilua näillä liukkailla ja vetisillä keleillä on kyllä jo hatunnoston arvoinen suoritus =)
   Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista
 5. Sellaisia ne koirat ovat, sitkeitä pikkuisia otuksia. Ja varmasti oli hänellä ilo ylimmillään jo siitäkin syystä, että vaiva oli poissa. Meillä on koirista paljon opittavaa =D. Hän on kyllä super suloinen varsinkin tuossa kuvassa jossa on saanut lunta päälleen =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ja tämäkin sitkeä pikkuotus hyppeli ja juoksenteli koko 1,5 tunnin lenkin ajan innoissaan, kun ei ole enää kipuja. Osaavat todellakin nauttia jokaisesta hyvästä hetkestä.
   Söpöhän tuo mokoma on ja taitaa hyvin tietää sen itsekin ;) Nyt itse nautin lyhyestä kahvihetkestä ja sitten lähden ajelemaan töihin. Hyvää pyhän jatkoa sinulle! :)

   Poista
 6. Voi mikä söpöliini onkaan tuo teidän koiruli! Ja onneksi kaikki taas hyvin :)
  Mahoton, mikä työputki sulla menossa, tsemppiä vaan :) Oletko jo hyvin päässyt sisälle talon tavoille ja homma luistaa, saitko kivan ohjaajan/ohjaajat, toivottavasti :)) hengessä täällä mukana!
  Tsemppiä viikkoon ja työiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo Indi melkoisen söpö pikku pörriäinen :)
   Kiitos! Aiemmin minulla on ollut kaksi tai useampikin ohjaaja, niin olen voinut työskennellä pelkästään arkisin kahdessa vuorossa ja saanut aina viikonloput vapaiksi. Tällä osastolla ei ole kuin yksi varsinainen ohjaaja, jonka kanssa ihan paria/kolmea kertaa lukuunottamatta teen samaa vuoroa. Ihanat ohjaajat ja oikeastaan kaikki työntekijät todella ystävällisiä ja mukavia. Monia uusia juttuja jo oppinut ja varmuutta olen saanut myös paljon lisää :)
   Kiitos kovasti ja sinulle myös tsemppiä niihin loppurutistuksiin! ♥

   Poista
 7. The beautiful big dog seems to love the snow and the cold.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Glennis,
   he really loves the snow and cold :)
   He is a grown-up Kleinspitz, so he is quite small dog with very big coat ;)

   Poista
 8. Sisukas koiruli! Siinä esimekkiä meille, vaikkei hammassärkyä kannattaisi salata...Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Koiruudet ovat sisukkaita ja iloisia, sekä osaavat hetkessä elämisen taidon. Tosin kipuja ei tosiaankaan kannattaisi salailla missään tilanteessa, ei koirien eikä meidän ihmistenkään :)

   Poista