sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kiitoskirja


Joulukuussa esikoiseni kotia kuvatessani, huomasin lasipurkin, joka oli täpötäynnä paperilappuja, joihin oli kirjoitettu onnellisia muistoja. Monissa blogeissakin oli viime vuonna postauksia tästä "onnellisuusprojektista" ja ajattelin itsekin aloittaa sellaisen. Tämä ajatus jäi jostain syystä ajatuksen asteelle ja onnellisia hetkiä varten varaamastani lasipurkista löytyy tälläkin hetkellä tuoksutuikkuja ;)Noh, tässä eräänä päivänä lukiessani Lady of the Mess -blogia, niin kuinkas ollakaan innostuin hänen ideastaan kirjoittaa ylos joka päivä 5 asiaa, joista on kiitollinen. Ja joka päivä tietysti eri asiat. Kiitoskirjaksi sopii paremmin kuin hyvin ihanalta ystävältäni Jenniltä syntymäpäivälahjaksi saamani mustakantinen vihko, joka kertoo niin antajansa, kuin saajansakin erinomaisesta huumorintajusta ;)
Tunteellisen, tulisieluisen ja herkän naisen elämässä eriasteisia romahduksia aina silloin tällöin tapahtuu, milloin mistäkin syystä ;)
Kuten eräälle upealle bloggaajalle tänään totesin, elämä on laiffii, eikä tätä pidä ottaa liian vakavasti. Tätä yritän itsellenikin tolkuttaa aina kun joku asia alkaa liikaa ahdistamaan. Katseet kohti tulevaa ja mielessä onnen ja kiitollisuuden tunteita aikaansaavat asiat, niin eivätköhän romahduksetkin vähene ........ tai ainakin loivene.

Maa on taas valkoinen ja läheinen metsätie jäässä, joten taidanpa huomenna muistuttaa sekä itseäni, että vanhaa, rakasta potkukelkkaa sen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta...
...vauhtia ja valoa tulevaan viikkoon!

ps.  Tervetuloa Marika lukijakseni 


22 kommenttia:

 1. Hieno tuo Kiitoskirjasi. Tuossa pohdin, että minullekin kirja sopii paremmin kuin lappuset purkkiin - systeemi. Vielä en ole aloittanut kirjaani. Aloitin suuresti :) kun minäkin tuota Ladyn tarinaa luin; minulla alkoi soida päässäni Violetta Parran kaunis laulu: Elämälle kiitos (Arja Saijonmaahan sen suomeksi lauloi) ja olkoon se nyt vaikka tammikuun kiitokseni. Laulu kertoo niin paljon kiitoksista.
  Ja tuo potkukelkka ja kuva siitä, upeita ovat... Luistavaa keliä ensi viikkoon, ystäväiseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin :) Päiväkirjaa en kirjoita, joten ajattelin ensin että siitä tulee reseptikirja tms. mutta kun päätös syntyi, tiesin heti mihin kirjaan kiitokseni tallennan :)
   Ajattelin kirjata kaikki ihan pienetkin ilon, onnen ja kiitollisuuden aiheet ja uskon että opin niitä tämän vuoden aikana löytämään entistä enemmän.
   Kiitos kultainen Tuulia kauniista sanoistasi ♥ Ja kyllä, luistoa toivotaan, ettei vauhdi hyydy ;)
   Yksi tämän päivän kiitokseni aihe olette te, kannustavat, ihanat ja upeat blogiystävät!
   Ihanaa viikkoa sinulle ♥

   Poista
 2. Taannoin lukemani(ja postaamani) kirjan innoittamana tartuin tuumasta toimeen. Pieni muistikirja täyttyy ilon ja kiitoksen aiheista, pienenpienistä asioista, jotka huomatessaan tuntee ilon pulpahtavan pintaan. Lista pitenee lähes päivittäin. Huomaan, että tarkkailen kaikkea uusin silmin, ahnaasti ja kiitos sydämellä. Niin tai näin, mutta mukavalta ja hurjan positiiviselta se tuntuu!! Kiitollisuutta, iloa ja valoisuutta päiviisi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa postauksesi ja heti jo tämä lainaus kirjasta kuulostaa hienolta, tavoittelemisen arvoiselta "Kun keskityn hetkeen täydellisesti, ajan kulku hidastuu ja elän hetken koko täyteyden, reunoja myöten täyden hetken."
   Uusin silmin ja ahnaasti toivon minäkin jatkossa oppivani näkemään jokaisena päivänä pienen pieniäkin ilon ja kiitoksen aiheita. Niistä se onnellisuus koostuu, pienistä palasista :)
   Positiivisuutta ja hyvää mieltä ei voi koskaan olla liikaa ja niitä toivon lisää sinunkin kulkuasi keventämään ♥

   Poista
 3. Potkukelkkailu tuo yhden ilon päivään lisää:) Minusta se on hurjan hauskaa.

  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Ja se on todella hauskaa.

   Poista
 4. Kiitos muistutuksesta, tuo onnellisten hetkien purkki minun onkin pitänyt laittaa esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Paremmin sitä muistaa niitä lappusia kirjoitellakin, kun purkki on esillä :)
   Onnellisia hetkiä viikkoosi ♥

   Poista
 5. Minulla on jo toista vuotta käytössä onnellisten hetkien keräily pieneen pärekoriin postit-lappusilla. Se on hieno hetki käydä ne parhaat muistot vuoden lopuksi vielä kerran läpi ja hymistellä sydän täynnä kiitollisuutta. Se auttaa myös näkemään laajempia kokonaisuuksia: elämän parhaat hetket eivät liity esim. tavaroihin tai menestykseen, vaan yleensä läheisiin, luontoon ja yhteiseen mukavaan tekemiseen.

  Ihana tuo muistikirjasi :D Kiitolliset ovat tutkimuksen mukaan sekä onnellisempia että terveempiä, joten intoa uudelle projektillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että on hienoa vuoden lopuksi käydä ne parhaat asiat vielä uudelleen läpi ja aivan varmasti siinä hetkessä on kiitollisuutta ja onnea sydän tulvillaan.
   Kiitos merenneito ihanasta kommentistasi, joka lisäsi intoani tähän projektiin vielä entisestään :)

   Poista
 6. Tasan vuosi sitten ajattelin aloittaa tuon "purkin keräämisen", mutta se jäi jonnekin arjen kiireiden alle. Kiitos siis muistutuksesta ja hyvää tätä vuotta! :)

  P.S. "Tunteellisen, tulisieluisen ja herkän naisen elämässä eriasteisia romahduksia aina silloin tällöin tapahtuu, milloin mistäkin syystä" - tämän voin allekirjoittaa omaltakin kohdaltani. :D Ei varmasti tule tästäkään vuodesta tylsä tällä sielun & ruumiin kombinaatiolla varustettuna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kävi samalla tavalla ja purkki toimii edelleenkin tuoksuvien tuikkujen säilytyspaikkana ;)
   Täysillä ja useimmiten enemmän tunteella kuin järjellä kun täällä mennä porhaltaa, niin aina välillä sattuu ja tapahtuu =D Eipähän tosiaan tule tylsää olemaan tänäkään vuonna :)
   Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle! ♥

   Poista
 7. Elämässä on niin paljon asioita, joita pitää itsestään selvyyksinä,
  tekee todella hyvää miettiä, mikä se oikein tekee onnelliseksi, tai edes ilahduttaa.
  Kirjoitan ihan joka päivä ns.päiväkirjaa, olen tehnyt niin vuosikausia!
  Sisältö on kuitenkin sellaista, ettei haittaa jos se olisi jäänyt ulottuville, toisen luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olet aivan oikeassa! Ihan hävettää välillä miten minäkin sorrun pitämään joitakin asioita itsestäänselvyyksinä. Ei luulisi tällä elämänkokemuksella ja menetyksillä enää mitään pitävän sellaisena.
   Päiväkirjan kirjoittaminen auttaa varmasti tiedostamaan selkeämmin sen kaiken hyvän, jota ympärillämme on, ja itse olen huomannut, että kun jonkun asian kirjoittaa, sen myös muistaa paremmin. Tätä menetelmää olen esim. opiskelussa käyttänyt menestyksekkäästi hyväksi.
   Kiitos Vikki sinulle ♥ Nyt uskon entistä vahvemmin onnellisempaan tulevaisuuteen.

   Poista
 8. Itsensä vahvistaminen positiivisen avulla on loistoidea! Paljon siis tsemppiä hyvään projektiin. Toivottavasti voit vuoden päästä todeta, et sie et ennää romaha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä superpositiivisesta viestistä sinulle Pilvi! =D
   Tsemppiä olen nyt tähän projektiin saanut teiltä ihanilta naisilta niin paljon, että vuoden päästä voin luvata, että mie en romaha ;)


   Poista
 9. Voi kuinka kiva muistikirja :) Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyilyttää jo valmiiksi aina kun sen näkee ;)
   Kiitos samoin sinulle Nonna!

   Poista
 10. Upea idea tuollainen purkki. Tosin muistikirja menisi paremmin mukana myös lomalla ja matkoilla =D. Ja potkukelkka, meillä on maalla myös sellainen eikä siellä hiekoiteta teitä, joten välillä pääsemme juniorin kanssa laskemaan kelkalla. Se se vasta on hauskaa =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniskin tuo lasipurkki on, mutta kuten jo totesit, muistikirja kulkee näppärästi mukana myös reissun päällä :)
   Meidän kulmillakaan ei kaikkia teitä hiekoiteta, joten täällä pääsee säiden suosiessa potkuttelemaan pitkiäkin matkoja ja se on hikistä, mutta hauskaa puuhaa :)

   Poista
 11. Ihana äiti toi on tosi hyvä idea!! Minulla kulkee päiväkirja mukana vähän joka paikassa, joten sieltä aina saan poimittua reissun jälkeen ne parhaat hetket purkkiin, mutta tuollainen positiivisuuden kirja olisi mahtava! Sulla on niin ihana käsialakin, että kirjasta tulee myös ulkoisesti kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun en kirjoita päiväkirjaa, niin ajattelin että muistikirjaa voin alkaa kantamaan mukana myös lomalla ja aina veneillessä eli hyviä asioita luulisi löytyvän vaikka kuinka paljon :)
   Eipä ole käsiala enää niin kaunis, kun en ole pitkään aikaan kaunolla mitään kirjoitellut. Koneella vaan näpytellään nykyään kaikki ;)
   Yritän kirjoittaa kauniisti ja siististi. Ja kiitos kulta ♥

   Poista