lauantai 6. joulukuuta 2014

Iloinen itsenäisyys

Ajattelin näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä esitellä teille lyhyesti Haukkavuoren näkötornin, johon itsekin vasta hiljattain tutustuin. Se sijaitsee Kotkansaaren korkeimmalla paikalla ja sieltä avautuvat hienot näkymät kaupungin ylle. Tornin huippu on n. 72 m merenpinnan yläpuolella, ja Kotkan keskustaa lähestyttäessä, niin autolla kuin veneelläkin, näkyy tämä kaunis maamerkki jo kaukaa. Kirkkaalla ilmalla tornista voi nähdä pohjoiseen aina Kouvolan keskustaan (n. 47 km), sekä etelään Suomenlahdelle ja Suursaareen asti (n. 40 km).
Näkötornin alatasanteelta löytyy italialainen ravintola sekä lisäksi tornin entisestä vesisäiliöstä ja pumppuhuoneesta löytyvät galleriat, joissa on esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Tämä torni rakennettiin alunperin vesitorniksi v. 1920 ja sen huipulta lotat valvoivat ilmatilaa koko toisen maailmansodan aikana. Kyseessä on siis erittäin mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen paikka.
Pysähdyin hetkeksi tämän tornin kylkeen kiinnitetyn kyltin äärelle ja lausuin mielessäni lämpimät kiitokseni kaikille itsenäisyytemme puolesta taistelleille. Kiitoksen lähetin jälleen kerran myös rakkaalle, edesmenneelle sotaveteraanipapalleni 
Itsenäisyys on kiitollisuuden ohella myös iloinen asia. Juhlitaan sen meille antamia mahdollisuuksia sekä niitä asioita, jotka Suomessa ovat hyvin. Itsenäisyyden ansiosta meillä on myös mahdollisuus ottaa kantaa  ja olla mukana kehittämässä tätä rakasta isänmaatamme entistä parempaan suuntaan. 


Levollista ja iloista itsenäisyyspäivää kaikille!8 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Työssäsi ja jo nyt varmaan kuulet monta tarinaa tuolta sota-ajalta.
  Minua niin kosketti erään kiltin papan rukous, jonka hän lausui joka ilta. Hän pyysi anteeksi, että oli sodassa joutunut tappamaan ihmisiä. En silloin osannut hänen rukoustaan häiritä eikä se ehkä olisi ollut soveliastakaan, mutta tuntui pahalta, että hän joutui niin paljon katumaan, kun sota ei kuitenkaan ollut hänen syynsä!
  Kiitos meidän vanhuksille, kaikille!
  Kiitos turisteilu vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Muutaman tarinan olen jo nyt kuullut sodasta ja sodan jälkeisestä ajasta. Myös mm. syyllisyydestä, peloista ja painajaisunista sain kuulla. Pala kurkussa olen heidän kertomuksiaan kuunnellut ja kunnioitus tätä sitkeää ja sisukasta sukupolvea kohtaan on vain kasvanut entisestään.

   Ajattelin esitellä tuon tornin jos vaikka ensi kesänä esim. meripäiville joku sattuisi tänne saapumaan, ja koska seuraavana aurinkoisena päivänä (jos on vapaata) ajattelin kiivetä tornin huipulle kuvaamaan. Niin ja kyllähän tuota italialais-suomalaisen pariskunnan pitämää ravintolaakin pitää käydä joku kerta testaamassa :)

   Poista
 2. Onpa omaperäinen, hieno rakennus. Se ansaitsikin tulla juuri tänään esitellyksi. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle! Olen samaa mieltä, että kyse on mitä iloisimmasta asiasta.

  VastaaPoista
 3. Hieno esittely. Kivan näköinn ja värikäskin. Se on ollut hyödyllinen rakennus ja siksi arvoisensa muisto säilytettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki! :) Minusta on hienoa, että vanhoille rakennuksille keksitään uusia käyttötarkoituksia ja tuo torni on pimeässä upeasti valaistuna erityisen kaunis. Varsinkin kun sitä mereltä päin kotiin palatessaan katselee :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen paikka totisesti! Ja jälleen meillä on yksi yhteinen asia, minunkin edesmennyt pappa oli sodassa =). Todellakin olen kiitollinen heille kaikille, jotka mahdollistivat sen,että saamme elää vapaassa Suomessa. PS: tutun näköinen majakka =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, taas yksi uusi yhteinen asia! =D
   Aika monen majakkahullun kotoa taitaa löytyä ellei ihan samanlaista, niin ainakin samankaltaisia majakkalyhtyjä ;)

   Poista