sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Metsää ja merenrantaa

Perjantaina oli pienten pikkujoulukemujen aika ja kuin tilauksesta, alkoi alkuillasta satamaan lunta. Ensilumi on aina yhtä virkistävä kokemus ja valaisee paitsi mieltä, myös maisemaa. Neljän pirtsakan naisen voimin vietimmekin varsin vauhdikkaan ja virkistävän illan. Kiitos vielä teille ihanat ystävät 

Eilen teimme metsäkävelyn lähimetsässämme ja tänään taas suuntasimme askeleemme meren rannalle, missä kiersimme luontopolun. Vaikka meiltä ei ole kuin n. 6 km matkaa meren rantaan, niin lumen määrässä huomasi heti eron. Rantakallioilla ei ollut juurikaan lunta ja vesi oli edelleen tosi alhaalla, joten pääsimme kulkemaan rantoja pitkin hyppelemällä kiveltä toiselle. Ihan kuin veneilykaudella konsanaan :) Oli myös täysin tyyntä ja ihanan hiljaista... ja noita sieluni maisemia olisin voinut katsella vaikka kuinka pitkään.

Kotipihammekin muuttui lumipeitteen ansiosta kertaheitolla kauniimmaksi ja koiruus pääsi vihdoin tekemään "lumienkeleitä" ;)
Seesteistä sunnuntai-iltaa sekä alkavaa viikkoa!


18 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ensilumi on niin suloista. Ja merikuvat... niitäkin voisi katsoa vaikka kuinka.
  Ekat pienet joulujuhlat vietetty täälläkin perjantaina. Nyt alkaa olla jo pakko uskoa, että se joulu on lähellä. Valmisteluja en ole kylläkään tehnyt.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! :)
   Saa nähdä pysyykö lumi maassa ja onko meri auki vielä joulunakin. Toivoisin valkeaa joulua ja lumikenkäretkiä on jo ihan ikävä, mutta ensin keskitytään joulun odotukseen ja ilman stressiä tietenkin :)

   Poista
 2. Se on aina yhtä ihmeellistä ja uskomatonta miten paljon lumi valaisee!
  Nuo rannalla ottamasi kuvat ovat erittäin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Huikean hienoa on kävellä lumisessa metsässä kuun valossa. Tähän asti on otsalamppu ollut kovassa käytössä ;)
   Kiitos kovasti Vikki! Valo ja peilityyni meri yhdessä tekivät taikojaan :)

   Poista
 3. Voi että miten upeat kuvat. Sinä se osaat :). Kiva, kun ensilumi ei heti sulanut pois vaan ilahdutti meitäkin edes muutaman päivän. No, ensi viikosta ei tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Pilvi sinua. Kaunis kiitos ihanista sanoistasi! Minusta lumisessa metsässä oli satumaisen kaunista, mutta kuvani eivät tee oikeutta niille maisemille. Tämänpäiväiset kuvat meren rannalta onnistuivat paljon paremmin. Värisävyt ja peilityyni meri olivat niin kaunista ja rauhoittavaa katseltavaa ettei paremmasta väliä :)
   Toivottavasti kaikki lumet eivät sula pois ja valkoinen joulu, se on toiveissa tänäkin vuonna.

   Poista
 4. Merikuvat on todella upeat, eikä vähiten sen takia kun siellä on niin vähän lunta :)
  Ensilumi on nättiä luonnossa ja ilmeisesti eritoten maalla, mutta kaupungissa siitä ei saa kaunista tekemälläkään. Tiet aurattiin heti ja nyt ne on märkää mustaa asfalttia ym ym... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Orvokki! Meren rannalla ei tosiaan ollut paljoakaan lunta, mutta minustakin maisema oli kauniimpi juuri tällaisena :)
   Kyllä lumi on kaunista nimenomaan luonnossa ja myös esimerkiksi täällä pienessä taajamassa, noin 9 km:n päässä kaupungin keskustasta. Viimeistään helmikuussa alan jo silti toivomaan että lumet sulaisivat ja kevät tulisi aikaisin. Lyhyt talvi, paras talvi ;)

   Poista
 5. Oi että miten kauniita maisemia ja kuvia. Mieli oikein seestyi. <3

  Kaunista sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, iloa ja hyvää mieltä tuovasta kommentistasi ♥
   Valoa ja voimaa marraskuun tummiin iltoihin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle Nonna! :)

   Poista
 7. wau, niin kaunista! taivas ja meri kuin yhtä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Sussi! :) Aurinko toi vielä kauniin kultaisen lisänsä maisemaan. Kyllä luontoäiti osaa ♥

   Poista
 8. Nuo merikuvat ovat vain niin kiehtovia!
  Iloa viikkoon, vaikka jo puolessa ollaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun merenrantamaisemaksi yllättävän kaunis ja värikäs. Tai sitten en vain ole osunut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan aiemmin ;)
   Kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 9. Vaikka en juurikaan lumesta välitä, niin kyllä se ensilumi aina sykähdyttää kivasti. Tosin täällä Espoon suunnalla on lunta nähty vain kerran ja sitten onkin satanut vettä. Kauniita kuvia oli jälleen ihasteltavana =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä pidän lumesta ja kunnon talvesta, mutta haluaisin lunta nimenomaan nyt, tähän pimeimpään vuodenaikaan. Vähäinenkin lumimäärä toisi kaivattua valoisuutta ja minusta on ihanaa kun luonto peittyy puhtaanvalkoisen lumen alle. Lumi vaimentaa myös ääniä ja luo omanlaisensa tunnelman......... ja kruunaa oikean joulun tunnelman :)
   Kiitos Katinka! ♥ Omasta mielestäni nuo merenrantakuvat kuuluvat tämän vuoden parhaimpiin.

   Poista