perjantai 17. lokakuuta 2014

Syyssateita ja -säteitä

Viime perjantaina sai Esteri ansaitsemansa erävoiton ensimmäistä kertaa tällä veneilykaudella. Se tarkoittaa siis sitä, että huhtikuisen veneenlaskun jälkeen olimme ensimmäisen kerran perjantain ja lauantain välisen yön kotona. Kaikki viikonloput olemme tällä kaudella viettäneet vesillä, mutta nyt lähtö viivästyi sen verran myöhäiseen ajankohtaan, että pimeässä, kylmässä tuulessa ja kaatosateessa ei huvittanut lähteä yhtään mihinkään.

Lauantaiaamu valkeni kuitenkin lähes pilvettömänä ja aurinkoisena, joten suuntasimme lähisaareen heti aamusta. Raikasta, rauhallista ja rentouttavaa. Siinä päällimmäiset tunnelmat tämänkertaisesta saariretkestä. Vielä yksi r-kirjaimella alkava sana tuli kyllä mieleen, mutta siitähän viimeksi jo postasinkin ;)

Tässä taas muutamia saaressa napsimiani kuvia tuulisessa, koleassa ja hieman utuisessa säässä.
Aurinko jaksoi vielä edelleenkin uhmata lämmöllään kylmää tuulta vastaan ja suojaisassa kallionkolossa oli mukava kuunnella aaltojen kohinaa ja nauttia näistä syksyn viimeisistä säteistä.
Talvi tekee jo selvästi tuloaan ja varjot pitenevät entisestään.
Saimme kuitenkin vielä nauttia syksyisen saaristoluonnon kauniista ja kirkkaista väreistä.


Tulevana viikonloppuna onkin jo aika kaivaa autotallista sisätilalämmittimen piuha esiin, koska yöpakkaset ovat saapuneet, tuskin jäädäkseen, mutta kuitenkin. Alkaa olla myös aika valmistautua veneen nostoon ja tämän kauden päättymiseen. Todella hieno ja ennätyspitkä kausi takana onkin!

Eipä tässä enää muuta tällä kertaa kuin oikein hyvää yötä rakkaat ystävät ja virkistävää viikonloppua!

-ansku-


14 kommenttia:

 1. Aina yhtä kaunista! Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ja oikein mukavaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sitä samaa sinulle Nonna! :)

   Poista
 3. Oi mitä upeita syysvärejä saaristomaisemissa! Kiva että tekin Pääsitte vielä merelle. Tämä on nyt loppusyksystä vähän tällaista sääbingoa aina viikonloppuisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hetki saadaan nauttia syksyisistä saaristomaisemista, ihanaa! Sitä tämä juurikin on, mutta kiva kun pääsee vielä edes yhden yön reissuille ennen talven tuloa :)

   Poista
 4. Enpä taida tietää toista, joka ihan jokaikinen viikonloppu olisi ollut vesillä! Kunnioitettavaa ja hienoa, että siihen on teillä ollut mahdollisuus. Syksyn kirpeä ilma on niin käsinkosketeltavasti läsnä jälleen upeissa kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä piti kyllä itsekin hieman hämmästellä =D Toukokuussa luovutimme kerran jo lauantaina ja lähdimme saaresta kotiin saunomaan, kun tuuli yltyi kovaksi ja alkoi myös satamaan kaatamalla vettä. Muistaakseni uusi puulämmitteinen kiuas tuli silloin testattua ;) On tämä ollut monin tavoin historiallinen veneilykausi ja upea sellainen. On taas paljon ihania muistoja tallennettuna niin koneen kuin pääkopankin kovalevylle ;) Olipa kauniista sanottu, kiitos Pilvi! ♥

   Poista
 5. Ihania, kuulaita, syksyisiä saaristokuvia ja tunnelmia. Voin melkein aistia meren ja tuoksut! Talven varalle on teillä haettu muistot ja voimat saaristosta. Se on se paras voima-akku!
  Syyskuulasta viikonloppua! ✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! On tosi hienoa kun kausi on ollut näin pitkä. Kunhan parin viikon kuluttua saamme veneen peiteltyä talviunille, voinkin aloittaa pikkuhiljaa valmistelemaan joulun tuloa ;)
   Täällä sataa nyt vettä kaatamalla, mutta kohta pukeudun sadeasuun ja lähden siskon kanssa lintujen ruokintapaikalle viemään tirpoille lisää syötävää. Suloista sunnuntaita sinulle!

   Poista
 6. Kauniita kuvia! Enpä lainkaan ihmettele, että olette olleet kaikki viikonloput vesillä, on teillä niin hienot ja voimaannuttavat saaristomaisemat. Arvaan myös hiipivän haikeuden, mutta katse tulevaan, sieltä se uusi kausi jälleen talven jälkeen koittaa. Yöpakkasia on ollut jo täällä länsirannikollakin ja eilen saimme ensimmäiset hennot lumihiutaleet. Talvi lähestyy. Pysytään lämpöisinä, valoa ja iloa luoksesi ihanainen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Oikeassa olet, hieman on haikeutta ilmassa, mutta se taitaa kuulua vakiona veneilijän syksyyn ;) Toivon että saamme viimeistään jouluksi lunta ja pakkasta, sillä pimeys ja vesisade ovat ankea yhdistelmä. Ihana olisi myös päästä lumikenkäilemään, kävelemään lumisessa metsässä ja meren jäällä sekä istua tulilla eväitä syöden ja talvisista maisemista nauttien.
   Täällä on sateista ja tuulista, mutta lääkkeitä harmautta vastaan löytyy kynttilöistä, villasukista ja lämpöisistä, lempeistä ajatuksista, joita lähetän myös sinulle ♥

   Poista
 7. Ihania kuvia! Meillä näytti eilen melkein yhtä kauniilta. Tänään ollaan jumissa Sipoon Kaunissaaressa. Odotellaan, että hurrikaanin jälkimainingit jättäisivät meren rauhaan ja päästäisiin kotiin. Keli on siis eiliseen nähden aivan päinvastainen. Eihän täällä suojaisessa satama-altaassa ja lämpimässä veneessä mikään hätä ole, mutta kun töihin pitäisi päästä ��
  Sun täytyy tehdä upeista kuvista "kausikirja", johon voi talven tullessa uppoutua muistelemaan upeaa venekesää.
  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Myy! Niin täälläkin oli taas eilen huippuhieno päivä. Tänään myrskyääkin melkoisesti ja vettä on satanut koko päivän lähes tauotta. Meidän piti palata jo eilen kotiin, kun uusi (4kk sitten ostettu) lämppäri lakkasi yhtäkkiä toimimasta. Tuli muuten todella nopeasti vilu, hrrrr. Onneksi on takuu voimassa, mutta harmitti silti.
   Voi sentään, toivottavasti pääsette sieltä turvallisesti kotiin! Keli näyttää aika hurjalta.

   Ei voi olla totta!! Ajatuksemme ovat kulkeneet täysin samaa uraa! =D Juuri eilen kerroin isälleni puhelimessa että haluan taittaa blogistani kuvineen ja juttuineen päivineen kirjan tai oikeastaan kaksi. Vuosi 2013 ja 2014 omina pikku kirjoina :) Isäni kun on taittamisen mestari ja osaa käyttää monia eri alan ohjelmia, niin hän tulee auttamaan minua.
   Toivotan teille turvallista kotimatkaa sekä ihanaa syksyn jatkoa! :)

   Poista