sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kuulaan kirpeää

Eilinen aamu valkeni kauniina, mutta koleana. Keulapiikissä oli kuitenkin lämppärin ansiosta varsin mukavat oltavat. Aurinko alkoi hiljalleen nousta taivaanrannan takaa, joten ei muuta kuin äkkiä villaista alle, tuulenpitävää ylle ja kameran & koiran kanssa ulos kuulaan kirpeään aamuun.

Kuvaussession jälkeen aamupalaa nauttiessamme tuli yhtäkkiä hiirenhiljaista. Siis mitä ihmettä, lämmitin oli sammunut?! Mieheni meni katsomaan mikä on homman nimi ja näytössä komeili lyhyesti ja ytimekkäästi: Error.
Ei voi olla totta! Neljä kuukautta sitten ostettu lämmitin siis hajosi. Onneksi siinä sentään on takuu voimassa, mutta pakko myöntää että silti harmitti.
Söimme aamupalan kuitenkin kaikessa rauhassa loppuun ja lähdimme tekemään kävelykierroksen Sapokkaan sekä piipahdimme samalla myös kalamarkkinoilla.
Pari tuntia myöhemmin palasimme veneelle ja voihan vitalis että siellä olikin kylmä. Pakkasimme pikaisesti kamat kasaan ja lähdimme kotiin.

Tyhjensimme terassin, siivosimme pihavaraston ja minä jopa innostuin haravoimaan. Kaivoin myös esiin lintulaudan, jonka täytin pähkinäsiemensekoituksella ja ripustin vielä talipallotelineen piha-aitaan. Nyt on pikkutirppojen ravinnon saaminen turvattu ja minä puolestani saan taas nauttia niiden iloisesta seurasta koko talven :)

Verkoilta palaamassa jo ennen auringonnousua.


Mastoton purjevene aamu-usvassa matkalla telakalle..................haikeus hiipii mieleen.


Lehtiä enemmän maassa kuin puussa. Tänään on tuuli irrottanut varmasti kaikki loputkin.
Näitä ruusuja katsellessa oli vaikea uskoa että eletään lokakuun loppupuolta.Tämä äitiorava tarkkaili minua uteliaana, mutta tosi valppaana, sillä olihan hänellä kaksi lapsukaista, joista toinen pysytteli visusti piilossa, eikä suostunut näyttämään kuin selkäpuolensa minulle ;)
Tämä toinen nautiskeli alaoksalla auringon lämmöstä. Sain siitä napattua tämän yhden ainoan kuvan ennen kuin äitiorava antoi "käskyn" ja kiltti pikkuorava säntäsi häntä suorana turvallisemman matkan päähän minusta :)


Nautitaan auringosta ja sen lämmöstä vielä niin kauan kuin sitä riittää. Väriä viikkoonne! :)

16 kommenttia:

 1. Oiii, miten ihanan söpö pikkuorava!!! Ja upeasti taltioitunut aamu-usva merikuviin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuinen oli kyllä tosi suloinen! :) Olisi pitänyt herätä vielä hieman aikaisemmin, mutta olen aamu-uninen, joten usva ehti hieman jo hälvetä ennen kuin ehdin kameran kanssa paikalle ;)

   Poista
 2. Onnellinen on myös ihminen, joka ei liikaa piittaa pienistä vastoinkäymisistä. Lämmittimet on teknisiä laitteita, niillä on aina pieni "jekku" mielessä - nimimerkillä: "Paljon saanut kokea".

  Syksyiset aamut veneessä on täysin erilaisia kokemuksia kuin mihin kesän aikana tottuu. Jo pelkästään se, että näkee auringon nousevan, on jotain aika erikoista. Valo, hiljaisuus, koleus - kaikki kertoo omalla tavallaan sen, että nyt alkaa olla aika luovuttaa tältä kaudelta.

  Sinulla on paljon upeita kuvia kuluneesta kesästä, niitä katselemalla saat kesän hienot muistot helposti palautettua mieleen. Ja se uuden kesän odotus ja suunnittelu, se se vasta ...

  Pirteästi pimeyttä päin!

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Huokaisimmekin helpotuksesta ettemme olleet missään kauempana, sillä tässä vaiheessa kautta olosuhteet ovat jo todella kosteat ja kylmät. Ehkä olemme tottuneet liian hyvään, kun edellinen lämmitin toimi moitteetta ja se oli sentään 25 vuotta vanha. Kesäkuussa se sitten hiljeni lopullisesti, kuten nyt tämä 4 kk vanha aparaatti. No, ehkäpä saamme tilalle paremman tai sitten emme ;)
   Pirteästi pimeyttä päin, siinäpä hyvä nimi postaukselle =D

   Poista
 3. Aattele, jos se olisi hajonnut yöllä! Aina löytyy onni onnettomuudessa, mutta toivottavasti saatte vian takuun piiriin. Harmillista säätöä silti.

  Kuulaan kauniit kuvat, ihailen - taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Saaressa, yöllä, sumussa tai myrskyssä. Kamala kotimatka olisi ollut edessä. Aina tietysti voi sattua ja tapahtua, mutta tässä vaiheessa kautta ollaan pysytelty lähisaarissa varmuuden vuoksi.
   Kaipa noissa sentään 6kk:n takuu on? No, mutta onneksi kausi on lopuillaan, joten ehditään säätää asian tiimoilta vielä kaikessa rauhassa ;)
   Kiitos Pilvi! Tuo aamuhetki pysyy mielessä tosi pitkään. Oli jotenkin harras tunnelma ja niin kaunista että maltoin palata veneeseen vasta kun pakkanen kipristeli sormissa ja varpaissa :)

   Poista
 4. Ihania kuvi ja fiiliksiä! Lauantaina sää todella suosi. Ja onneksi tosiaan, ettei teidän lämppäri sanonut sopimiustaan irti jo yöllä. Vaikkakin voin ottaa osaa harmitukseesi, sillä minä vedän pultit aina nollasta sataan sekunnossa kun joku uusi verme menee rikki. Vaan kuten mummovainaani sanoi: "ei niin huonoa , ettei jotain hyvää" =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :) Hih, tuttua tuo pulttien vetäminen ja tunnustinkin ihan suosiolla että kyllä harmitti. Yritettiin monta kertaa käynnistää lämmitintä uudelleen, mutta sitten oli pakko uskoa sen olevan lopullisesti rikki. Eräs venetuttu kehotti harkitsemaan kamiinan hankkimista. Se ei kuulemma ole pettänyt koskaan. Päätettiin antaa lämppärille vielä kuitenkin mahdollisuus näyttää kyntensä ;)

   Poista
 5. Olipa harmi lämmittimen kanssa, toivottavasti tosiaan menee takuun piiriin.

  Upeaa väriloistoa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten kyllä tosissaan harmittaa ellei mene takuuseen ;)
   Kiitos Sussi! Lauantaina olikin kaikin puolin upea päivä ja aurinko lämmitti, niin että aamun muutamasta pakkasasteesta päästiin päivän mittaan reippaasti plussan puolelle :)

   Poista
 6. Onpa huikean kauniita kuvia. Ja haikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nonna! Hienot ja haikeat olivat tunnelmat yhtäaikaa.

   Poista
 7. Upeita syysmaisemia! Niinhän se haikeus hiipii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kaunista on, mutta kylmää, hrrrr. Ei tässä auta kuin peitellä kiltisti paatti talviunilleen ja alkaa suunnitella pikkuhiljaa seuraavaa kautta ;)

   Poista
 8. Harmillista tosiaan tuo lämppärin hajoaminen!
  Sijaistoiminta sen sijaan kuulosti mukavalle.
  Aivan huikeita kuvia, kiitos näistä!
  Kuviesi ja Tommyn ajatusten parissa oli hyvä aloittaa tämä aamu!
  Iloa omaan arkeesi harmauden keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittihan se, mutta mieheni on nyt tutkiskellut asiaa ja näyttää siltä, että saatoin ns. haukkua väärää puuta ;) Vika ei ollutkaan upouudessa lämppärissä vaan todennäköisesti vanhan veneemme latausjärjestelmässä. Selvitystyöt asian tiimoilta jatkuvat ja nythän aiheeseen on aikaa perehtyä ensi kevääseen asti :)
   Kiitos sinulle taas kerran ihanasta viestistä, jolla toit valoa ja iloa tähän harmauteen ♥
   Tarmoa työssäjaksamiseen ja muistathan pitää hyvää huolta itsestäsi :)

   Poista