torstai 18. syyskuuta 2014

Syystunnelmia saaressa

Työssäoppimisjakso päättyi viime perjantaina, nyt parhaillaan on tutkintoviikko (näyttö) menossa ja sen myös huomaa. Olen töissä uurastamisen lisäksi enimmäkseen vaan nukkunut. Toki kävelylenkit koiran kanssa olen tehnyt joka päivä ja hoitanut kotityöt aika rennolla otteella ns. vasemmalla kädellä huitaisten, mutta siinä kaikki. Onneksi jäljellä on enää huominen aamuvuoro ja sunnuntainen iltavuoro ja sitten, tadaaaa....... kaikki kolme pakollista tutkinnon osaa on suoritettu! Mielestäni tämä on vähintään sellaisen pienen ja hillityn hurraamisen arvoinen saavutus ;)
Ensi maanantaina starttaavatkin sitten osaamisalaopinnot ja minusta on tosi kiva päästä vaihteeksi taas kouluun sekä tavata kaikki ihanat luokkakamut ja opettajat pitkästä aikaa.  

Viime viikonlopusta tulikin yllättäen pidennetty, sillä maanantai muuttui uuden työvuorolistan myötä vapaapäiväksi. Mehän vietimme tietenkin kaikki kolme päivää saaressa, tai tarkemmin sanottuna kahdessa. Heti perjantai-illan hämärtyessä oli aika kaivaa paatin kaappien perukoilta syysvarusteet esiin eli tuikut, myrskylyhdyt, villasukat sekä se kesäkuun kylmyydessä korkattu rommipullo ;) Eräs minua anovasti katsonut nappisilmäkin pääsi kainalooni rapsutettavaksi, joten veneessämme vallitsi kaikin puolin oikein rento ja lämmin tunnelma.Lauantain aurinkoisella kävelylenkillä tuli ihan hiki pintaan, joten pulahdin koiruuden kanssa uimaan ja täytyy tunnustaa, että vesi tuntui aika vilakalta. Virkistävää se kieltämättä kyllä oli!
Vesi oli edelleen todella matalalla ja rannat näyttivät entistäkin kivikkoisemmilta. Ihan uusia hiekkarantojakin oli ilmaantunut yllättäen näkyviin ;)


Tämä hiekkaranta tosin on aina ollut olemassa ja taitaa olla näiden kotivesiemme ehdoton ykkönen, ainakin pituudeltaan.


Nyt kello onkin jo niin paljon, että tämä uupunut uurastaja painuu pehkuihin. Hyvää yötä ja virkistävää viikonloppua!


20 kommenttia:

 1. isot onnittelut tutkintosuorituksista!

  Kuvat näyttävät niin kutsuvilta...

  VastaaPoista
 2. Mikä ihmeen hillitty hurraaminen??? Olet todella ansainnut kunnon aaltoja! Hieno suoritus kerrassaan! Syksyssä on juuri nuo ihanat asiat, jotka kaivoit kaapin perukoilta, ennen kaikkea kynttilät. Ja voi mikä nappisilmä fiilistelijä oli kuvassa, ihana =D. Hän on kyllä niin söpö. Upeita kuvai olit ottanut. Ihanaa alkavaa viikonloppua, se on säätiedotuksen mukaan viimeinen kesäinen viikonloppu. Nautitaan siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä on, hurrataan ja oikein urakalla! ;) Kiitos sinulle kovasti Katinka! Välietappihan tässä vasta on saavutettu, mutta kahdessa vuodessa kun tahkoo päähänsä kolmen vuoden oppimäärän lähestulkoon tauotta, niin pakko myöntää, että kyllä tietää töitä tehneensä.
   Tällä hetkellä jäljellä on enää n. 8 kk opiskelua / työssäoppimista eli erikoistuminen on siis vielä edessä. Ensi kesänä pidetäänkin sitten kunnon valmistujaisjuhlat.
   Indi mokoma tietää olevansa söpö, eikä meikäläinen pysty vastustamaan tuota katsetta, näin se vaan on ;) Saareen lähdettiin tänäänkin heti töistä päästyämme ja viimeiset hetket nauttia kesäisistä keleistä ovat todellakin nyt käsillä. Nautitaan tästä täysillä! :)

   Poista
 3. Kyllä se on Ansku ison hurraan ja kuplajuoman paikka, jos tutkinto kerran tulee valmiiksi! Hieno juttu :)

  Lyhtyjä, kynttilöitä, piemeät illat, karvainen halikamu... olipa siinä suloisia syystunnelmia. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusopinnot hanskassa ja erikoistuminen edessä, joten taitaa se ehkä sittenkin olla ihan juhlan paikka ;) Suuret kiitokset sinulle Merenneito ja oikein ihanaa viikonloppua! :)

   Poista
 4. Onnea!!!!! Hieno suoritus! Ja voi kuinka upeita kuvia. Nämä saaristokuvat saavat minut herkistymään nyt tavallista enemmän. Kirjoitan joskus, kunha pystyn, tämän syksyn luopumisesta, joka ottaa kyllö hirveän koville..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sinulle Nonna! :)
   Voi ei! Aavistelen jo mistä on kyse ja olen hirvittävän pahoillani puolestanne. Uskon että ottaa koville. Voimia ♥

   Poista
 5. Nyt vasta eksyin tänne ja tuon suloisen venekoiran katse ihan sulatti sydämen. Onnea myös opintojen etenemisestä, niissä olevien etappien suorittaminen on aina vähintäänkin kuohuvan paikka :)

  Käypä tutustumassa meidänkin "Aava kutsuu" (b)lokiimme: http://aava.azurewebsites.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva että eksyit tänne tuulien ja tyrskyjen pariin ja kiitokset onnitteluista! :) Aava kutsuu, joten noudatan kutsua ja lähden kurkkaamaan uutta blogituttavuutta :)

   Poista
 6. Vesi on alhaalla siis myös merellä! Vähäluminen talvi verottaa jälkikäteen. Syksyn iltojen pimeys on yllättänyt taas. Mutta lyhdyt ja kynttilät näyttävät aivan ihanilta :-).

  Aivan mahtavia kuvia! Erityisesti tykkäsin taivaskuvasta, nappisilmäkuvasta :-) ja mökkikuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jo monta viikkoa on vesi ollut huomattavasti "normaalia" alempana.
   Kiitos!! Mökin nähdessäni huokaisin miehelleni, että tuossa voisin vaikka asua lopun ikääni. Niin suloinen ja mahtavalla paikalla tuo mökki on :)

   Poista
 7. Niin ja ihanaa, alkaa opinnoissa häämöttää määränpää! Valmistut varmaankin vuoden vaihteessa :-) ? Ikuista opiskeluahan tämä tosin on ;-)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusopinnot ovat huomisen iltavuoron jälkeen tosiaankin takana ja erikoistuminen voi alkaa :) Todistus lähihoitajan tutkinnon suorittamisesta ojennetaan minulle näillä näkymin ensi kesäkuussa ja kuten totesit, opiskelu jatkuu....ikuisesti ;)

   Poista
 8. Onnea.
  Uskomattoman kaunista kuvissani. Tunsin merituulen kosketuksen poskipäillä ja kuulin aaltojen laulun. Osaan vain kuvitella,miten huolet saavat jäädä laiturille,kun narut irroitetaan ja meri kutsuu.....
  Kaikkea hyvää, myötäilijä syystuulia alkavaan viikkosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tinttarus! :) Huolet jätetään mantereelle ja katseet käännetään kohti horisonttia ja uusia, raikkaita tuulia. Aina yhtä vapauttavaa ja virkistävää :)
   Lempeää ja lämpöistä viikkoa sinulle!

   Poista
 9. Hurraa! Ja Onnea! Tutkintosuoritus tehty. Ihania saaristokuvia! Noissa silmä lepää. Tämä kesä on ollut meille poikkeuksellinen... saaristo on jäänyt tosi vähälle. Mutta kiva katsoa kuviasi, niistä välittyy ihania tunnelmia!
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuulia! Hieno veneilykausi lähestyy loppuaan, mutta ehkä vielä muutaman kerran pääsemme saareen, jos hyvin käy. Mukavaa viikkoa myös sinulle! :)

   Poista