sunnuntai 31. elokuuta 2014

Muistelua ja muinaistulia

Viimeisten kolmen viikon aikana olen muistellut menneitä ehkä enemmän kuin koskaan. Suurin syy tähän on varmaankin se, että olen saanut kuulla vanhuksilta todella mielenkiintoisia tarinoita heidän elämänsä varrelta. Kauniita lapsuusmuistoja, liikuttavia rakkaustarinoita, traagisia sotamuistoja...tarinoita täynnä tunteita, täysin vailla katkeruutta. En voi olla ihailematta heidän sinnikkyyttään, rohkeuttaan, elämänhaluaan sekä kerrassaan mahtavaa huumorintajuaan. Vastoinkäymiset eivät ole heille taakka, vaan voimavara!
Forrest Gumpin sanoin: Life's like a box of chocolates, you never know what you're gonna get.

Toinen syy muisteloihin on varmasti myös se, että vietimme viikonlopun saaressa hyvin rauhallisissa ja tunnelmallisissa merkeissä mm. muinaistulia poltellen. "Nykyisin muinaistulia sytytetään Itämeren rannikolla symboloimaan Itämeren maiden yhtenäisyyttä. Samalla muistutetaan mereen liittyvästä historiasta ja kulttuuriperinnöstä. Elokuun lopussa sytytettävät tulet viestivät ihmisten vuosituhansia kestäneestä katkeamattomasta siteestä Itämereen ja lupauksesta ryhtyä toimiin sen suojelemiseksi. Muinaistulia poltetaan myös niiden muistoksi, jotka eivät koskaan palanneet mereltä." Täältä pääset lukemaan lisää muinaistulien yön perinteestä.
Tänään mieheni kanssa kotiuduttuamme, nautimme vielä läheisimpien kesken kakkukahvit syntymäpäiväni kunniaksi. Kiitos kun tulitte ja kiitos vielä ihanista lahjoista ja kukista! Teitte tästä päivästä ihan täydellisen.

Tässä tunnelmia näistä elokuun viimeisistä päivistä:
Sielunmaisemani ja kanssakulkijani ♥ 

Oman elämäni voimavarat lienevät jo kaikille tuttuja. Tässä vielä yksi suloisilta tyttäriltäni saamani lahja: Kuva heistä kahdesta, minulle tärkeimmistä!


Kiitollisena tästäkin tapahtumarikkaasta, ikimuistoisesta vuodesta, käännän katseeni taas yhtä vuotta vanhempana ja toivottavasti vähän entistä viisaampana kohti uusia tuulia ja tyrskyjä...


16 kommenttia:

 1. Kovasti paljon onnea syntymäpäivänäsi ja voi miten kauniit tyttäret sinulla onkaan - elämäsi parhaat lahjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle ihana Pilvi ♥

   Poista
 2. Iloa ja onnea syntymäpäiväsi johdosta! Todellakin kauniit tyttäret, olipa kiva lahja heiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Asetin kuvan olohuoneen lipaston päälle, paraatipaikalle. Tämä taisikin olla paras lahja :)

   Poista
 3. Lämpimät ja isot onnittelut!

  VastaaPoista
 4. Onnea syntymäpäivän johdosta!
  Aivan ihana tuo tyttärien lahja ja kauniit olivat myös nuo omat otoksesi rantamaisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle Merenneito! :)

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut syntymäpäiväsi johdosta <3! Ja voi miten kauniit tyttäret sinulla on, syystäkin saat olla ylpeä heistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Katinka! ♥

   Poista
 6. Anonyymi1/9/14 15:49

  Lämpöiset onnittelut synttärin johdosta! Kyllä sinun passaa vanheta noin kauniiden tyttärien kanssa.
  Värikästä syksyä! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Terttu kauniista sanoistasi ja lämpöisistä onnitteluista! Menivät syvälle sydämeen ♥ Valoa ja väriä syksyysi!

   Poista
 7. Lämpöiset onnittelut Ansku! Mikä lahja lapsissa onkaan, suurinta onnea. Sait suloisuuksiltasi liikuttavan lahjan, taisi kruunata päiväsi. ♥
  Ja vielä nuo maisemat, niihin myös jäin, oi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sinulle Hannah! ♥ Nyt kun lähes tauotonta opiskelua on takana reilu vuosi, alkaa väsymys painaa. Viikonloput merellä antavat voimia, mutta tämä synttärisunnuntai oli kyllä ihan ehdoton valopilkku sateisten viikkojen keskellä. Ja kyllä, tuo oli lahjoista rakkain ♥ Toivon valopilkkuja sinunkin syksyysi!

   Poista
 8. Onnea syntymäpäivän johdosta!
  Ihania kuvia ja kauniit tyttäret!
  Juuri tuosta pidän kotihoidossa, saan kuulla ihmisten tarinoita ja useimmat haluavat jakaa. Puhumisen tarve on suuri. Myös siitä ihanasta hersyvästä huumorista, joilla jotkut peittävät muistamattomuuttaan. Eilen yksi "mummoista" tuumasti pilke silmäkulmassa, että "jaa, onko nyt jo syyskuu, enkä vielä ole ottanut suksiakaan esille!" Ainoa mitä kammoksun kotihoidossa, on se ravaaminen ja ajan vähyys. Välillä on onneksi tunninkin aikoja. Teen nyt sijaisuuksia Tampereen kotihoidossa.
  Sinulle lämmintä alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset sinulle! :)
   Parasta tässä työssä minusta on se, että voi olla läsnä ja kuunnella. Olla jakamassa asiakkaiden kanssa niin heidän iloja kuin surujakin. Itse odotan mielenkiinnolla ensi keväällä koittavaa kotihoidon jaksoa, sillä voisin kuvitella sen olevan minulle mieluisa työ. Olen tosin kuullut aika ikäviä juttuja kotihoidosta, lähinnä kiireestä ja siitä miten järkyttävän huonokuntoisia vanhuksia kotona asuukaan. Olen onneksi kuullut myös monia myönteisiä kokemuksia siitä, millaista työ kotihoidossa parhaimmillaan voi olla. Antoisia sijaisuuksia sinulle sinne kotihoitoon ja iloa arkeesi! :)

   Poista