sunnuntai 17. elokuuta 2014

Armaan auringon alla

Saimme jälleen, ties jo kuinka monetta kertaa peräkkäin, viettää koko viikonlopun merellä aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä. Jotenkin hurjan kaukaisilta tuntuvat ne kesäkuiset lomapäivät, jolloin toppatakit ja pipot kuuluivat päivittäiseen vaatetukseen.
Kahdelta puolen saapuneet ukkosrintamatkin kiersivät onnistuneesti meidät jo perjantaina Pitkäsaaressa ja eilen sama toistui Nuokoissa. Katselimme tummaa taivaanrantaa ja kuuntelimme kaukaista jyrähtelyä auringonpaisteesta ja lämmöstä nauttien sekä kiukkuisia ampiaisia edelleen kärpäslätkällä huitoen ;)
Uimassa käytiin taas lukuisia kertoja ja ainoastaan Sisä-Nuokon kaakkoisrannalla näkyi pieniä hippusia sinilevää. Pikkukoiruus joutuikin sillä kohtaa hyvin lyhyen hihnan jatkoksi, ettei se vahingossakaan pääsisi juomaan sinilevän saastuttamaa vettä. Koiran turkistakin sinilevä pitäisi mahdollisimman nopeasti huuhtoa pois, ettei se pääse imeytymään ihoon asti, sillä muuten edessä saattaa olla eläinlääkärireissu.

Syksyisiä sävyjä näkyi jälleen paikoitellen molemmissa saarissa, jotka lienevät lähinnä kuivuuden aiheuttamia.
Napsin kuvia taas kerran kuin hurmiossa ja istahdimme saarikierroksilla moneen otteeseen rantakallioille vain ihailemaan näitä upeita maisemia ja tietenkin nauttimaan kesäisestä, lämpimästä säästä.

Ulko-Nuokon upouusi grillikatos, jonka rakennustalkoisiin mekin olemme pienellä panoksellamme osallistuneet. (olimme osa Kymen Navigaattoreiden talkooporukkaa)


Tänään teimme hurjan merimatkan Ulko-Nuokosta Sisä-Nuokkoon tällä minikumpparilla. Nauroimme pikkukoiruuden huolestuneelle ilmeelle. Se ei selvästikään luottanut tämän miniveneen kantokykyyn, tosin enpä luottanut ensin minäkään ;)


Minun ja koiruuden pessimistisestä ennakkoasenteesta huolimatta pääsimme hienosti perille, joten ei muuta kuin saarta kiertämään....


Keula kohti kotia...


Monta kertaa viikonlopun aikana ajatukset meinasivat karata koulujuttuihin, mutta päättäväisesti keskityin elämään hetkessä ja nauttimaan elämästä tässä ja nyt, vailla stressiä ja huolta huomisesta. Hiphei ja hikarista hulttioksi! Olisiko siinä hyvä motto meikäläiselle, ikuiselle suorittajalle? ;) Nyt kesän paahteissa haalistuneita hiuksia värjäämään, vaikka sisäinen blondini kirkuukin kovaäänisesti vastalauseitaan. Heipparallaa ja voimia itse kullekin tulevaan viikkoon!


12 kommenttia:

 1. Todela kauniita kuvia!

  Sinilevää on ollut tänä kesänä joka paikassa, kurja juttu.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Monin paikoin sinilevää on ollut valtavina, puuromaisina lauttoina. Täällä idässä olemme päässeet vähällä. Meillä tämä oli koko kesän ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen levähavainto ;) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja maisemia!
  Tuo hikarista hulttioksi kuulosti hyvältä! Saisin itsekin ottaa oppia tuosta.
  Mukavaa syksyn jatkoa ja opiskeluintoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Terttu! Valitettavasti jotkut kuvat ovat paikoitellen ylivalottuneet, mutta minkäs teet kun taidot eivät riitä ;) Yritän nyt ihan tosissani muuttua hikipingosta edes hiukkasen hulttion suuntaan. Tässä vaiheessa kun on vuosi opiskelua takana, alkaa uupumus pikkuhiljaa painamaan.
   Kaunista ja värikästä syksyä sinulle ja kiitos, intoa tarvitaan, onhan joululomaankin vielä pitkä aika :)

   Poista
 3. Kiitos ihanista kuvista!
  Ollaan pilvistä päätellen oltu saman taivaan alla, vaikkakin mie jo Tampereelle muuttaneena. :)
  Kyllä nuo syksyn väritä taitavat johtua kuivuudesta. Etelän rannoilla itsekin törmäsin niihin enemmän kuin täällä vehreässä sisämaassa. Yritän olla mahdollisimman positiivinen muuttoni suhteen. Eilen keskustan kautta työhaastatteluun mennessä, Tampereen keskusta vain tuntui niin pieneltä Helsingin jälkeen.
  Positiivisia asioita kuitenkin tapahtuu. Tänään olin ensimmäistä päivää töissä kotihoidossa, kohta melkein 10-vuotisen urani aikana. Vaikka opiskelu välillä on aina rankkaa, niin tällä alalla uutta oppii näemmä aina.
  Oma arki alkaa maistua! Toivottavasti viikonlopun rentoutus toi sinulle energiaa opiskeluun! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos itsellesi ihanasta kommentista! :)
   Onpa mukava kuulla että arkesi alkaa maistua ja työpaikkakin on jo löytynyt, hienoa! Tällä alalla ei taideta olla koskaan täysin valmiita eli oppia ikä kaikki ;) Huomenna taas aamuvuoroon ja illalla sitten kuntoutussuunnitelman kimppuun. Kiitos tsempeistä ja oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle ♥

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja ihania paikkoja joissa olette käyneet, hyvä että voit rentoutua ja nauttia luonnosta ja merestä siitä saat voimaa opiskeluun ja jaksamiseen. Terveisin Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! ♥ Olen todella iloinen ja kiitollinen siitä, että pääsemme näihin upeisiin saaristomaisemiin omalla "kelluvalla kakkoskodillamme" :) Yhtään viikonloppua ei olla kotona vietetty tänäkään vuonna sen jälkeen kun vene on vesille laskettu. Aurinkoista alkavaa syksyä teille sinne Espooseen ja terkkuja! :)

   Poista
 5. Voi miten ihania kuvia jälleen! Näitä katsellessa sielu ja silmä lepää =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katinka! Noissa maisemissa haluaisin elää loppuikäni :)

   Poista