sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Tunnelmallinen Tammio

Taas kerran on palattu kotisatamaan rentouttavan ja mukavan mereilyviikonlopun jälkeen. Minä jään vielä huomisiltaan asti tänne veneelle koiruuden kanssa viettämään etäpäivää. Mieheni joutuu valitettavasti lähtemään aamusta töihin, mutta hän liittyy heti työpäivän päätyttyä seuraamme. Veneellä on sitäpaitsi paljon mukavampi nukkua kuin kotona, varsinkin näin helteellä. Mikäs tänne on jäädessä kun nettiyhteys toimii ja saan huomenna tehtyä etäpäiväksi annetun koulutehtävänkin samalla kun katselen ohi lipuvia veneitä ja voin pulahdella koiruuden kanssa uimaan aina kun siltä tuntuu. Tällaisia koulupäiviä saisi olla useamminkin ;)

Vierailimme tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa Tammion saaressa. Idyllinen kalastajakylä ihastuttavine taloineen, joista useat ovat peräisin 1800-luvulta, saivat minut huokailemaan ihastuksesta. Veneen kannelta oli myös hauska seurata "saariston lasten" uimahyppyjä ja erilaisia uintikuvioita sekä kuunnella heidän iloista puheenpulputustaan ja naurun remakkaa toistuvien kiljahdusten säestämänä.

Eräs erityisen mukavan oloinen kalastaja (muistaakseni jo seitsemännessä polvessa) tuli jututtamaan miestäni ja kuunnellessani hänen tarinointiaan mm. siitä miten hän lapsena pelkäsi kovassa aallokossa ja kuinka isä kehotti häntä keskittymään katselemaan lintuja, kuinka ne nousivat ja laskivat aaltojen mukana ylös.... alas..... ylös..... alas..... ajattelin, että minä olisin taatusti oksentanut, mutta niin tämä pieni poika vaan teki työtä käskettyä ja voitti pelkonsa.

En voi lakata ihailemasta näitä ihmisiä ja tätä aitoa, ajoittain todella karuakin saaristolaiselämää, jota he ovat sukupolvi toisensa perään eläneet. Tammiossa menneiden aikojen tunnelma ja perinteet ovat vahvasti läsnä. Toivottavasti edes osa siitä välittyy näiden kuvien kautta teillekin.


Mantereella pilvistä ja ukkostakin.....
...joka iloksemme myös pysytteli mantereella.
Tässä kohtaa haaveet saivat siiveet selkään.....


....ei liene epäselvää mikä on haaveideni saaristolaistorpan väritys.
Nyt iltauinnille, joten molskis ja loiskis ja aurinkoista viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää todella kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonnekin pääsee myös yhteysaluksella eli Tuurilla :) Pieni saaristolaismuseokin Tammiosta löytyy. Valitettavasti kaikki ottamani kuvat epäonnistuivat. Museossa oli hämärää ja ikkunoista tulvi kirkas auringonpaiste. Ne yhdessä olivat liikaa meikäläiselle. Täytyy yrittää joskus uudelleen ;)

   Poista
  2. PS. Kiitos Sussi! :)

   Poista
 2. Ihastuttavia kuvia Tammiosta! En ole koskaan siellä käynyt.
  Minä myös kunnioitan entisajan (ja tämänkin päivän saaristolaisia). Kovalla työllä ovat elantonsa hankkineet todella rankoissa elinoloissa. Ovat ne saariston talvet olleet hurjia. Ja nykyajankin saaristolainen joutuu kyllä puurtamaan leipänsä eteen. Onneksi heillä on nykyajan mukavuudet.
  Merellisiä kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! :) Jos joskus näille vesille satutte seilaamaan, niin suosittelen vierailemaan Tammiossa. Pyhtään Kaunissaarestakin löytyy kalastajakylä, mutta siellä ei ole samanlaista hiljaisuutta ja rauhaa, mutta sieltä löytyvät kaikki palvelut, toisin kuin Tammiossa, jossa ei muuta kuin poijupaikka veneelle aallonmurtajalta ;) Virkistäviä kesäpäiviä sinulle myös meren äärellä!

   Poista
 3. Kylläpä on kaunista... Täytyy lisätä käytävien paikkojen listalle. Minäkin teen aina välillä etätyötä veneestä käsin ja kyllä ne parhaat työpäivät todellakin ovat täällä veneen sitloorassa. Ja samoin unelmoin elämästä saaristossa, pienessä punaisessa torpassa. Olemme kyllä aika samiksia. Voi hyvin,ystäväiseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, suloista sielunsiskoani ♥ Minä kyllä uskon että tykkäisit tästä pienestä, rauhallisesta kylämiljööstä. Vilvoittavia merituulen henkäyksiä sinne etätyöpisteeseesi :)

   Poista
 4. Näyttää kerrassaan upealta paikalta. Ja mikä etätyöpäivä, varmasti ihana =). Minäkin tein juhannuksen aaton aaton veneeltä käsin töitä. Oli tosi kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä oli kiva "koulupäivä" ;) Tehtävät valmistuivat ennätysvauhtia ja loppupäivän vietin dekkaria lueskellen veneen kannella ja aika-ajoin mereen pulahdellen pikkukoiruuden kanssa. Tällaisia päiviä saisi olla paaaljon enemmän :)

   Poista