sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Pilviä ja palautetta

Palautteen antaminen ja myös sen vastaanottaminen tuntuvat molemmat olevan vaikeita asioita hyvinkin monelle meistä. Opiskelussa varsinkin olen huomannut miten tärkeää olisi saada kriittistä palautetta, jotta voisi muuttaa toimintaansa ja oppia. Olen myös huomannut monissa eri tilanteissa mm. työpaikoilla, että asioista ei puhuta suoraan kyseiselle ihmiselle, vaan marmatetaan hänen selkänsä takana niistä kaikille muille?!
Yksi mikä itseäni häiritsee myös, on se, ettei asioista voida puhua rakentavaan sävyyn ja mielellään heti kun tarve vaatii. Sen sijaan odotetaan niin kauan että ns. pinna katkeaa ja sitten annetaan palaute kaikkea muuta kuin fiksusti. On siinä vastaanottajalla sulattelemista ja tuskin mielipahaltakaan voidaan tässä kohtaa välttyä.
Lienee täysin turhaa mainita, että minullakin on todella paljon kehittämisen varaa niin palautteen antamisessa kuin vastaanottamisessakin. Viimeksi eilen se tuli huomattua (syvä huokaus)

No mutta, oppia ikä kaikki eli sittenhän minullakin on vielä toivoa kehittyä paremmaksi ihmiseksi ;)

Taivaalle kertyvät pilvetkään eivät ole aina pelkästään ikävä asia ja kyllähän tuuli ne aina ennemmin tai myöhemmin puhaltaa pois...
  

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Ja ajankohtainen aihe itselleni. Juuri kirjoittelin suorista sanoista - jossa toki monta puolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Täytyypä käydä kurkkaamassa mitä sinä olet aiheesta kirjoittanut :)

   Poista
 2. Upeita kuvia!

  Hyvin kirjoitit. Kritiikin pitäisi olla eteenpäin vievää. Jättää kaikesta huolimatta sen saajalle myönteinen mieli ja halu kehittyä. Yleensä kuitenkin saa saavillisen pahaa mieltä päälleen. Olen kirjoittajana saanut kaikenlaista kritiikkiä, ja huomannut, kuinka ihmiset antavat vain tulla suoraan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Usein ihmettelen, että jos ei kertakaikkiaan mitään hyvää ole sanottavana, kannattaisiko silloin pysyä hiljaa. Tuleeko ihmisestä itsestään silloin parempi, kun saa toisen lytättyä täysin? Itselleni ei ainakaan tulisi hyvä mieli, jos tietoisesti toista loukkaisin. Miksi myönteisyys on monille niin kovin vaikeaa? Näitä kysymyksiä tuntuu riittävän...
   Tsemppiä sinulle Sussi ja yritä unohtaa ikävät kritiikit ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia!
  Meidän naisten on vaikeaa olla suorasukaisia, ja sen huomaa naisvaltaisella alalla.
  Pitäisi aina muistaa tuo, että parempi antaa palautetta ajoissa eikä sitten, kun ei enää osaa sanoa sitä rauhallisemmalla tempolla. Paljon on kokemusta tuosta meidän alalla. Silloin, kun on tiivis hyvä työyhteisö, niin nuokin asiat hoituvat paremmin. Niinkuin totesit, oppia ikä kaikki!

  Elämän koulu ei lopu koskaan, senkin olen oppinut. Jossain vaiheessa ajattelin itsekseni, että en jaksa taasen kasvaa ihmisenä, niin paljon se vaatii joskus kivun kohtaamista ja sitten tuli kokemus nimeltä elämä ja taas kouli keskenkasvuista ihmistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeassa olet, valitettavasti varsinkin meille naisille juuri rakentavan, mutta silti myönteisen kritiikin antaminen tuntuu olevan erityisen vaikeaa. Joko ei sanota mitään tai sitten annetaan tulla täyslaidallinen.
   Juu, eipä näytä elämän koulu loppuvan koskaan, ainakaan meikäläiseltä ;) Pakko tässä vaan on pienen ihmisen kasvaa ja kehittyä kuolemaansa saakka, kun keskenkasvuinen vielä(kin) on =D

   Poista
 4. Kauniita, kauniita kuvia... Ilmeisesti olet ollut merellä viikonloppuna. Me täällä kotona hoidetaan pihaa ja parisuhdetta ja harjoitellaan rakentavan palautteen antamista myös. Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kyllä vaan, merellä tuli vietettyä pidennetty viikonloppu, joita on vielä kaksi tänä kesänä jäljellä, jipii!
   Pihaa ja parisuhdetta voi tuskin koskaan hoitaa liikaa, joten jatkakaa ihmeessä molempia ♥ Niin ja harjoitellahan kannattaa aina, myös rakentavan palautteen antamista sekä vastaanottamistakin :)
   Lämpöä ja iloa viikkoosi!

   Poista
 5. Jösses, kuin komeita kuvia <3 <3 <3

  VastaaPoista
 6. Niin totta turiset. Meille suomalaisille puhuminen on vaikea taitolaji, vatsinkin jos tosiaan pitäisi antaa sitä rakentavaa palautetta. Ihania kuvia muuten jälleen =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti, kuten nyt näissä kommenteissakin, on tullut esiin naisten taitamattomuus antaa rakentavaa palautetta, mutta olen huomannut että useat miehet antavat palautetta vasta kohtalaisen/runsaan alkoholimäärän nauttimisen jälkeen. Eikö selvinpäin uskalleta ns. nostaa kissaa pöydälle? Niin tai näin, suomalaisten kommunikointitaidoissa olisi paljon kehitettävää, itse kullakin! Nimimerkki: Kyllä minä niin mieleni pahoitin ;)
   Kiitos kovasti Katinka! Innostuin tänä kesänä oikein tosissani kuvaamaan taivasta ja pilviä =D

   Poista