torstai 24. heinäkuuta 2014

Kohtaamisia

Maanantai-iltana saapuivat ensimmäiset purjelaivat Kotkaan osallistuakseen Gangut Regattaan eli purjehdus-kilpailuun Itämeren puolesta. Mekin lähdimme vielä iltayhdeksän aikoihin vastaanottamaan yhtä venäläistä alusta, nimeltään Shtandart. Kohtasimme Kaunissaaren edustalla ja laivan kannelta vilkutettiin meille ja huikattiin iloisesti ja kuuluvasti "Terve!" Toivotimme heidät tervetulleiksi Kotkaan ja minä räpsin tietenkin kuvia tuosta upeasta laivasta.

Paluumatkalla, pari tuntia myöhemmin, näimme ensimmäistä kertaa harmaahylkeen! Saimaallahan näimme viime kesänä ensimmäistä kertaa aikuisen norpan! Tämä hylje oli kyllä vaikuttava näky ja vaikka olen lukenut että uros voi olla reippaasti yli 2-metrinen ja painaa lähes 300 kiloa, niin yllätyin silti, miten valtavalta se näytti. Uskon siis vahvasti, että tämä kyseinen yksilö oli uros ;) Norpan tavoin, tämäkin kaveri oli tosi utelias ja pysähtyessämme katselemaan sitä, se sukelsi ja nousi pintaan vain muutaman metrin päässä veneemme perästä. En olisi osannut edes katsoa niin lähelle, mutta kuulin sellaisen hauskan puhahduksen hylkeen noustessa pintaan hengittämään. Valitettavasti tämä tyyppi katseli minua vain hetken ajan ja sukelsi sitten uudelleen, joten en ehtinyt napata siitä yhtään kuvaa. Jäimme vielä hetkeksi paikoillemme, mutta hylje nousi pintaan vasta monen minuutin jälkeen ja nyt niin kovin kaukana meistä, että luovutimme ja puksuttelimme kotisatamaan. Meille molemmille jäi todella hyvä fiilis näistä kahdesta mukavasta kohtaamisesta kotivesillä.Ensin vastaan tulla puksutteli Hector...


....ja sieltä se "merirosvolaiva" Shtandart vihdoin tulee!Huomisesta illasta alkaen meistä tuleekin taas "venepakolaisia" kotimme toimittaessa majatalon virkaa nelipäiväisten meripäivien ajan. Mikäs sen mukavampaa, varsinkin näin heinäkuun helteiden aikaan! :)


10 kommenttia:

 1. Kyllä täytyy sannoo,jotta Suomen suvi on todellakin kaunista,ja ompa upee "merirosvolaiva" todellakin,hehee...Sais toki tuo helle pikkasen hellittää....:)

  Kesän jatkoa sinulle ja alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren äärellä on vähän viileämpää, mutta koiruudella on melkoisen kuumat oltavat päivisin kotona. Tänäänkin ulkolämpötila 32 ja sisällä 29. Kiitos Tansku ja samat sanat sinulle myös! :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Me käytiin tossa laivassa eilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No hitsi kun minäkin olisin halunnut käydä, mutta koulutehtävien parissa kului meikäläisen keskiviikkoilta. Vuonna 2017 ehkä sitten pääsen minäkin ;)

   Poista
 3. kauniita näkymiä!

  Voin kuvitella, kuinka upeaa on ollut nähdä hylje luonnossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! No olihan se aika jännää ja olin ihan täpinöissäni kun se oli niin suuri :D

   Poista
 4. Pitipä tarkistaa. Gangut Regatta saapuu Turkuun 31.7., lähtevät 4.8.
  Kuvasi innostivat tarkistamaan, olisi jopa voinut unohtua.
  Hienoja kuvia. Sydäntäsärkevän jutun kerron sinulle, meillä täällä saaren lähistöllä pyöri pari vuotta hylje. Tänä keväänä kaksi kalastajaa sen tappoivat luvan kanssa. Hylje teki pahojaan kalastajien verkoissa, sai helposti syötävää. Pari kertaa satuin tuon ihanan kohtaamaan, vaan ei nähdä enää.
  Iloisia kesäpäiviä! Ja hylkeitten näkemisiä, minä vaan tykkään niistä kavereista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla että innostuit tarkistamaan ajankohdan :) Vielä en ole kertaakaan ehtinyt vierailemaan näillä upeilla laivoilla, mutta nyt sain sentään yhdestä napattua muutaman kuvan! Voin vaan kuvitella miten paljon upeita yksityiskohtia näissä aluksissa onkaan, joista saisi hienoja kuvia, mutta ehkäpä saamme ihailla niitä sinun blogissasi myöhemmin ;)
   Voi ei miten ikävä kuulla.... merimetsot, norpat ja hylkeet ovat kalastajien keskuudessa valitettavan vihattuja. Tähän mennessä keväällä syntyneistä kuuteista jo 6 on Saimaalla hukkunut verkkoihin. Sydäntä särkevää kuulla näitä suru-uutisia. Minä pidän hylkeistä ja norpista myös kovasti. Ymmärrän toki, että isot hylkeet tekevät tuhojaan ja niiden määrä on nyt noussut, joten tappolupia myönnetään.
   Kiitos Tuulia ja helteistä heinäkuun jatkoa sinulle. Toivotaan että tapaamme vielä hylkeitä uudelleen :)

   Poista
 5. Iik, tuo Hector on ihan liikuttavan suloinen =D. Ja hylkeet... me näimme Eestin rannikolla tänäkesänä kuusi hyljettä. Ne on vaan niin suloisia nappisilmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hector on symppis, kuten myös nappisilmäiset hylkeet =D Toivottavasti saamme nähdä vielä paljon hylkeitä sekä Saimaalla suloisia norppia.

   Poista