tiistai 24. kesäkuuta 2014

Reissuraporttia nro 2

Hieman väsyneenä ja pöllähtäneenä istun kotisohvalla hämmästellen mihin se kesä ja loma siinä sivussa oikein katosivat. Kokonaiset 11 päivää vietimme siis mieheni kanssa yhteistä lomaa veneillen ja neljästä ensimmäisestä päivästä kerroinkin jo edellisessä postauksessa.
Kelit olivat hyvin vaihtelevat, tosin ainut pysyvä asia oli kylmyys ;)  Noh, tulipahan testattua sateen ja kylmänsietokyky tästäkin pariskunnasta ja vaikka itse sanonkin, kyllä me aika sissejä olemme.
Onneksi veneessä oli sentään ihanan lämmintä ja kuivaa, kiitos ihan uuden ja supertehokkaan lämmittimen!

Kylmyydestä ja sateista huolimatta loma on kuitenkin aina lomaa ja mikä parasta, sain lukea ihan jotain muita kuin koulukirjoja! Sadetta pidellessä ehdinkin lukea monta pokkaria, ratkoa ristikoita, surffailla netissä yms.

Upeasta Helsingholmista lähdettyämme, piipahdimme päivävierailulla Högsårassa, missä teimme ensin kävelykierroksen ja pikkukoiruudella olikin jännää kun se pääsi näkemään ja haistamaan lampaita ja lehmiä ihan lähietäisyydeltä =D Nautimme myös kakkukahvit Farmors Cafessa tai oikeammin sanottuna sen idyllisessä pihapiirissä.
Högsårasta lähdimmekin sitten pikkuhiljaa tulemaan kohti Helsinkiä, missä isäni hyppäsi eilen paatin kyytiin ja minä puolestani ajoin äipän kanssa tänne meille.
Minun osaltani tämän kesän lomareissu on nyt takana, mutta ilokseni huomasin uudessa lukujärjestyksessä muutamia etäpäiviä, joten pidennettyjä viikonloppuja on vielä mahdollista viettää vesillä, ihanaa!Tehokkaasta lämppäristä huolimatta, on tilkka sisäistä lämmikettä silloin tällöin myös paikallaan ;)


Lämpöisempiä kelejä lomailijoille ja työn- sekä opiskelun iloa meille muille! Vielä on kesää jäljellä.....


18 kommenttia:

 1. Voi onpa teillä loma ollutkin aikaisin. Toivottavasti vähän edes saitte lämpöä ja aurinkoa! Ainakin kuvat ovat kauniita ja maisemat todella ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpäs muuta sano! Miehelläni jatkuisi loma vielä tämän ja ensi viikon, mutta hän keskeyttää lomansa tämän viikon jälkeen ja jättää sen neljännen viikon tuonnemmaksi. Ehkä niitä lämpöisiä kesäpäiviä kuitenkin vielä on tulossa :) Minulla tosiaan oli lomaa koulusta 11 päivää ja tuo jakso alkoi perjantaina 13. päivänä.... liekö tuonut epäonnea muillekin kuin vain meille ;)
   No mutta olihan meillä sentään aurinkoisia hetkiä lähes joka päivä ja Helsingholmissa kokonainen vuorokausi saatiin nauttia sateettomuudesta. Kiitos Vellamo ihanasta kommentistasi ja toivotan aurinkoa ja lämpöisempiä tuulia sinun lomaasi!

   Poista
 2. Voi miten ihanat kuvat, onnistut aina taltioimaan niin mahtavan tunnelman.

  Mekin olemme tänä kesänä varanneet rommia kaappiin. Viime kesänä ei tullut mieleenkään, että sitä tarvittaisiin, heh! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Pilvi kauniista sanoistasi ♥
   Isäni, vanha merimies on kertonut että veneessä on aina hyvä olla rommipullo kylmien kelien varalta ;) Eihän se hyvää ole, mutta kyllä se mukavasti sisuksissa lämmittää, hih.
   Juu, eipä tarvittu viime kesänä mitään rommeja tai muitakaan sisäisiä lämmikkeitä =D

   Poista
 3. Näyttää niin kauniilta! Kiva, että sinulla on vielä mahdollisuus pidennettyihin viikonloppuihin ja veneilyyn. Toivotaan, että säät ovat silloin lämpimämmät kuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniista maisemista saimme jälleen nauttia monet kerrat. Kyllä ne lämpimät kesäkelit sieltä vielä ennen syksyä tulevat :)

   Poista
 4. Ihana reissu, vaikka kylmää onkin ollut. Ja olet ollut myös Suomenlinnassa!!! Hitsi kun ei oltu siellä samaan aikaan =). No jos sitä jossain vaiheessa törmättäisiin jollain laiturilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, merellä on aina ihanaa, ellei ihan joka hetki, niin ainakin melkein ;)
   Pääsin kuin pääsinkin käymään Suomenlinnassa, mutta opastetulle kierrokselle ei huvittanut ukkosen ja rankkasateen takia osallistua. Noh, seuraavalla kerralla sitten...
   Ties vaikka vielä tänä kesänä jollain laiturilla törmättäisiin toisiimme ;)

   Poista
 5. Upeita kuvia, ja varmasti vielä loistavampia muistoja, ehdit lomallasi saada!

  Säätilasta on aina mukava keskustella, mutta meidän mielipiteistä se ei paljon piittaa - sillä on pärjättävä mitä taivaalta tarjotaan. Toivottavasti lämpö poissaolollaan auttoi teitä näkemään monia muita kauniita ja mukavia asioita lomassa, kesässä, meressä, saaristossa, veneessä, yhdessäolossa ... Onhan se lämpö tärkeää, mutta ehdottomasti se menettää merkitystään mitä "ulommas" siirrytään. Lämpö sydämen, lämpö veneen, lämpö ulkoilman; ei tarvitse pitkään harkita tärkeysjärjestykseen noita laittaessaan mikä jää viimeiseksi. Jos se viimeinen ainoastaan puuttui - niin ei puuttunut paljon.

  Nyt vain koitetaan tehdä arjestakin juhlaa pienillä asioilla, silleen se kesä saadaan jatkumaan vielä todella pitkään!

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja viisaasta kommentistasi! ♥
   Minulla on oman kultaisen kipparini kanssa aina hyvä olla yhdessä ja varsinkin kun saatiin taas viettää lomaa rakkaimman harrastuksemme parissa, niin olisin kyllä melkoinen puupää, ellen osaisi sitä arvostaa :) Osuit aivan oikeaan siinäkin, että ulkoilman lämpö oli ainut joka meiltä puuttui, eikä se ole juuri mitään!
   Jotain kelien "kylmyydestä" kertonee ehkä myös se, että vaikka meillä on veneessä sisäohjaamokin, emme kertaakaan tälläKÄÄN reissulla ajaneet sisältä.
   Sisällämme taitaa asustaa pieni wannabe-purjehtija ;)

   Poista
 6. Kivoja tunnelmia ja tuo grogilasin Muumipapan ilme nauratti... ihan niinko lämmikettä hörpittäisiin vekkulisti vähän salaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Samaa itsekin hykertelin, sillä muumipapalla on ihan selvästi vähän sellainen salamyhkäinen ilme ;)

   Poista
 7. Ihania kuvia ja tunnelmia kylmyydestä huolimatta! Täällä oltiin myös tänään ensimmäistä päivää loman (minne se katosi) jälkeen töissä. Seuraava loma syyskuussa. Täytyy toivoa aurinkoisia ja kauniita säitä vapaapäiville! Vielä on kesää jäljellä tai toivottavasti se vielä tulee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ! Niinpä niin, loman jälkeen, olkoon se sitten kuinka lyhyt tai pitkä tahansa, on paluu arkeen aina jotenkin tympeää. Minun ainakin tekee mieli edes vähän kiukutella, vaikkapa nyt tällä kertaa kylmyydestä ja runsaista sateista ja tuulista ;)
   Mutta kyllä se olo siitä sitten aina helpottuu ja se kesäkin vielä ihan varmasti tulee, uskotaan niin! =D

   Poista
 8. Mukavia kuvia ja valosta pystyy kokemaan tuo koleuden. Toivotaan, että kesä vielä saapuu...

  VastaaPoista
 9. Kiitos! :) Usko pois, kyllä ne kesäkelit vielä tännekin saapuvat, viimeistään syksyllä ;)

  VastaaPoista
 10. Kuvista välittyy, kylmyydestä huolimatta, ihan lomatunnelma!
  Tuo poutapilvikuva tuo mieleen lapsuuden kesät ja hetket viltillä, jolloin katseli runsaita poutapilviä ja kuvitteli sitä taivasta, johon isäni uskoi, niiden taakse tai yläpuolelle.
  Nautinnollisia etä-ja vapaapäiviä opiskelun lomassa! Lämpöä ja iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanainen! ♥
   Minä muistan kuinka siskoni kanssa näimme pilvissä jos jonkinlaisia hahmoja kun niitä oikein tarkkaan tiirailimme. Pakko myöntää, että kyllä niitä näkyy siellä vieläkin, kun vaan antaa mielikuvituksen lentää :)
   Kesä on aina kesä, kylmyydestä ja sateistakin huolimatta. Nautitaan luonnon vehreydestä, kauneudesta ja voimaannuttavasta valosta. Iloa ja lämpöä toivon sinun kesäpäiviisi ♥


   Poista