sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kotilaituri kutsui

No niin, nyt on viimeinenkin vaihto tehty eli isäni lomapesti päättyi Porvoon vierasvenesatamaan, josta hän torstai-iltana lähti ajamaan kotiin äitini kanssa. Suuret kiitokset vielä teille kummallekin kaikesta avustanne. Olette te vaan todella mahtavia ja täysin korvaamattomia! ♥ 
Mieheni päätti siis jättää lomailun tällä erää tähän kolmeen viikkoon. Loput jäljelle jääneet lomapäivät hän käyttänee pidennettyihin viikonloppuretkiin, joita pääsemme etäpäivieni ansiosta (ja kelien salliessa) tekemään vielä muutamankin kerran heinäkuun aikana. Piristää kummasti jo pelkkä ajatus kolmen päivän minilomista merellä, wuhuu!

Siskoni päätti sitten ihan yllättäen ja suureksi iloksemme liittyä seuraamme. Porvoossa tulikin pörräiltyä lähinnä vanhassa kaupungissa, missä teimme paljon ikkunaostoksia, napsimme kuvia ja kävimme Raatihuoneen Trattooriassa syömässä herkulliset pizzat. Tilasimme kolme erilaista pizzaa, sillä halusimme maistella niitä kaikkia. Näin ei pääse annoskateuskaan iskemään ;) Tarjoilija kuuli aikeemme ja hän ehdotti että pizzat toimitetaan valmiina siivuina, jolloin maistelu käy kätevämmin. Näin toimittiin ja kylläpä Rautakauppa- Kirkko- ja Pellinki- pizza maistuivatkin herkullisilta tarjoilijan suositteleman oluen & valkoviinin kanssa. Tämä kyseinen pieni ravintola oli oikein viihtyisä ja palvelu oli kyllä ihan superia! Kiitokset vielä meitä palvelleelle ihanan iloiselle ja kaikin puolin osaavalle tarjoilijalle! :)Tuskin koskaan kyllästyn kävelemään näillä kapeilla mukulakivikaduilla ja ihastelemaan kauniita, vanhoja rakennuksia.


Ikkunaostosten tekeminen on hauska ja hyvin halpa harrastus ;)
Joen rantoja pitkin tuli tietenkin myös käveltyä molempiin suuntiin...


Seuraava etappimme oli Loviisa, jossa saimme nauttia ennusteista poiketen ihanan aurinkoisesta iltapäivästä sekä illasta. Tässä pikkukylässä ei muuten kannata enää iltayhdeksän jälkeen lähteä ruokapaikkaa etsimään, sillä keittiöt olivat jo kiinni ja sehän tarkoitti, että nälkäkiukku iski ;) Näppärä kipparimme sai onneksi loihdittua veneen kyökissä meille maukkaan, kiukun karkoittavan pasta-aterian.


Iltataivas näytti uhkaavan tummalta, mutta pilvet pysyivät kiltisti taivaanrannassa ja saimme vielä saunan jälkeenkin jäähdytellä ilta-auringossa veneen takakannella.


Kiitos sinulle sisko aina niin hyvästä ja hauskasta seurastasi ja koitetaan toteuttaa se niin monesti suunnitteltu Ulko-Tammion retkikin vielä tämän kauden aikana! :)
Tällä hetkellä sade ropisee peltikattoon, pikkukoira tuhisee onnellisena sohvatyynyjen seassa ja kiukaassa kipparin sytyttämät puut rätisevät lupaavasti. Kohta saunan lämpöön ja sitten villasukat jalkaan, kynttilöitä palamaan ja pientä iltapalaa nauttimaan. Suloista sunnuntai-iltaa!

16 kommenttia:

 1. Så vackra bildar ;) Onneks kaupat oli jo kiinni Porvoossa, olis tullu muuten kallis reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack så mycket! :) Niinpä. Parempi ettei päästy ostoksille! ;)

   Poista
  2. Ihania kuvia ja ihana ikävä tuli Porvoon kaduille ♥

   Poista
  3. Kiitos muru ♥ Pitää taas joku kerta lähteä yhdessä :)

   Poista
 2. Älähän sure loman loppumista. Se on juuri niin, että nuo pidennetyt viikonloput ovat ihan mahtava piristysruiske loppukesään. On vielä monta reissua, mitä odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä itkut auta ;) Jännä juttu muuten, miten vesillä vietetty aika tuntuu pidemmältä kuin todellisuudessa onkaan?!? Minun 11 päivän mittainen kesälomakin tuntui paljon pidemmältä. Parempi tietysti niin ja tämähän tarkoittaa sitä, että minulla on vielä edessä toooosi pitkiä veneilyviikonloppuja ;)

   Poista
 3. Upea kuvasarja! Porvoo on tuttu paikka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Sussi! Porvoossa pitää vähintään kerran kesässä päästä käymään :)

   Poista
 4. Kauniita maisemia ja voi miten hieno tuo kuva, missä synkkä taivas näkyy valtoimenaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Vellamo! Jostain syystä tällä lomalla kuvasin todella paljon taivasta ja pilviä ;)

   Poista
  2. Anonyymi5/7/14 15:04

   Olipa kiva lukea kuulumisianne mukavaa kun lomanne oli onnistunut,nyt vain tsemppiä opiskeluun ja oikein ihanaa kesän jatkoa toivoo Maija

   Poista
  3. Kiitos Maija! Oikein ihanaa kesän jatkoa sinne teille myös! Nythän ne kunnon kesäkelitkin vasta alkoivat :)

   Poista
 5. Voi apua miten ihanat pörröiset lintuperheet... hienot kuvat olet niistä saanut. Merellä ollaan eri aikaulottuvuudessä - pidennetty viikonloppukin tuntuu kuin olisi lomaillut paljon pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! :) Olet ihan oikeassa, merellä ollaan todellakin eri aikaulottuvuudessa. Tulit maininneeksi taas yhden tämän harrastuksen mahtavista puolista lisää :)

   Poista
 6. Viimeisessä kuvassa Winga, joka on nostalginen vene meille. Siippa seilasi sellaisella nuoruutensa kesät ja minäkin otin opiskeluaikoina siinä muutaman kerran tuntumaa purjehdukseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla! :) Minun oli ihan pakko ottaa kuva tuosta veneestä, sillä se näytti niin sympaattiselta ja olihan sillä hurjan mukava kipparikin gasteineen ;)

   Poista