sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesän koitto

Tulipa vietettyä vaihteeksi suhteellisen viileä viikonloppu saaressa. Ero edelliseen helleviikonloppuun oli melkoinen, mutta rantasaunan löylyt maistuivatkin sitten aivan erityisen makoisilta vilakassa kelissä tehdyn saarikierroksen jälkeen. Lämpimiä vaatteita veneestä kyllä löytyy riittävästi, sillä aiempien vuosien kokemukset ovat opettaneet, että niitä on syytä olla mukana koko veneilykauden ajan. Kesä on nyt kuitenkin virallisesti alkanut, joten nauttikaamme siitä! :)

Ajan kulkukin on ollut taas ihan huimaa. Toinen työssäoppimisjaksoni, joka alkoi 8.4. on nyt suoritettu ja tiukka tutkintoviikko alkaa huomenna, huhhuh! Täytyy vielä tänään illalla hieman kerrata muutamia lääkehoitoon liittyviä asioita ja ehkä laskeskella muistin virkistämiseksi parit lääkelaskut. Enää loppurutistusta vaille valmis tämä toinen tutkinnon osa ja sitten pääsenkin koulun penkille hetkeksi huilaamaan ;)

Tänään saaresta kotiuduttuamme, odotti minua pihalla valtaisa joukko hyvinvoivina rehottavia rikkaruohoja, joten nappasin hanskat naulasta ja kävin niihin tomerasti käsiksi. Kesä on siis mitä ilmeisimmin koittanut! Revin ja raastoin sekä heiluin hiki päässä vielä lopuksi trimmerin kanssa kunnes siitä loppui siima, pahus! Nyt jäi osa pihasta vielä viimeistelyä vaille. En ole mikään viherpeukalo, kuten kuvistakin voi jo päätellä, mutta minusta pihan on kuitenkin näytettävä siistiltä ja hoidetulta. Taistelu rikkaruohoja vastaan siis jatkukoon!

Tässä nyt kuitenkin ensin saarikuvia perjantailta ja eiliseltä...


...ja sitten vuorossa pikkupihallamme tällä hetkellä kukkivia kaunistuksia:


Istutin vanhaan ja vuotavaan kastelukannuun orvokkeja ja hyvin tuntuvat viihtyvän.


Yksi löysi paikkansa terassin seinustalta.


Pikkukoiran tähystyskivikin alkaa mukavasti vihertämään.


Loppuun vielä hieman edustavampi otos pihalla päivittäin tyttöjä tähyilevästä komistuksesta :)


Katja, sinulle lämmin tervetulotoivotus, kun liityit Tuulten ja Tyrskyjen lukijaksi! 


14 kommenttia:

 1. Tuo rikkaruohoja odottava piha on niin tuttua. Kun tulemme kesälomilta kotiin, niin perennapenkki villinä rehottaa ja loimuaa. Se varmaan on onnellinen vapaudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Voin vain kuvitella :D Viime kesänä reilun 4 viikon Saimaan reissun jälkeen piha muistutti lähinnä viidakkoa. Tytöt olivat kyllä leikanneet nurmikon kerran viikossa, mutta rikkaruohojen kitkeminen oli "unohtunut" ja sen kyllä huomasi =D

   Poista
 2. Niin kaunista!

  Tsemppiä ja voimia tutkintoviikkoon!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi2/6/14 14:29

  Mukavaa ja lämpimämpää kesän jatkoa sinulle! Kivaa, kun opiskelut etenevät! Kauniita kuvia olet taas ottanut.
  Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, kyllä ne lämpimämmät kelit vielä koittavat, ennemmin tai myöhemmin ;) Hurjan nopeasti mennyt aika, vaikka rankkaa puurtamistakin on ollut ihan riittävästi. Uskon että tämän tutkintoviikon jälkeen on melkoinen voittajafiilis. Kiitos Terttu, kauniita paikkoja saaristossamme riittää :)

   Poista
 4. Olipa kauniita kesänkylläisiä tunnelmia :) Säät vaihtelevat, mutta kyllä nyt on uskottava, että kesä on alkanut.
  Tsemppiä tuntkintoviikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkialla on jo niin vihreää ja vehreää, ettei tiedä minne suuntaan katselisi. Kiitos! Kaksi päivää tutkintoviikosta jo takana, enää kolme jäljellä eli kohta jo voiton puolella ;)
   On kyllä tosi kiva päästä taas kouluun ja nähdä kaikki luokkakaverit pitkästä aikaa :)

   Poista
 5. Kauniita, kesäisiä tunnelmapaloja! Nyt on vihreää! Onko nyt vihreämpää kuin viime kesän alussa, vai katselenko luontoa uusin silmin? Onnea ja tsemppiä tutkintoviikkoosi! Ja suloista kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että nykyisin melkoisen ahkerasti luontoa kuvaavana, minä ainakin taidan katsella luontoa uusin, entistä "vihreämmin" silmin ;)
   Kiitos Tuulia! Oikein ihanaa kesän alkua myös sinulle :)

   Poista
 6. Upeita kuvia jälleen!!! Kesä on todella tässä ja nyt... Onnea ja menestystä tutkintoviikkoosi! t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! :) Kesän valossa ja lämmössä on niin helppoa olla onnellinen :)

   Poista
 7. Mukavan ajaton, seesteinen ja hetkeen jäävä tunnelma kuvissasi!
  Varsinkin tuo veteen heijastuva laiturikuva, sekä veteen heijastuva rantaviivakuva, niiden äärellä mielellään viipyy.
  Vaisto sanoo, että sinulla on ollut onnistunut näyttö!
  Tulen myöhemmin kurkkaamaan kuulumiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos sinulle ihanainen! :)
   Toivottavasti vaistosi on oikeassa. Ihan hyvillä mielin kyllä astelen torstaiseen arviointikeskusteluun. Kiirettä on pidellyt itsearvioinnin ym. koulutehtävien parissa. En ole pahemmin ehtinyt muiden blogejakaan lukemaan saati kommentoimaan. Josko sitä huomenna ehtisi tänne uutta postaustakin väsäilemään.
   Ihanaa! Olet lämpimästi tervetullut kurkkimaan kuulumisiani ♥

   Poista