sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Sumua, sadetta, aurinkoa ja autuutta

Tasan vuosi sitten perjantaina lähdimme kohti Ulko-Tammiota, mutta jouduimme sankan sumun takia vaihtamaan kohteeksi Ulko-Nuokon. Lauantaina sumu esti edelleenkin menomme Ulko-Tammioon, joten suuntasimme Lehmäsaareen, jossa vietimme leppoisan lauantai-illan kauniissa, tyynessä kelissä, jollaiseen heräsimme myös äitienpäivän aamuna.

Tänä perjantaina kohteena oli jo heti alusta alkaen Ulko-Nuokko, sillä olimme menossa sinne uuden grillikatoksen rakennustalkoisiin. Emme päässeet kuin kapeaan Ruotsinsalmeen, niin tilanne alkoi tuntumaan yllättävän tutulta. Sumu alkoi saeta ja rajoitti näkyvyyttä selvästi, mutta ei sentään yhtä pahasti kuin vuosi sitten. Jatkoimme tiukasti joka suuntaan tähystellen ja laivaväylän kohdalla näkyvyys oli molempiin suuntiin jo hieman parempi ja näimme jopa melko kaukana oikealla puolellamme purjeveneen. Ylitimmekin väylän lähes samanaikaisesti sen kanssa.

Nuokkoihin saavuttuamme, oli sumu hälvennyt melkein kokonaan ja saimme nauttia aurinkoisesta ja tyynestä illasta. Yöllä sade ropisi veneen kanteen, mutta kauaa en sitä ehtinyt kuunnella, kun jo vaivuin syvään uneen.


Talkoopäivä valkeni pilvipoutaisena ja hieman viileänä, mutta päivän mittaan sää selkeni ja lämpeni huomattavasti. Lähes koko iltapäivän saimme nauttia aurinkoisesta ja tuulettomasta säästä. Lyhythihaisessa paidassa ja pitkissä housuissa kiersin saaren ja pikkukoiruuden mielestä kelit olivat jo niin helteiset että sehän pulahti heti tilaisuuden tullen uimaan :)
Lauantai-iltana talkoourakan päätyttyä, lähdimme porukalla täysin tyynessä, mutta hyytävän koleassa kelissä kohti Pitkäsaarta ja sen lämmittäviä löylyjä tarjoavaa rantasaunaa.

Toiset olivat perillä ennemmin....


 ...ja toiset myöhemmin ;)


Tänään saapuessamme kotisatamaan, oli ohjelmassa äitienpäiväkahvittelua rakkaimpien kesken 


Kiitos murut halauksista, koskettavasta kortista, kauniista ruususta ja kallisarvoisista, ihanista hetkistä yhdessä! Näiden sydämen sopukoihin tallennettujen muistojen voimin astelen tulevaan viikkoon. Nyt hyvää yötä!


10 kommenttia:

 1. Että siellä on kaunista! Meri:)

  Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merimaisemat ♥
   Kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia mereltä! <3 Ja mahtava äitienpäivä sielläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voimaannuttava viikonloppu takana. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle myös! :)

   Poista
 3. Kyllä näiden kuvien kanssa sielu jälleen lepäsi! Me olimme tyhmiä ja uskoimme säätiedotusta, että sataa koko vkonloppu ja niinpä emme lähteneet merelle - virhe! Olisi ollut ihan kiva sää. Tosin sumua katselin minäkin satamassa kun kävimme veneellä. Ihanaa viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihana ♥ Hieman meitäkin hirvitti se sumu, mutta ei se ollut niin sankka miltä ensin näytti, onneksi! :) Talkoisiin päätettiin lähteä kun kerran tuli luvattua eikä harmittanut yhtään, päinvastoin, kivaa oli. Ihanaa viikonalkua myös sinulle!

   Poista
 4. Ihanat keväiset meritunnelmat! Ei kyllä tulisi mieleenkään pulahtaa vielä uimaan, mutta hauskaa että pikkuhaukku olis sitä mieltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä en uskaltautunut uimaan edes saunasta. Taisin olla porukan ainoa, joka ei ole vielä talviturkkia heittänyt. Hurjaa porukkaa ;) Pikkukoiruus on uinut jo monet kerrat tänä keväänä, mutta sillä onkin niin tiivis pohjavilla, ettei vesi pääse ihoon asti nopeiden uintikäyntien aikana =D

   Poista
 5. Ihanan voimaannuttava viikonloppu on sulla takana! Kauniit ovat maisemat!
  Onneksi on huomiseksi luvattu aurinkoa, aion voimaannuttaa itseni iltavuoroon pyöräilemällä sinne.
  Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuli akut hyvin ladattua viikonlopun kuluessa. Kotiuduin vasta äsken iltavuorosta ja huomenna menen aamuun. Jää yöunet lyhyiksi, mutta täytyy varmaan huomenna ottaa pienet päivätorkut ;)
   Täällä on ollut koko päivän todella harmaata ja vettä sataa edelleenkin ihan kaatamalla. Toivottavasti sääennuste toteutuu ja saamme huomenna nauttia auringon valosta ja lämmöstä! Iloa ja valoa myös sinun viikkoosi! :)

   Poista