sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Vaihtelevaa pilvisyyttä

Viime viikolla alkoi 8 viikon pituinen työssäoppimisjakso, jota jännitin etukäteen todella paljon. Eniten jännitti varmaankin muistisairaiden vanhusten kanssa työskentely, sillä minullahan ei ole lastenhoitoa lukuunottamatta mitään kokemusta hoitotyöstä. Ensimmäisen vajaan viikon työkokemuksen perusteella voinkin todeta, että valtavasti uutta opittavaa sekä haasteita on luvassa seuraavien viikkojen aikana.

Keskiviikoksi sattui aamuvuoro, joten pääsin osallistumaan kipparini kanssa veneilijän sääiltaan, jonka aiheina olivat mm. säähavainnointi, säätilan ennustaminen ja pilvistö. Kiitos ilmatieteen laitoksen asiantuntijoille mielenkiintoisesta ja antoisasta luennosta! Veneilijän sääopas takataskusssa on hyvä suunnata katseet kohti uutta veneilykautta :)

Perjantaina alkoi reilun viikon mittainen loma, mutta huonon tuurini tuntien, sairastuin, ja olenkin vasta nyt ensimmäistä kertaa jalkeilla sitten perjantai-illan. Tai oikeammin sanottuna jaksoin raahautua peittoineni makuuhuoneesta tähän tuttuun sohvannurkkaan kyyhöttämään. Huomenna minun oli tarkoitus lähteä ystävättäreni kanssa Tallinnaan, mutta se jää nyt valitettavasti väliin. Eniten tässä sairastumisessa harmittaa se, etten näe taaskaan tätä hyvää ystävääni, varsinkin kun edellisestä tapaamisestamme on kulunut jo ihan liian monta vuotta. Toiseksi minua harmittaa se, että mieheni joutuu nyt yksin puurtamaan veneen kunnostustöiden parissa, kun minusta ei ole mihinkään. Onneksi vanhempani tulivat eilen auttamaan miestäni pressujen poistossa ja telineiden purkamisessa.
Viime syksynä vesihiekkapuhalletun pohjan maalausurakka maksaisi telakan toimesta n. 3200 euroa, joten lienee sanomattakin selvää, että meidän on tehtävä työ ihan itse. Todella haasteellista, että saadaan pihalla luotua olosuhteet oikeiksi maalausta varten ja työt lomaviikon aikana tehdyiksi, mutta eipä tässä ole muitakaan vaihtoehtoja tarjolla. Harmittaa!

Varsin vaihtelevat ovat siis olleet tunteet ja mielialat kuluneen viikon aikana, mutta niinhän se on että välillä paistaa aurinko ja välillä tulee niin sanotusti lunta tupaan. Näillä mennään mitä on annettu ja pidetään kaikesta huolimatta lippu korkealla :)

Täällä on auringon lämpöä ja valoa ja sininen meri houkuttelevana silmien edessä....
...toisaalla taas on lunta ja jäätä, vaan eivät nekään kaikkia tunnu haittaavan ;)

Vielä lopuksi toivotan näiden kestävien pajunkissojen kera teille kaikille oikein mukavaa palmusunnuntaita!

12 kommenttia:

 1. Upeita ovat kuvasi! Oi että!
  Paranemista, sitä osallesi toivon. Keljusti sairastelu sotki mukavat suunnitelmasi.
  Toivottavasti saat pian sovittua uuden tapaamisen ystäväsi kanssa!
  Jaksamista ja onnistumista miehelle veneen kimpussa!!
  Huomaan itse jo kovasti kääntäneeni katseen kesän odotteluun.

  Riemullista pääsiäisen aikaa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kovasti Tinttarus ♥ Täytyy vaan kääntää katseet hieman kauemmas tulevaisuuteen ja koittaa löytää uusi sopiva hetki ystävälleni ja minulle :) Olin taas niin innoissani, kuten joka kevät, että pääsen venepuuhiin mukaan, joten pettymyskin oli sen mukainen eikä sairastaminenkaan ole koskaan mukavaa. Toivottavasti pääsen loppuviikosta miestäni auttamaan. Ihania pääsiäispyhiä myös sinulle ♥

   Poista
 2. Huh, olipa kallis työ jos satama olisi tehnyt, pääsette melko hyville tuntipalkoille kun teette itse. Ikävä kuulla, että olet sairaana ja varsikin se, että hyvän ystävän tapaaminen jää väliin (puhumattakaan, että olisit päässyt piipahtamaan tallinnaan). Vaan sille kun ei voi mitään. Tsemppiä sinulle ihan valtavasti ja onnea työssä oppimisjaksoon. Muistiharhaiset vanhukset voivat olla haastavia. Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta oli meistä ihan järisyttävän kallis ja kunhan vaan pääsemme aloittamaan työt, uskon että lopputulos tulee olemaan vähintäänkin hintansa arvoinen ;) Harmittaa kyllä tosi kovasti tuo reissun peruuntuminen, mutta ei tässä nyt auta itku eikä maammelaulu. Kiitos Katinka kannustuksesta ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle myös ♥

   Poista
 3. ääh, miksi sitä aina sairastuu kaikista huonoimpaan aikaan? Eihän se kivaa koskaan ole, mutta että juuri nyt sait pahaisen pöpön. Toivottavasti toivut pian ja pääset veneen kimppuun ja ehdit vielä jossain kohtaa ystäväsikin tapaamaan.
  Pakko kysellä tarkemmin, että mistä tuo hinta koostuu? Soijapuhallus on ihan vieras "toimenpide" minulle, mutta olettaisin että sillä on vanha maali puhallettu pois ja nyt pinta kaipaa pohjustus/tartunta-aineen sekä myrkymaalin pintaansa, vai mikä on "homman nimi"?
  Minä maalasin meidän veneen pohjan ja nyt ihmettelen,että säästinkö sillä todellakin noin suunnattoman summan? Myös meillä ilmat tekivät hommasta haasteellista ja pienoisella riskillä päätettiin lähteä maalaushommiin. Riskin ottamisen tulokset nähdään sitten syksyllä...
  Toipumista, ihanaa ja rentouttavaa lomaa sekä mukavaa ja toivottavasti aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta, ei olisi taudin tarvinnut todellakaan iskeä juuri nyt kun pitkästä aikaa olisi ollut lomaa ja suunnitelmat tehty. No, ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Hih, ihan ensin pitää korjata tuo minun kömmäykseni, kyseessä siis soodapuhallus! Kuume vissiin pehmentänyt aivoni. Mistähän tuon soijan keksin :D Soodapuhallus piti tehdä viime syksynä, mutta se ei onnistunut, joten pohja lopulta vesihiekkapuhallettiin. Se maksoi n. 700,- Pohjasta on siis puhalletu kaikki maalikerrokset pois ja nyt pitää tehdä rasvan-/lianpoisto ja hionta, maalaus ohennetulla primerilla, kittaus, taas hionta, jonka jälkeen vielä 4 kerrosta primeria. Lopuksi myrkkymaali näiden päälle. Taitaa olla tuntiliksat näitä hommia tekevillä kohdillaan ;) Haasteellista on luoda oikeat lämpö- ja kosteusolosuhteet sekä pitää pinnat puhtaina joka vaiheessa. Vähän jännittää mitä tuleman pitää. Lisää juttua luvassa kunhan projekti saadaan alkuun :) Kiitos sinulle paljon Myy ja sitä aurinkoista pääsiäistä odotellessa hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Olkoon alkava viikkosi parempi! Ymmärrän, että harmitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle empatiasta ja ihanasta toivotuksesta ♥ Kunhan tämä tauti vähän helpottaisi, niin helpottaisi samalla harmituskin. Nyt kun ei voi tehdä mitään, niin turhautumista on vaikea välttää.

   Poista
 5. Paranemisia sinulle! Lepää, vaikka harmittaakin.
  Parempaa tulevaa viikkoa ja hyviä säitä veneen maalaukseen!
  terv. Terttu

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista