perjantai 4. huhtikuuta 2014

Tenttien tuskaa ja työssäoppimista

Opiskelu on sujunut oikein hyvin, mutta viime viikkojen aikana alkoi uupumus ihan tosissaan painaa. Sen huomasi ihan jo siitä, miten tuskaista esimerkiksi kahteen viimeisimpään tenttiin pänttääminen oli. Uudet asiat eivät meinanneet enää millään jäädä mieleen, varsinkaan kun väsyneenä niitä yritti tahkoa. Ei ole helppoa tämä keski-ikäisenä opiskeleminen, jos ei se ollut mitään ruusuilla tanssimista nuorenakaan.
Ensi viikolla alkaa lähes kesäkuun puoliväliin saakka kestävä työssäoppimisjakso, jossa näitä päähän päntättyjä teoriatietoja pääsee soveltamaan käytäntöön :)
Onneksi kohta on myös pääsiäinen ja sen mukanaan tuoma viikon hengähdystauko. Se jos mikä tulee todellakin tarpeeseen! Tutkintosuunnitelmaa pitää toki työssäoppimisen ohessa tehdä ja varmasti tuon lomaviikonkin aikana sitä tulee väännettyä, mutta eipähän tarvitse kokonaiseen viikkoon olla koulussa eikä töissä!
Toivon todella hartaasti että tuo pääsiäisen alusviikko olisi lämmin, niin saataisiin kunnosteltua venettä, sillä projektia piisaa tänä vuonna erityisen paljon siinäkin. Venehommista lisää sitten kun pääsemme alkuun.

Levollisin mielin ja enemmän kuin tyytyväisenä tähänastiseen koulumenestykseeni, lähdin tänään alkuillasta pikkukoiruuden kanssa kahdestaan kiertämään Santalahden luontopolkua. Lintujen laulua oli ihana kuunnella, kuten myös jäistä vapaiden laineiden liplatusta rantakallioita ja kiviä vasten.
Etelänpuoleisella rantakalliolla oli suorastaan lämmin ja rentouduimme pikkukoiruuden kanssa kumpikin omalla tavallamme.
Koiruuden keskittyessä tuhoamaan kaikki rannalta löytämänsä kepit ja karahkat, minä kuuntelin edessa näkyvän saaren takaa lentoon lähtevien joutsenien siipien läiskettä vettä vasten ja nautin auringon lempeästä valosta ja hennosta lämmöstä.


Kuten blogiystäväni Katinka viimeisimmässä postauksessaan totesi, nyt luonnossa tapahtuu eniten! Näin se juuri on, enkä voi tässä vaiheessa kevättä edes lähteä ulos ilman kameraa ;) Lunta ei enää näy näilläkään nurkilla kuin pohjoisilla rinteillä ja rannoilla. Kevät on ilahduttavan pitkällä ja mikä parasta, valon määrä lisääntyy lisääntymistään....
Valoisaa viikonloppua siis kaikille! :)


12 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana rauha huokuu näistä kuvista. Toiseksi alimmainen on aivan lumoava tuo taivaan harson vuoksi!
  Miten paljon voimaa ja energiaa tuollaisista kävelyretkistä saakaan, varsinkin kun on mukana tuollainen kaveri joka osaa arvostaa samoja asioita. Pidetään peukkuja, että pääsette veneen kimppuun pääsiäsenä ja säät suosivat. Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihana NJ! Jes, samasta kuvasta pidin itsekin eniten ja siksipä valitsin sen banneriin! Suotuisia säitä todella kaivataan, että saataisiin kunnostusurakka aloitettua lomaviikolla, joten peukutukset tulevat tarpeeseen. Ihanaa viikonloppua sinulle ja silityksiä suloiselle Jesselle. PS. meidän pikkukoiruus tykkää kovasti kissoista, mutta valitettavan harvoin tunne saa vastakaikua ;)

   Poista
 2. Aaah... ihan aistin tunnelman ja tuulen rannalta, ihania kuvia ja maisemia! Nyt ollaan niin lähellä kesää, että melkein sydän pakahtuu jännityksestä. Ja arvaas mitä!!! Me aloitetaan venehommat tänään, jee! Olen niin onnellinen etten meinaa pysyä nahoissani. Talvi meni surper nopeasti. Aurinkoista viikonloppua sinulle ja tsemppiä opiskeluun <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! Talvet saisivatkin aina mennä näin nopeasti, en yhtään pistäisi hanttiin ;) Wuhuu, uskon että teillä on hymyt varmasti korviin asti tällä hetkellä eikä olosuhteissakaan liene moittimista. Täällä ainakin paistaa aurinko, vaikka vielä melko vilakkaa onkin. Työniloa teille! :)

   Poista
 3. Voi miten kaunista! Ja ihana tuo koiruus aarteidensa kanssa:)

  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sussi! :) Koiruuden turkissa oli monenlaista risua, havua ym. "koristetta" kun kotiin päästiin ja kävihän se myös meressä pulahtamassa ja moneen otteeseen :D No, saattaahan sitä vähän reissussa rähjääntyä, varsinkin kun ottaa siitä kaiken ilon irti ;) Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 4. Ihastuttavia kuvia olet lenkilläsi vanginnut. Koiruudella ja sinulla on omat harrastukset :) Voimia vielä kevään loppurutistuksiin. Toivottavasti ei tule takatalvea, että pääsette veneen kunnostukseen pääsiäisenä. Aikaisessa on kevät, eräs purjehtijatuttavamme on ensimmäisellä venereissulla tänä viikonloppuna. Minusta ei vielä moiseen olisi, kyllä vesi hohkaa niin kylmää. Eikä meillä sitäpaitsi ole vielä veneen kunnostustöitäkään aloitettu. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Tuulia! Meillä on koiruuden kanssa todellakin ihan omat erilliset harrastuksemme ;) Takatalvea ei varmasti kukaan enää kaipaa ja meidän kaksi laiturinaapuriamme ovat laskeneet veneensä ja ovat jo eilen lähteneet jonnekin saareen, hrrrrrrr.....tulee kylmiä väreitä pelkästä ajatuksesta ;) Kyllä minä nukun yöni vielä paljon mieluummin kodin lämmössä, vaan kyllähän tässä jo sormet syyhyävät päästä kunnostustöihin. Saas nähdä mitä säiden haltiat ovat asiasta mieltä ;) Hienoa on joka tapauksessa seurata luonnon heräämistä kukoistukseensa, muuttolintujen paluuta ja valon lisääntymistä. Keväisen kirkasta sunnuntaita sinulle! :)

   Poista
 5. Työssäoppimisjaksolla sitä on tyytyväinen, että on sitä teoriaakin jaksanut päntätä, vaikka ei se tieto tosiaan enää yhtä helpolla meidän ikäisten päässä pysy. Onneksi on koko työura aikaa kerrata kaikkea oppimaansa. Lepo on varmasti tarpeen. Samoja rentoutuskeinoja käyttäen, kamera käteen ja luontoon nauttimaan, yritän selvitä kesään ja kaivattuun lomaan. Pääsiäisenä itsellänikin on pari extra vapaata.
  Huokaisten huhtikuuhun ja vapaita odotellessa voimia arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että pänttäämisestä on ollut hyötyä ja osaan eli siis muistan ;) edes kaikki tärkeimmät asiat. Onneksi on silti netti sekä oppikirjat, joista voi tarvittaessa tarkistaa asioita. Ihanaa että sinullakin on hieman ylimääräistä vapaata tiedossa! Ihmeesti sitä jaksaa, vaikka on hieman lyhyempikin loma edessä. Pääasia on, että on jotain mitä odottaa ja tietää että saa hetken hengähtää. Kiitos sinulle ja huilataankin sitten ihan huolella kun vapaat koittavat :)

   Poista
 6. Tervehdys täältäkin! :)
  Upeita kuvia sinulla blogin täydeltä! Bongasin blogisi yhden toisen blogin kautta ja liitin heti blogisi seurattaviin blogeihin... tervetuloa myös minun blogiini!
  Täälläkin jo kovasti suunnitellaan veneilykauden aloitusta Päijänteellä, muutama viikko etuajassa aiempiin keväisiin. Meillä ihan avoveneellä mennään, mutta paljon mennäänkin ja myös telttaillaan mökin korvikkeena.
  Ja aina vaan haaveillaan merelle pääsystä, myös suunnitellaan uusia saaristoreissuja.
  Sipoon Kaunissaari ja Söderskär on tullut idempää käytyä, muutoin olemme pääasiassa Turun ja Ahvenanmaan saaristossa liikkuneet...
  Ihanaista alkukevättä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos merihelmiina ihanasta kommentistasi! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tuulten ja tyrskyjen matkaan ja ilman muuta tulen vastavierailulle sinun blogiisi :) Tosi kivalta kuulostavat teidän veneilyreissunne ja luettelit heti sellaisia kohteita, joissa me emme ole vielä ehtineet käymäänkään. Turun saaristosta ehdimme tutustua vain pieneen murto-osaan toissakesänä. Todella paljon on siis vielä paikkoja näkemättä ja kokematta, mutta sehän on tarkemmin ajateltuna pelkästään ilonen asia. Ihanaa kevättä sinulle myös ja nyt lähden tutustumaan blogiisi :)

   Poista