maanantai 21. huhtikuuta 2014

Takaisin töihin

No niin, nyt on loma niin sanotusti lusittu. Viisi päivää olin sairaana ja kuusi päivää venettä kunnostamassa. Suureksi onneksemme ja iloksemme säät mahdollistivat urakkamme toteutumisen ja nyt kroppa kiittää ;) Huomenna "reippaana" ylös sängystä puoli kuudelta (saattaa olla että muistutan enemmän rautakankea, kuin sisarhentovalkoista) ja tukka hulmuten takaisin työssäoppimispaikkaan uusien töiden ja haasteiden pariin.

Pihallakin olen jo hieman ehtinyt haravoida, haaveilla, suunnitella ja ihailla sekä ilahtua muutamista pienistä värinpilkahduksistakin, jotka maan uumenista nousevat sitkeästi joka kevät. Keinun katokseen viritin vanhat, valkoiset kukkakuosiset verhot, joiden alla otin tämän kevään ensimmäiset päiväunet.

Tässä ensin pari kuvaa paatin entistä ehommasta pohjasta, jossa nyt siis viisi kerrosta primeria ja tänään sudittu kerros myrkkymaalia. Sitten muutama otos pihalta, jossa ei vielä ole kovinkaan paljon kuvattavaa, mutta päivä päivältä se muuttuu vihreämmäksi ja vehreämmäksi, kiitos lämpimien ja aurinkoisten kevätkelien.

Hiekkapuhallus, kerros maalia, hionta, kittaus ja neljä kerrosta lisää maalia. Yhteensä 15 litraa primeria tuohon pohjaan kaiken kaikkiaan upposi + 3 litraa myrkkymaalia ja "muutama" työtunti. Rahan säästö oli kuitenkin huomattava, noin 2400,-  ja mikä tärkeintä, työ on todella huolella ja suurella rakkaudella tehty ;)

Kotipihallakin olisi muutama kohde vailla maalia, joten ei muuta kuin maalikauppaan ja pensseli kouraan...
Sain sentään väsättyä tuollaisen persoonallisen risuaidan näköesteeksi näiden ilta-aurinkotuolien taakse.
Vähän jo vihertää ja sinertääkin ;)
Villiviinit näyttävät vielä ihan risuilta, mutta ei aikaakaan kun tätä majakkalyhtyä saa oikein etsimällä etsiä lehtien keskeltä. Taustalla (näköjään) melko hassulta näyttävä keinu verhokatoksineen. Uskokaa pois, luonnossa se näyttää huomattavasti paremmalta.


Auringonpaisteen on luvattu jatkuvan vielä ainakin huomiseen, joten nautitaan siitä. Työniloa ja tarmoa tulevaan viikkoon kaikille!

15 kommenttia:

 1. Vene näyttää todella komealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Tyytyväisin mielin voidaan laskea se vesille :)

   Poista
 2. Hienon pohjan urakoitte, silmähän suorastaan lepää tuossa! Arvaan, että vesille pääsy jo polttelee.. Ihanat kelit oli pääsiäisenä, ja tästä vain paranee, kun vehreys kasvaa. Jaksamista arjen haasteisiin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Hannah! Tänään riittikin touhua ja tohinaa työmaalla, joten tämä rautakankikin vetreytyi päivän mittaan kuin huomaamattaan :) Aurinkoista viikon jatkoa sinulle ♥

   Poista
 3. Hei, teillähän alkaa olemaan homma laskua vaille valmis! Mahtavaa! Ja näytti todella hienolta. Se, että työn tekee itse, takaa myös sen, että tietää, miten homma on hoidettu. Ja säästö oli kyllä meljoinen, minäkin olisin tehnyt itsestäni rautakangen tuohon hintaan =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapuksi vesille taitaa toteutua sittenkin. Vielä riittää vahaamista ja kiillottamista sekä sisätiloissa lakkaushommia, mutta onhan tässä vielä yksi viikonloppu aikaa ;) Kiitos Katinka! Oikeassa olet, kyllä tässä tuntee tehneensä, mutta tietää myös että on hyvin tehty. Ja kyllähän tämä rautakankena olo on oikeastaan aika mukavaa, varsinkin kun tilille jäi vielä rahaa uusia köysiä ym. tärkeitä hankintoja varten =D

   Poista
 4. Veneen pohja näytti todella hyvälle, vaiva varmasti palkitaan hyvällä mielellä siitä, että pitkään aikaan ei tarvitse huolehtia pohjan peruskunnostuksesta. Uutta myrk... ei kun antifouling-maalia vain tarpeen tullen lisäilee.

  Kevät on ollut tuskastuttavan pitkä, luonto on näyttänyt kuolleen harmaalle jo ties kuinka kauan. Useinhan heti kohta lumien lähdettyä on alkanut työntyä vihreitä piippoja ja värikkäitä kukkia sieltä täältä. Mutta nyt, nyt näyttää jo lupaavalle, myös meidän pihalla.

  Joko veneen vesille lasku on päätetty? Vapuksi saareen? Saimaallakin se olisi jäätilanteen puolesta tänä vuonna mahdollista. Saimaannorppien kuutit muuten menestyivät hyvin, kiitos siitä kuuluu ahkerille tekopesien tekijöille.

  Iloisesti kohti kesää, koitahan toipua flunssan ja maalauspuuhien rasituksista! Työn iloa!

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mieli on iloinen ja tyytyväisiä ollaan lopputulokseen. Tässä sitä huomaa oppivansa lähes joka vuosi uusia veneen kunnostustaitoja ja tapoja. Vielä kun oppisin käyttämään tuota oikeaa antifouling-sanaakin, mutta lapsuudesta asti kun on aina kuullut puhuttavan myrkkymaalista, niin se näköjään pääsee lipsahtamaan kirjoitettuun tekstiinkin kuin huomaamatta ;)
   Meille luvattiin, että aikaisintaan ensi maanantaina, mutta viimeistään keskiviikkona lasketaan meidän pikku purtilo eli vapuksi päästään näillä näkymin saareen, jesjesjes!!
   Hyviä uutisia saatiin iloksemme lukea suloisista kuuteista! Hienoja, hyväsydämisiä ihmisiä sentään vielä löytyy!
   Hymyssä suin kohti kesää ja alkavaa veneilykautta mennään. Jokos teillä on lomasuunnitelmia tehty?

   Poista
  2. Lomasuunnitelmia - kiitos kysymästä. Loma jakautuu kahteen osaan, toukokuun puolivälistä eteenpäin, ja loppu elokuussa. Veneen pohja on vasta puoliksi skrabattu puhtaaksi, joten kiirettä pitää että loman alkuun mennessä on vene vesillelaskukunnossa. Hiukan harmittaa, että tuli ryhdyttyä tuohon pohjan kunnostukseen, muuten olisi jo ensimmäinen purjehdusretki tehty. Mutta toisaalta ... Elämä on valintoja täynnä.

   Mitään erityisiä reittisuunnitelmia ei ole tehty, Savonlinnan pohjoispuolelle tuskin lähdetään, ainakaan toukokuussa. Pihlajavesi, Luonteri ja Suur-Saimaa, niillä vesillä todennäköisesti vietetään enin osa ajasta. Uusi juttu on oma sauna, telttasauna mahdollistaa meille rakkaan illanviettotavan kaikkialla siellä missä ollaan, ilman vuorolistaa ja kelloon katsomista.

   Lämpimiä tunnelmia (ja vaatteita) retkillenne!

   - Kiiruspakolainen -

   Poista
  3. Saimaa ja oma sauna! Kuulostaa kadehdittavan ihanalta! Toivotaan että kelit tästä alkaisivat taas lämpenemään. Pääsiäisenä saatiin jo nauttia lähes kesäisistä lämpötiloista.
   Vappu tuli vietettyä saaressa ja kyllä lämpivät vaatteet olivatkin tarpeen. Vettä alkoi satamaan vasta iltapäivän puolella ja me ehdimme rantautumaan kotilaituriin vielä hyvän sään aikana :) Huomenna töiden jälkeen koleudesta huolimatta köydet irti ja keula kohti kaunis- tai jotain muuta saarta. Tsemppiä teille kovasti siihen pohjan kunnostusurakkaan ja haluan vielä toivottaa teille kaikin puolin antoisaa ja hyvää lomaa! ps. norpille terkkuja ;)

   Poista
 5. Veneen pohjan hionta… aarggh, ei sitä mukavinta puuhaa ;) Mutta nyt se on tehty, joten onnea ja toivottavasti on paatti pian vesillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Nyt se tosiaankin on tehty ja eiköhän tämä ollut satsaus tulevaisuuteenkin :)

   Poista
 6. Aikaansaapa olet ollut! Varmasti on ihana lähteä vesille, kun on itse ollut mukana kunnostamassa venettä.
  Ihana, kun kevätkukat "pomppivat ulos" maan pinnalle ilahduttamaan meitä väreineen.
  Miltä työssäoppiminen on maistunut? Itse juuri arvioin opiskelijan osaamisen ja sain ilolla antaa hyvän arvion. Oli ilo ohjata opiskelijaa, joka innostuneena tulee paikalle ja joka omaksuu asiat helposti, varsinkin, kun ikää ei ollut paria kymmentä enempää.
  Rentoa viikonloppua ahkeran viikon päätteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt viides ja suurin veneen kevätkunnostus, jota olen ollut mukana tekemässä ja kun itse tekee, tietää ainakin mitä ja miten on tehty :) Kiitos kysymästä, mielenkiintoiselta ja ihan mukavalta, vaikkakin haasteelliselta, on tämä työssäoppiminen tuntunut. Kaikki työntekijät ovat olleet tosi ystävällisiä ja tuntuvat ymmärtävän etten ole päivääkään tehnyt tätä työtä.
   Töitä on paljon, mutta liian kiire ei kuitenkaan ole kuin satunnaisesti. Haasteellisinta on nyt oppia tuntemaan kaikki noin 40 asukasta sekä myös heidän todellinen toimintakykynsä ja muutenkin oppia ns. talon tavoille. No, onhan tässä vielä onneksi aikaa ennen sitä jännittävää tutkintoviikkoa :)
   Ihanaa että on perjantai ja edessä kaksi päivää, jotka voi viettää rauhassa mm. rannassa venettä puunaten. Ensi viikolla lasku ja vapuksi toiveissa päästä ellei saareen niin ainakin pienelle ajelulle. Ihanaa viikonloppua sinulle myös! :)

   Poista
  2. Toivottavasti Vappuajelu onnistuu!
   Iloa Vappuun!

   Poista