keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Paatin pohjatyöt

Tässä nyt hieman tarinaa tämänvuotisesta veneenkunnostusprojektista. Mieheni aloitti viime syksynä primer maalikerroksista puhtaaksi puhalletun pohjan kunnostustyöt pesemällä ensin pohjan huolellisesti sunnuntaina ja eilen oli vuorossa hionta. Saimme lainaksi kuvassakin näkyvän siirrettävän "varatassun", jotta myös pukin omien tukitassukoiden alta saadaan kaikki työvaiheet tehtyä. On siinä melkoinen homma, mutta lomapäiviä on onneksi vielä monta jäljellä ja hyviä kelejäkin on lupailtu. Eiköhän tämä homma saada ihan alustavan aikataulun mukaisesti valmiiksi maanantaihin mennessä.


Pari vuotta hyvin palvellut päälipressu halkaistiin pituussuunnassa kahtia ja saatiin aikaiseksi melko erikoisen näköinen telttaviritelmä, jota itse kutsuin helmalakanaksi :) Nyt pysyy tuuli ja sade loitolla. Kahden lämppärin ja auringonpaisteen ansiosta lämpötilamittari näytti tänään päivällä 16,9 astetta ja ilmankosteus 31 astetta. Varsin ideaalit olosuhteet maalaamiselle olimmekin saaneet  aikaiseksi, joten ei muuta kuin telat heilumaan. Yöksi luvattiin nollaa tai jopa pakkasta, mutta teltassa lämpötila ei pääse pakkasen puolelle, eikä sillä oikeastaan ole merkitystä enää siinä vaiheessa, kun maali on jo täysin kuivunut useita tunteja aiemmin.


Olihan meillä tietenkin mukana myös erittäin kriittinen ja projektia tarkasti seurannut työnjohtaja: Herr Mein Augenstern Indigo!


Teltassa oli aika ideaalit (sekä siniset) olosuhteet myös meille maalareille ;) Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Tässä oikea kylki vielä keskeneräisenä, mutta yllättävän tasaiselta maalausjälki näytti jo heti ensimmäisen kerroksen jälkeen, wuhuu!


Tässä sitten yhtä tassunalustaa lukuunottamatta koko oikea puoli valmiina ja lähes kokonaan kuvassa.


Tämä alin kerros on nyt siis maalattu harmaalla, huomenna vuorossa on kaikkien pienten ja isompienkin kolojen kittaus, jonka pitää kuivua 24 h. Perjantaiaamuna kevyt hionta + pölyjen pyyhintä kostealla + kuivuminen, jonka jälkeen maalataan toinen kerros valkoisella. Lauantaina aamupäivällä kolmas kerros taas harmaalla + neljäs kerros iltapäivällä valkoisella (mikäli olosuhteet pysyvät yhtä hyvinä kuin tänään, jolloin pinta on ylimaalattavissa 6 h:n kuivumisen jälkeen). Sunnuntaina sitten vielä viimeinen viides kerros harmaalla sekä lopuksi myrkkymaali päälle jo siinä vaiheessa kun primer tuntuu vielä nihkeältä. Tällainen ihan pikkuinen pääsiäisprojekti meillä on työn alla tällä kertaa ;)

Muita kunnostustöitä en jaksa vielä edes ajatella ja jostain syystä ne tuntuvatkin nyt kovin pieniltä ja helpoilta.

Tähän loppuun vielä muutama kuva, jotka tuli napsittua pienillä happihyppelyillä maalaustöiden lomassa.


Kivaa kiirastorstaita kaikille!


9 kommenttia:

 1. työnjohtajalla on vakavan tarkka ilme:)

  Hyvää kiirastorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastuu vakavoittaa :D Kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 2. Hehee kun on komee työnjohtaja,ihana,söpö♥

  Hyvää pääsiäistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra työnjohtaja kiittää kehuista! ♥ Kiitos Tansku sitä samaa sinulle myös :)

   Poista
 3. Mahtavaa, te olette myös päässeet jo hommiin! Onneksi pääsiäiseksi on luvattu hyvää säätä, joten saatte varmasti valmiiksi suunnitellussa ajassa. Tuo teidän työnjohtaja on kyllä söpöintä laatua mitä minä teidän =). Hyvää ja puuhakasta pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja minä toipilaskin olen jo ollut telan varressa heilumassa, jee! Tänään oli tosi kova puuskittainen tuuli, mutta teltassa oli mukavan suojaisaa ja lämmintä, niin paatilla kuin meilläkin ;) Kiitos ja oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle myös! :)

   Poista
  2. Ai niin, Herr Augenstern kiittää ja kumartaa imartelevasta kommentistasi =)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää pohja! Meillä on samantyyppiset puuhat vielä edessä. Tuo varatassu näyttää erittäin kätevältä. Mistä tuollaisia saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä paremmalta se näyttä tänään, kun viides primer-kerros oli sudittu sekä myrkkymaali :) Joo, toi varatassu ON tosi kätevä. Me saatiin se lainaksi Kotkan Puuvenekeskuksesta, jonka pihassa paattimme talvehtii ja joka myös huolehtii moottorin kevät- ja syyshuolloista sekä nostoista ja laskuista. Meille kyllä vakuuteltiin, että pysyy se kolmellakin tassulla pystyssä, mutta taitavat "pojat" jo tuntea mun hermoheikon luonteen ja toivat tuollaisen lainaksi ;)

   Poista