tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ainutlaatuinen akvarellimaalaus

Jotkut lukijani ehkä vielä muistavatkin, kun helmikuussa kerroin teille (postaus löytyy täältä) kuinka kävin siskoni kanssa Stadilaisen Kotka -nimisessä näyttelyssä ihailemassa Sampo Mäkelän maalaamia akvarelleja. Siellähän sitten ihastuin moneenkin tauluun, mutta yhden, aivan erityislaatuisen, halusin ostaa lahjaksi omalle kultaiselle kipparilleni.
Sunnuntaina sain sähköpostiini viestin, missä Sampo ilmoitti, että nyt tuo tilaamani työ on valmis. Olin todella positiivisesti yllättynyt siitä, että hän oli ehtinyt ja viitsinyt näin lyhyessä ajassa maalaamaan tämän tilaustyön. Hänellä oli nimittäin Kotkan jälkeen vielä toinen näyttely Haminassa, joten kiirettä hänellä on aivan varmasti ollut. Sovimme tapaamisen maanantai-illaksi kirjastoon, minne ajelin hädin tuskin nopeusrajoituksia noudattaen ja sydän innosta pamppaillen. Tunteellinen ja herkkä ihminen kun olen, tämän maalauksen saaminen merkitsee minulle ihan erityisen paljon. Nyt tuo ihanuus on paraatipaikalla olohuoneen seinällä.

Tässä ensin kuva siitä taulusta, jonka siskoni kanssa näyttelyssä näimme ja joka oli jo myyty jollekin toiselle:Siinähän on meidän pitkäaikainen, toteutunut haaveemme. Oma rakas kesäkotimme, lähestulkoon perheenjäsenemme. Aallonmurtajalla, omassa laiturissaan, taustalla Varissaaren silhuetti. Eihän tähän herkkään ja unenomaiseen maalaukseen voinut olla ihastumatta.


Tässä sitten se eilen vastaanottamani tilaustyö:


Kaksi lähes samanlaista maalausta, mutta kuitenkin niin erilaista. Ei liene epäilystäkään siitä, kumpi on enemmän meidän mieleen. Voi miten kaunis onkaan tämä maalaus, jolla on meille jo nyt monestakin eri syystä aivan erityinen tunnearvo. Lämmin kiitos sinulle Sampo! Kipparini hymy oli näkemisen arvoinen.


ps. Kuvat eivät tee oikeutta maalauksille, sillä ne ovat luonnossa vielä paljon kauniimpia. Mikäli kiinnostuit Sampo Mäkelän tuotannosta, pääset hänen kotisivuilleen täältä.

8 kommenttia:

 1. Wow, upea maalaista ja toden totta, siinä on teidän vene! Ihana muisto vallankin sitten vanhana, kun ei enään jaksa merille läheä ja venettä seilaa toinen miehistö. Hyvä hankinta ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ensin katsoa oikein kahteen kertaan, ennen kuin tajusin mistä kohtaa kuva on maalattu ;) Kiitos, tämä maalaus on todella ihana muisto.

   Poista
 2. Upea maalaus, puhumattakaan sen tunnearvosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi, samaa mieltä kanssasi, ja tunnearvoa ei voi edes rahassa mitata :)

   Poista
 3. Voi miten ihana, oma kesäkoti maaluksessa omassa rauhassaan! Ymmärrän täysin, että tuohan oli pakko saada teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on nyt hymy herkässä muillakin kuin kipparilla :)

   Poista
 4. Tällaisiin tilaisuuksiin vaan pitää tarttua, eikö?! Voin vain kuvitella tunnearvon, mikä maalauksella jo nyt on teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää! Olen tosi iloinen että rohkenin soittaa ja pyytää Sampoa maalaamaan meille "kopion" alkuperäisestä ja vielä iloisempi olen, että hän myös toteutti toiveeni! Nyt kun tuota taulua tuossa seinällä katsoo, niin tuntuu kuin se olisi ollut siinä aina :)

   Poista