lauantai 29. maaliskuuta 2014

Meri mielessä

Veneilykausi on näillä leveysasteilla aivan liian lyhyt, ainakin mikäli asiaa kysytään keneltä tahansa veneilijältä. Onneksi veneilyn positiiviset vaikutukset ovat kuitenkin niin laaja-alaiset ja ympärivuotiset, että ne melko tehokkaasti onnistuvat helpottamaan pitkän, pimeän ja kylmän talven aiheuttamaa ankeutta ja alakuloa. Näin ainakin itse omalla kohdallani tunnen ja uskon monen muunkin veneilijän tuntevan kanssani samalla tavalla.

Jo pelkästään edellisen kauden kuvia katselemalla on mahdollista kokea kaikki ne upeat ja ainutlaatuiset hetket uudelleen. Helsingin venemessut on puolestaan tapahtumana talvikauden ehdoton kohokohta, missä pääsee fiilistelemään tulevaa kautta ja tekemään hauskoja ja hyviä(kin) ostoksia ;) Reittisuunnitelmien teko on myös todella mukavaa ja motivoivaa ajanvietettä esim. pimeinä talvi-iltoina. Veneen kevätkunnostus ja sitä seuraava veneen lasku ovat taas kevään ehdottomia huippuhetkiä. Silloin on varmuudella veneilijän suu korviin asti hymyssä.
Maailman kaunein saaristo Virolahdelta Saaristomerelle ja siitä Pohjanlahden rannikkoa pitkin aina Tornioon saakka odottaa meitä taas tänäkin vuonna aalloilleen keinumaan ja ainutlaatuisista maisemistaan nauttimaan. Ajatelkaapa miten onnekkaita me olemmekaan!

Maija Paavilaisen sanoin: Varjot jäävät taakse kun kulkee kohti valoa.


Näihin viime veneilykauden kesäisiin kuviin ja tunnelmiin päätän tämänkertaisen postaukseni täältä itäiseltä suomenlahdelta.
Hyvää yötä, kauniita unia ja oman kullan, tai veneen, tai vaikkapa sielunmaiseman kuvia teille kaikille toivotellen!  
-ansku-


18 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kauniit kesäkuvat! Hienosti kuvasit meidän veneilijöiden tuntoja. Merelle venheen mieli, ja meidän :) Suloista sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! Ihana kuulla että on muitakin veneilystä ja sen mukanaan tuomista elämyksistä innostuneita ;) Ihanaa sunnuntaita sinulle myös :)

   Poista
 2. Yhdyn kanssasi ihan jokaiseen sanaan! Ja mikä parasta, nyt ollaan jo tuota kaikkea niiiin lähellä, että ihan sydäntä lämmittää =). Upeita kuvai olit jälleen laittanutmeidän ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Katinka! :) Tosi kiva kuulla että sinäkin olet samaa mieltä kanssani tämän harrastuksen ihanuudesta. Ei enää kauaa, niin päästään taas vesille, jeee!

   Poista
 3. Ihana postaus, Mahtavia kuvia. Juuri noiden maisemien ja tunnelmien vuoksi rakastan merta ja saaristoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ullao ja mukavaa sunnuntaita sinulle! :)

   Poista
 4. Upealta kuulostaa ja näyttää:)

  VastaaPoista
 5. Onnekaita olemme, todellakin! Näissä tunnoissa täälläkin taivallettu tänä viikonloppuna. Nuuskutettu, kuulosteltu ja katsottu kevättä, miltei hengästyneinä kaikesta kauneudesta, oi. Vaikka arki on juuri nyt raskasta, ja juurikin sen takia, saa luonnosta mitä parhainta vastapainoa ja jaksamista.

  Hurmaavat kuvat Ansku! Voi hyvin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihanalta kuulostaa! Itse en ole riittävästi ehtinyt ulkoilemaan, mutta eilen luin tenttiin takapihalla lintujen laulua kuunnellen, ja auringon lämmittäessä ihanasti. Pienistä hetkistäkin saa voimaa väsyttävään arkeen ja luonto niitä meille onneksemme tarjoaa. Kiitos sinulle suloinen Hannah ja voimia arkiseen aherrukseesi ♥

   Poista
 6. Tavattoman kauniita kuvia!
  Kiitos, ne lupasivat kesän tulevan ihan pian.
  Miten voikin vesi elementtinä olla yhtä aikaa levollinen, rauhaa jakava ja sitten myrskyn hetkellä se näyttää voimansa, mahtinsa.
  Tulevalle kesälle teille turvallisia ja tunnelmallisia veneilypäiviä!

  Mies kaatoi kotimetsästä eilen muutaman puun. Tähän päivään riitti hyötyliikuntaa, kun neitosen kanssa kannoimme pöllejä puuvajalle:) Auringon lämpö ja kasvava valo saa ihmeesti jaksamaan!

  Ja niin viisaasti sanoo Maija Paavilainen aina. Tykkään hänen ajatelmistaan. Pienin sanoin suuria viisauksia.

  Iloa ja valoa! Ammennetaan luonnon jakamasta kauneudesta.....

  VastaaPoista
 7. Kiitos sinulle kovasti kauniista sanoistasi :) Vesillä vaaditaan viisautta, sillä olosuhteet voivat muuttua kauniista ja seesteisestä sumuiseksi tai myrskyäväksi nopeastikin.
  Auringolla on todellakin uskomattoman paljon vaikutusta jaksamiseen ja taisi antaa teillekin hieman lisää tehoja pöllinkantourakkaan ;)
  Sinäpä sen sanoit, Maijalla on taito mahduttaa pieniin sanoihin ja lauseisiin suuria viisauksia.
  Iloa ja valoa tuleviin päiviisi :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat kuvat - taas :) Nyt voi alkaa jo nostattamaan kevät- ja veneilykuumetta, kun niin lähellä jo ollaan ja joka tapauksessa poikkeuksellisen aikaisin. Jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! :) Kuume tuntuu tässä nousevan ihan itsestään vaikka kuinka yrittää itseään hillitä ;) Kunhan ens viikon tenttirupeama on ohi, niin voin hetkeksi vähän relata ja autella miestä veneen kunnostamisessa parhaan kykyni mukaan :) Jes, on tämä kevät vaan huippuhienoa aikaa!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! :) Kyllä meillä vaan on upea luonto ja vesistöt joista saamme nauttia :)

   Poista
 10. Oi miten kesäiset veneilytunnelmat toit tällä postauksella - kiitos :) Meillä on myös haaveiltu katselemalla viime kauden kuvia ja tekemällä veneen kunnostuspuuhia. Reittisuunnitelmia emme juuri tee etukäteen, vaan seilaamme tuulien mukaan. Ehkä sitten suunnitellaan, jos joskus lähdemme saaristoa kauemmaksi.

  Valoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Ilo kuulla että postaus ns. onnistui ;) Itsellä jo hirmuinen polte, että pääsisi vesille, vaan vielä on maltettava, sillä meidän paatin kunnostuslista on tänä keväänä tooosi pitkä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle myös! :)

   Poista