perjantai 28. helmikuuta 2014

Virta vie, virta tuo!

Tasan 18 vuotta sitten, astellessani sairaalan etuovesta sisään, kannoin sisälläni kauan kaivattua ja odotettua tyttövauvaa. Muistan miten itkin onnesta, kun leikkaava lääkäri nosti sinut nähtäväkseni. Olit aivan mielettömän kaunis ja ihan täydellinen. Niin pieni, mutta sitäkin pippurisempi, ikioma prinsessani.
Sinulla oli todella pitkät ja tummat hiukset, joihin ristiäisissäsi, reilu kuukausi syntymäsi jälkeen, kiinnitettiin vaaleanpunaiseen ristiäismekkoon sopiva rusetti. Olen yhä täysin samaa mieltä, kuin isosiskosi Jenni tuolloin, että näytit ihan nukelta :)


Jenni oli tosi ylpeä ja huolehtivainen isosisko heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän halusi joka päivä monta kertaa sinut syliinsä hellittäväksi ja aina ohimennessään silitti sinua hellästi tai antoi suukon poskellesi. Jenniä ei myöskään harmittanut enää, että toinen sisko oli edellisenä vuonna lentänyt enkeliksi taivaaseen. Iltaisin Jenni lähetteli lentosuukkoja Annikalle ja uskoi että taivaassa hänellä on varmasti tosi hauskaa. Muutaman kerran sain vakuutella Jennille, että tämä sisko ei lennä yhtään mihinkään ja hän vielä itse tarkisti, ettei pikkuiselle vauvasiskolle vaan ole yön aikana kasvanut siipiä selkään 
Uskon että koko meidän lähisuvulle oli valtava helpotus, kun suuri suru vihdoinkin väistyi taka-alalle, pitkä odotus päättyi ja kotimme täyttyi ilosta, onnesta ja rakkaudesta sekä vastasyntyneen vauvan tuoksusta. Tavallinen lapsiperheen arki, tavallisine iloineen ja suruineen tuntuikin hämmästyttävän hienolta ja ainutlaatuiselta.


Sanonta: Pienet lapset, pienet murheet, isot lapset, isot murheet on hyvin usein osoittautunut täydeksi todeksi. Sitä ei vaan viitsi kovinkaan usein ajatella, varsinkaan silloin, kun lapset ovat pieniä ja senhetkiset murheet tuntuvat vähintään kivitalon kokoisilta. Onneksi lasten kasvamisen myötä sitä itsekin vanhempana kasvaa ja vahvistuu niin, että pystyy seisomaan tukena ja turvana, aina silloin kun tarve vaatii.


Tänään on sinun suuri juhlapäiväsi. Täytät 18 ja olet nyt nuori aikuinen. Tiedän että sinulla on haaveita ja myös järkeviä tavoitteita, olet määrätietoinen ja osaat pitää puolesi. Olet joutunut elämässäsi kulkemaan jo turhankin paljon vastavirtaan, mutta sinusta onkin kasvanut sisukas taistelija ja selviytyjä. Olet kuitenkin saanut kulkea enimmäkseen myötävirtaan ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että suunta ei ole muuttumassa mihinkään, onneksi! Juuri nyt onkin hyvä tilaisuus nostaa jalat pohjasta irti ja antaa elämän virran pyörittää ja viedä mukanaan.


Niinkuin virtaava vesi ja aurinko yhdessä saavat jäät murtumaan ja sulamaan, niin myös perhe ja ystävät saavat vastoinkäymisesi tuntumaan pienemmiltä. Älä koskaan epäröi pyytää, äläkä myöskään koskaan epäröi ottaa vastaan apua ja tukea, silloin kun sitä tarvitset.
Rakkautta, iloa ja onnea ei elämässä voi koskaan olla liikaa. Ota siis vastaan kaikki mitä tarjotaan ja vaadi vielä vähän enemmän!


Elämän virran vauhdikkaassa menossa voi helposti unohtua moni itselle rakas ja tärkeä asia, joten muista aina välillä pysähtyä tai ainakin hidastaa, ettei vauhtisokeus pääse yllättämään.


Virta vie ja virta tuo, sinä itse päätät, mitä sieltä mukaasi poimit ja pidät rinnallasi läpi elämän. Paljon, paljon onnea rakkaalle kuopukselleni Lauralle ♥  

ps. Täältä voit käydä kurkkaamassa lisää lapsiin ja äitiyteen liityviä ajatuksiani.18 kommenttia:

 1. Elämän virta,se on kovaa virtaava hetki, joka vie meitä eteenpäin :),upeita virtaavia kuvia koskesta,tykkään ja onnittelut kuopuksellesi,joka pääsi täysi ikäisyyteen♥,paljon on tosisanoja tyttärellesi sanottavana,nuo sanat vievät toivottavasti tyttösi turvallisesti eteenpäin elämässään,toivoa vain voi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että elämän virta kuljettaa, pyörittää ja heitteleekin ja välillä sattuu ja tapahtuu niin hyviä kuin niitä huonompiakin juttuja. Pää vaan pinnalla, jos jalat irtoavat pohjasta, niin ei käy kuinkaan ;) Kiitos Tansku ihanasta kommentistasi! ♥ Välitän onnittelusi Lauralle :)

   Poista
 2. <3. Kaunis.
  Onnea kuopukselle.
  Hyvin kaunis teksti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Viherrys ♥ Välitän onnentoivotuksesi Lauralle :)

   Poista
 3. Onnea ja onnentäyteisiä elämän polkuja neitoselle toivottelen♥
  Kirjoitit valtavan kauniisti. RAkastaen.
  Elämän virrassa on tyyntä ja tyrskettä, lähimmäisten tuki ja välittäminen on turvasaareke,
  jolla nuoren on hyvä välillä levähtää ja kääntää katsettaan horisonttiin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon sinulle tinttarus ♥ Ihana kommenttisi tuntuu sydämessä asti ja tyttäreni kiittää myös kauniista onnentoivotuksistasi! ps. kävin kurkkaamassa ihanaa blogiasi ja liityin heti lukijaksi :)

   Poista
 4. Upea, koskettava postaus. Tuollaisen äidin lapset lentävät turvallisesti ja pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihana Pilvi ♥ Yritän täällä nähdä kyynelten läpi mitä kirjoitan. Kiitos kauneimmista sanoista mitä äiti voi toiselta äidiltä saada ♥

   Poista
 5. Koskettava postaus. Onnea ja iloa teille kaikille:)

  VastaaPoista
 6. Lämpöiset onnentoivotukset ja varjelusta polulleen! Niin rakkaudellinen, herkkä postaus. Uskon, että tyttärellesi on kasvanut vahvat siivet liitää. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos sinulle Hannah onnentoivotuksista ja kauniista sanoistasi ♥

   Poista
 7. Kauniita ajatuksia hienosti sanoiksi puettuna! Onnea ja kaikkea hyvää teille kaikille!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut ♥
  Oikein ihana postaus kuvineen kerrassaan.
  Kaikkea hyvää ja iloa kevääseen teille ja sinulle ♥
  Ja kiitos viestistä blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Seijastiina ♥ Voimia sinulle jaksamiseen ♥

   Poista
 9. Onnea näin jälkikäteen tyttärelle ja äidille ihanasta tyttärestä!
  Koskettavasti kirjoitit ajatuksiasi tyttäresi elämän varrelta.
  Varmasti suru ja menetyksen haikeus on tuonut syvyyttä iloon ja onneen uudesta, herkästä, tyttärestäsi!
  En uskalla vielä edes ajatella tunteideni määrää, kun minusta syksyn kynnyksellä tulee mummo!
  Halaus sinulle, ylpeälle ja onnelliselle äidille! (onnen kyynel silmäkulmassa kimmeltää puolestasi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle ihanasta ja tunteellisesta viestistäsi sekä halauksesta ♥ Onnea myös paljon Sinulle, tulevalle mummolle! Aivan mahtavaa, isovanhemmaksi tuleminen on yksi niitä elämän hienoimpia asioita! Kyllä siinä tunteet nousevat pintaan, eikä sillä rakkauden määrällä ole varmasti mitään rajaa ♥ mutta onneksi ei tarvitsekaan :) Ilahduin kovasti vierailustasi sekä viestistäsi, iloa myös sinun viikkoosi!

   Poista